Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

H Ιλιάδα μεταξύ των θησαυρών του Βατικανού online για πρώτη φορά


Τα πρώτα 500 βιβλία του μεγάλου προγράμματος ψηφιοποίησης της βιβλιοθήκης του Βατικανού βρίσκονται ήδη online.

Η Βιβλιοθήκη του Βατικανού ιδρύθηκε το 1451 από τον Νικόλαο τον 5ο. Διαθέτει περίπου 180.000 σπάνια χειρόγραφα, 1.6 εκατομμύρια βιβλία και 150.000 φωτογραφίες και χαρακτικά.
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Digita Vaticana Oculus» ιδρύθηκε πέρυσι με σκοπό να βοηθήσει τη χρηματοδότηση της ψηφιοποίησης των 80.000 χειρογράφων (ή 41 εκατομμύρια σελίδες).
Τον Μάρτιο, η ιαπωνική εταιρεία πληροφορικής NTT DATA υπέγραψε ένα τετραετές συμβόλαιο, 23 εκατομμυρίων δολαρίων για την ψηφιοποίηση των πρώτων 3.000 χειρογράφων που αντιστοιχούν σε 1.5 εκατομμύρια σελίδες!
Τα πρώτα 500 χειρόγραφα είναι πλέον διαθέσιμα online, μαζί με 600 παλαίτυπα βιβλία ή τυπωμένα φυλλάδια χρονολογίας πριν το 1500 μ.Χ. Μεταξύ αυτών, και σημαντικά ελληνικά κλασσικά έργα όπως η δίγλωσση έκδοση της Ιλιάδας γραμμένη στα Ελληνικά, με λατινική μετάφραση.
Περιλαμβάνονται επίσης επιστολές, σχέδια και σημειώσεις του Μιχαήλ Άγγελου, του Γαλιλαίου και άλλων μεγάλων επιστημόνων και σημαντικών καλλιτεχνών.
Για την αποθήκευση των αρχαίων κειμένων, χρησιμοποιήθηκε το πρόγραμμα, DigitaVaticana που χρησιμοποίησε ως πρότυπο ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί η NASA για να αποθηκεύει εικόνες, αστρονομικά και αστροφυσικά δεδομένα.
Για να επισκεφτείτε την ψηφιακή βιβλιοθήκη του Βατικανού, πατήστε εδώ.
 
http://www.apocalypsejohn.com/2014/11/iliada-metaksu-twn-thisaurwn-tou-batikanou-online-gia-prwti-fora.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters