Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

EΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ


Φοροφυγάς του Λουξεμβούργου ο Δασκαλόπουλος σύμφωνα με τον Ψυχάρη, εμπλέκεται σε μίζες και ο Καρατζαφέρης!

 

Ο θανάσιμος ανταγωνισμός στις κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων οδηγεί τους εκδότες σε αποκαλύψεις χωρίς αύριο. Ετσι ο γίγαντας Ψυχάρης στο κυριακάτικο ΒΗΜΑ σεντράρει τον πρώην πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλο ενώ η Realnews  αποκαλύπτει εμπλοκή του Καρατζαφέρη σε μίζες από εξοπλιστικά...
 
Ελληνικό «χρώμα» έχει η πρόσφατη αποκάλυψη των στοιχείων  «φωτιά» που έκανε η Διεθνής Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων για τις μυστικές φορολογικές συμφωνίες μεγάλων εταιρειών με την κυβέρνηση του Λουξεμβούργου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το Βήμα της Κυριακής, ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος χρησιμοποίησε έναν δαίδαλο εταιρειών στο Μεγάλο Δουκάτο για να πληρώσει λιγότερους φόρους.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τον Αύγουστο του 2008, δύο νέες εταιρείες ιδρυόταν, η Dinavest και η Demergon Funds με έδρα το Λουξεμβούργο, στην ίδια ακριβώς διεύθυνση, ενώ εμφανιζόταν να έχουν και την ίδια εκπρόσωπο.
Σκοπός της Dinavest ορίστηκε η διαχείριση κεφαλαίων της Demergon Funds η οποία διέθετε σύμφωνα με το δημοσίευμα ένα χαρτοφυλάκιο ομολόγων και μετοχών των οποίων η αξία προσέγγιζε τα 600 εκατ. ευρώ.
Ως μέτοχος της Dinavest εμφανιζόταν μια κυπριακή εταιρεία, η Denchevo, ενώ ως μέτοχοι της Demergon Funds ο κύριος και η κυρία Δασκαλοπούλου. Την ίδια ημέρα που δημιουργήθηκαν, συνήφθη μεταξύ της Dinavest και της Demergon συμφωνία για την αμοιβή της πρώτης για το έργο που θα προσέφερε στη διαχείριση των χαρτοφυλακίων της δεύτερης.

Τι έλεγε ο Δασκαλόπουλος για την φοροδιαφυγή

Με την κρίση προ των πυλών, ο τότε πρόεδρος του ΣΕΒ ασχολήθηκε επισταμένως με τη φορολογική πολιτική. Στις 3 Σεπτεμβρίου 2008 ο Σύνδεσμος εξέδωσε δελτίο Τύπου όπου ανάμεσα σε άλλα επισημαινόταν ότι «στο σκέλος των εσόδων πρώτιστο μέλημα πρέπει να είναι η διεύρυνση της φορολογικής βάσης μέσα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».
Τους επόμενους μήνες η παγκόσμια οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στην Ελλάδα ήταν τα θέματα που μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον. «Αυτό που απαιτείται τούτη την ώρα είναι ένας συναγερμός ηθικής και πολιτικής ανανέωσης» ήταν η επίσημη δήλωση του κ. Δασκαλόπουλου κατά την έναρξη της ετήσιας συνέλευσης του ΣΕΒ τον Μάιο του 2009.
Σύμφωνα με το Βήμα, από τα έγγραφα που αποκτήθηκαν από το ICIJ γίνεται σαφές ότι η PwC υπέβαλε στις 29 Ιουλίου 2009 μια προτεινόμενη συμφωνία στις φορολογικές αρχές Λουξεμβούργου για λογαριασμό της Dinavest.
Σε αυτήν φαίνεται ξεκάθαρα ότι και η Dinavest και η Demergon Funds «ανήκουν στον όμιλο Damma». Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος είναι πρόεδρος της Damma Συμμετοχών, η οποία έχει την έδρα της στο Χαλάνδρι. Στη φορολογική συμφωνία δεν ξεκαθαριζόταν πουθενά αν στον όμιλο ανήκει και η Damma Συμμετοχών. Παρ’ όλα αυτά, το όνομα της Συμμετοχών εμφανιζόταν στο παράρτημα των εγγράφων που διέρρευσαν από το Λουξεμβούργο.
Στη συμφωνία αναφερόταν ότι η Dinavest για να παρέχει τις υπηρεσίες διαχείρισης προς την Demergon επωφελείται όσον αφορά «την τεχνική, επαγγελματική και οικονομική βοήθεια από υψηλά καταρτισμένους υπαλλήλους και συνεργάτες του ομίλου Damma». Αυτό σήμαινε πρακτικά, όπως αναφέρει το Βήμα ότι το έργο της διαχείρισης θα πραγματοποιείτο και με τη συνδρομή των υπαλλήλων του ομίλου Damma.
Στο παράρτημα της συμφωνίας περιγράφονται αναλυτικά οι τομείς εξειδίκευσης του προσωπικού της Damma Συμμετοχών στην Ελλάδα. Από τις περιγραφές της Dinavest και της Demergon Funds στο ίδιο παράρτημα φαίνεται ότι η μόνη εταιρεία που θα μπορούσε να προσφέρει «βοήθεια από υψηλά καταρτισμένους υπαλλήλους» είναι η Damma Συμμετοχών, η οποία, σύμφωνα με γραπτές δηλώσεις του κ. Δασκαλόπουλου, το 2013 απασχολούσε περί τα 40 άτομα.

Πώς ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ πλήρωνε λιγότερους φόρους

Η βοήθεια, σύμφωνα η φορολογική συμφωνία μεταξύ Dinavest και των αρχών του Μεγάλου Δουκάτου, λογίζεται για «φορολογικούς σκοπούς στα χέρια της Dinavest ως αποσβέσιμο άυλο περιουσιακό στοιχείο», το οποίο σημαίνει ότι η αξία αυτής της βοήθειας διαγράφεται από τα βιβλία της εταιρείας ανά έτος. Λίγο πιο κάτω αναφερόταν το εξής:
«Ως συνέπεια  ο όμιλος Damma μπορεί να αναγνωρίσει ένα άυλο περιουσιακό στοιχείο για φορολογικούς σκοπούς».
Τη μέθοδο της φορολογικής ελάφρυνσης μέσω «αποσβέσιμων άυλων» πρότεινε το 2012 σε παρουσίαση για τις φορολογικές ευκαιρίες στο Λουξεμβούργο η BDO, η πέμπτη μεγαλύτερη διεθνώς λογιστική εταιρεία.
Στα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης μεθόδου αναφερόταν ότι «η ετήσια απόσβεση εκπίπτει από τη φορολόγηση και μειώνει τη φορολογική βάση της επιχείρησης». Ένα από τα σημεία που έπρεπε οπωσδήποτε να προσέξουν όσοι θα εφάρμοζαν τη μέθοδο ήταν το εξής: «Απαραίτητη είναι η επίτευξη φορολογικής συμφωνίας με τις Αρχές ώστε να διασφαλιστούν τα φορολογικά οφέλη» αναφερόταν στην παρουσίαση που επικαλείται η εφημερίδα.
Κάτι ανάλογο έγινε και στην περίπτωση της Dinavest σύμφωνα με το Βήμα, καθώς η συμφωνία υποβλήθηκε από την PwC για λογαριασμό της εταιρείας στον Μάριους Κολ, τον επικεφαλής του Γραφείου 6 των Φορολογικών Αρχών του Λουξεμβούργου που είναι υπεύθυνο για τη φορολόγηση των εταιρειών.
Μάλιστα, το συγκεκριμένο γραφείο έδωσε έγκριση την ίδια ημέρα, παρά τους πολύπλοκους υπολογισμούς που έπρεπε να γίνουν και κυρίως παρά το γεγονός ότι είναι υπεύθυνο για τα φορολογικά ζητήματα χιλιάδων εταιρειών που έχουν έδρα το Μεγάλο Δουκάτο.
Η Dinavest ήταν η μόνη εταιρεία στο «τρίγωνο» με τις Demergon Funds και Damma Συμμετοχών η οποία δεν φαίνεται να έχει σχέσεις με τον κ. Δασκαλόπουλο. Ανάμεσα στους διευθυντές της κυπριακής Denchevo, της βασικής μετόχου της Dinavest, υπάρχει το όνομα του γενικού διευθυντή της Damma Συμμετοχών κ. Παντελή Οικονόμου, ο οποίος εμφανίζεται και στο ΔΣ της Demergon. Σε ερωτήματα του ICIJ προς την Damma Συμμετοχών σχετικά με το πού παράγεται το έργο της διαχείρισης της Dinavest, καθώς και γιατί η εταιρεία έπρεπε να προχωρήσει σε συμφωνία με τις φορολογικές αρχές του Λουξεμβούργου, ο Παντελής Οικονόμου απάντησε τα εξής:
«Γνωρίζουμε την Dinavest λόγω του ότι αποτελεί έναν από τους πολλούς συνεργάτες μας διεθνώς. Η Dinavest είναι εταιρεία της οποίας η διοίκηση ασκείται στο Λουξεμβούργο, όπου και η έδρα της. Η οργάνωση που εκπροσωπείτε θα πρέπει να απευθυνθεί επισήμως απευθείας στη διοίκηση της εν λόγω εταιρείας».
Ψάχνουν εμβάσματα σε offshore του Καρατζαφέρη
Eμβάσματα ύψους 1,65 εκατ. ευρώ από μεσάζοντες των ελικοπτέρων Super Puma κατέληξαν σε δύο offshore εταιρίες, που φέρονται να ανήκουν στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Realnews της Κυριακής, τα δύο εμβάσματα προέρχονται από την εταιρεία Premium Properties του Αλέξανδρου Τσάτσου, ο οποίος -μαζί με τον Σταύρο Κομνόπουλο- μεσολάβησε στη σύμβαση του ελληνικού Δημοσίου με τη γαλλική εταιρεία Eurocopter για προμήθεια των ελικοπτέρων.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα οι εταιρείες που εξετάζονται και στις οποίες κατέληξαν τα εμβάσματα αυτά, είναι οι Catalina Ltd και Homeric, που πιθανολογείται ότι ανήκουν στον Γιώργο Καρατζαφέρη και συγγενικά του πρόσωπα. Σχετικά με τις συγκεκριμένες εταιρίες μάλιστα, ο εισαγγελέας ζήτησε με έγγραφό του προς τη Βουλή να ενημερωθεί εάν έχουν δηλωθεί στο πόθεν έσχες του προέδρου του ΛΑΟΣ.
Στο μεταξύ οργιάζουν οι φήμες και για άλλο πολιτικό αρχηγό ενώ έτερος Ελληνας αρχηγός κόμματος έχασε πολλά λεφτά από το κυπριακό κούρεμα.
Πληροφορίες τον θέλουν να έχει κάνει μπίζνες σε real estate με τους Ρώσους και τώρα το ΣΔΟΕ κάνει φύλο και φτερό το πόθεν έσχες του.
Με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας REALNEWS ο Πρόεδρος ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Σχετικά με την βασιμότητα και έκταση των αναφερομένων στο δημοσίευμα της εφημερίδας REALNEWS δηλώνω ότι αγνοώ παντελώς τα πρόσωπα που αναφέρονται σε αυτό.
Εκτιμώ την προσπάθεια της εφημερίδας να ρίξει άπλετο φως σε τέτοιες υποθέσεις που άλλωστε είναι ξένες στον αξιακό και πολιτικό κώδικα και χαρακτήρα μου.
Προσωπικά, θα κάνω τις επιλογές μου ώστε να διευκολύνω την απρόσκοπτη λειτουργία του κόμματος, έως ότου λάμψει η αλήθεια.
Πάντως στέλνω προς όλους το μήνυμα ότι είμαι εδώ, όρθιος και «έχουν γνώσιν οι φύλακες».

http://kourdistoportocali.com/post/39258/real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters