Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Με άγριες διαθέσεις έρχεται στην Αθήνα ο Νταβούντογλου


"Θα θέσω στον Σαμαρά θέμα συνεκμετάλλευσης του φυσικού αερίου της Κύπρου"

«Εάν στην Κύπρο όλοι συμφωνήσουν στο ότι οι φυσικές πηγές γύρω από το νησί ανήκουν στο σύνολο της Κύπρου και χρησιμοποιήσουν την ενέργεια αυτή με ένα κοινό όραμα προς την κατεύθυνση της ειρήνης, θα κερδίσουν όλοι» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου σε ειδική συνάντηση του Ατλαντικού Συμβουλίου, όπου μίλησε μαζί με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπαιντεν.

«Κανένας δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει την ενέργεια ως όπλο» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός. «Αν κάποιος θελήσει να εξασφαλίσει την ενέργεια για να επιβάλει την ειρήνη που θέλει, αυτό θα είναι το μεγαλύτερο χτύπημα στις διαπραγματεύσεις για την Κύπρο» πρόσθεσε.

«Ας χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια ως μέσο ειρήνης» τόνισε.
«Αν οι Ελληνοκύπριοι θελήσουν, μονοπωλώντας τις πηγές ενέργειας, να ξεκινήσουν διαγωνισμούς, σαν να τους ανήκουν όλες αυτές οι πηγές και θελήσουν να παρουσιάσουν τις εν λόγω πηγές, στις οποίες έχουν δικαίωμα και οι Τουρκοκύπριοι, στην παγκόσμια αγορά, τότε και εμείς θα κάνουμε έρευνες στο ίδιο μέρος, μαζί με τους Τουρκοκύπριους, κάνοντας χρήση του ιδίου δικαιώματος» συνέχισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

«Εάν ωστόσο καθίσουμε και συζητήσουμε την επανένωση του νησιού, τότε και η Κύπρος, όπως συνέβη και στο το Ιράκ, θα μετατραπεί σε ανερχόμενη χώρα και αυτός που ικανοποιηθεί περισσότερο απ” αυτό θα είναι η Τουρκία» σημείωσε.

«Αν χρειαστεί χρόνος για τις διαπραγματεύσεις, τότε η «ΤΔΒΚ» και η «Ελληνοκυπριακή Διοίκηση» από κοινού μπορούν να ξεκινήσουν την εξόρυξη της ενέργειας και να τη χρησιμοποιήσουν για την ειρήνη. Η χώρα στην οποία μπορεί να φθάσει ευκολότερα το φυσικό αέριο, που θα εξορυχθεί γύρω από την Κύπρο, είναι η Τουρκία και η Τουρκία είναι η χώρα από την οποία θα μπορέσει να φθάσει στις διεθνείς αγορές» τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

«Αυτό που δεν μπορεί να γίνει, είναι να μας πουν ότι η ανατολική Μεσόγειος είναι κλειστή για του Τούρκους και τους Τουρκοκυπρίους. Αυτό δεν γίνεται» τόνισε.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε και τη δυνατότητα κοινής χρήσης του νερού που θα έρθει σύντομα στην Κύπρο από τις ακτές της Ανατολίας. «Εμείς κατασκευάσαμε αγωγό μεταφοράς νερού από το Μαναβγκάτ στην Κύπρο. Ο τότε πρωθυπουργός και νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε δηλώσει «θα μοιραστούμε το νερό αυτό με τους Ελληνοκυπρίους»».

«Για μας το νερό είναι ιερό και θα πρέπει οι άνθρωποι να το μοιράζονται με όσους έχουν ανάγκη. Όταν εμείς σκεπτόμαστε να μοιραστούμε το νερό μας με το σύνολο του νησιού, δεν γίνεται η άλλη πλευρά, να λέει μονόπλευρα, να λέει ότι της ανήκουν οι πηγές φυσικού αερίου, που ανήκουν στο σύνολο του νησιού» είπε ακόμα ο κ. Νταβούτογλου.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι θα συζητήσει τις ιδέες αυτές, στην Αθήνα, με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
 
http://kostasxan.blogspot.gr/2014/11/blog-post_617.html
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters