Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Παναγιώτης Νικολούδης: Τα δάνεια ήταν φερετζές, τα λεφτά πήγαιναν αλλού

 
«Παντού υπάρχει διαφθορά και παντού υπάρχει διαπλοκή. Όσον αφορά τη διαπλοκή στις άλλες χώρες το τρίγωνο είναι :οικονομική ελίτ – πολιτική ελίτ – ΜΜΕ. Εδώ είναι ανάποδα: οικονομική ελίτ – ΜΜΕ – πολιτική ελίτ. Τα πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής παίζουν μειωμένο ρόλο. Τα πολιτικά πρόσωπα παίζουν τριτεύοντα ρόλο στη διαπλοκή»

Κόλαφος τα στοιχεία Νικολούδη στη Βουλή για τη δράση τραπεζικών κυκλωμάτων. Καταλήστευση τραπεζών εκ των έσω καταγγέλει ο Επικεφαλής της Αρχής για το «ξέπλυμα του μαύρου χρήματος». Διαπλοκή και διαφθορά ανθούν στην Ελλάδα καταγγέλει.
Στοιχεία – φωτιά για τον τρόπο που λειτουργούσαν τα κυκλώματα εσωτερικής καταλήστευσης 5 τραπεζών, της Proton, της FBB, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, της τράπεζας Πελοποννήσου και την τράπεζας Χαλκίδας, έδωσε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Παναγιώτης Νικολούδης.

«Ήταν οργανωμένο, υπήρχε συνολικός σχεδιασμός που ξεκίνησε το 2007 και κορυφώθηκε το 2009. Το 2009 είχαμε ντελίριο εγκληματικών πράξεων σε βάρος αυτών των τραπεζών, που είναι πολλαπλάσιο των… «διαρρήξεων» που θυμάμαι στην εισαγγελική μου καριέρα» ανέφερε ο Πρόεδρος της Αρχής για το «ξέπλυμα του μαύρου χρήματος», σημειώνοντας πως η δράση ήταν εξαιρετικά μεθοδευμένη και από πίσω λειτούργησαν μεγάλα νομικά επιτελεία. «Έχουμε ένα καινούργιο μοντέλο εγκληματία με σπουδές στο ξέπλυμα χρήματος. Αυτοί οι εγκληματίες δεν έχουν καλάσνικωφ και μάσκες αλλά ΜΜΕ. Καθένας απ´ αυτούς ή είχε δικό του ΜΜΕ – εφημερίδα ή κανάλι- ή είχε μισθώσεις σε ΜΜΕ».

«Οι τράπεζες χωρίζονται σε δυο κατηγορίες» συνέχισε.

Στην πρώτη συμπεριέλαβε τις τράπεζες Proton, FBB και τράπεζα Χαλκίδας, για τις οποίες είπε πως «ότι έκαναν, το έκαναν για να ωφεληθούν οικονομικά οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των τραπεζών».

Στην δεύτερη κατηγορία συμπεριέλαβε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την τράπεζα Πελλοπονήσου, που «έδιναν δάνεια σε άλλους και κυρίως σε επιχειρηματίες που δεν τα επέστρεφαν ποτέ» είπε χαρακτηριστικά. «Ο όλος σχεδιασμός ήταν να φαίνεται ότι κάποιοι παίρνουν δάνεια που στη συνέχεια δεν μπορούν να πληρώσουν. Οποίος έπαιρνε δάνειο στη συνέχεια φρόντιζε να κρύψει τα περιουσιακά του στοιχεία. Το κόλπο ήταν να δείχνουν τους κακούς δανειολήπτες. Τα δάνεια ήταν φερετζές, τα λεφτά πήγαιναν αλλού» κατήγγειλε ο κ. Νικολούδης, σημειώνοντας πως «ακόμα το τοπίο είναι άγνωστο και δεν έχει φωτιστεί».

Ο κ. Νικολούδης στην μακροσκελέστατη τοποθέτηση του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μίλησε με πολύ μελανά χρώματα για τη διαφθορά στην Ελλάδα.

«Παντού υπάρχει διαφθορά και παντού υπάρχει διαπλοκή. Όσον αφορά τη διαπλοκή στις άλλες χώρες το τρίγωνο είναι :οικονομική ελίτ – πολιτική ελίτ – ΜΜΕ. Εδώ είναι ανάποδα: οικονομική ελίτ – ΜΜΕ – πολιτική ελίτ. Τα πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής παίζουν μειωμένο ρόλο. Τα πολιτικά πρόσωπα παίζουν τριτεύοντα ρόλο στη διαπλοκή» πρόσθεσε ο εισαγγελέας. 
 
http://grafologoi.blogspot.gr/2015/01/blog-post_16.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters