Δύο από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας που εμπλέκεται σε ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Αρχαία Ολυμπία τον περασμένο Ιούνιο συνελήφθησαν στην Αττική, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.
Πρόκειται…

για δύο Αλβανούς, ηλικίας 34 και 40 ετών, ενώ αναζητούνται τα υπόλοιπα τρία μέλη της ομάδας, δύο Αλβανοί 31 και 30 ετών και ένας 47χρονος Ελληνας, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.
Πιο αναλυτικά, τις βραδινές ώρες της Τετάρτης συνελήφθη στο Κερατσίνι ο 34χρονος, στο σπίτι φιλικού του προσώπου, όπου διέμενε. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι με αλλοιωμένα στοιχεία που έφερε προσαρμοσμένη μία γεμιστήρα με πέντε φυσίγγια, πτυσσόμενο στιλέτο, τέσσερις τηλεφωνικές συσκευές και επτά κάρτες SIM. Ο συλληφθείς κατά τη σύλληψή του επέδειξε πλαστό δελτίο ταυτότητας.
Το πρωί της Πέμπτης, στη Γλυφάδα, συνελήφθη ο 40χρονος. Σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι που έφερε γεμιστήρα με δύο φυσίγγια και είχε οπλιστεί, 12 φυσίγγια πιστολιού, σιδερογροθιά, αλεξίσφαιρο γιλέκο, βαριοπούλα, καθώς και πλήθος τηλεφωνικών συσκευών και καρτών SIM τηλεφωνικών συνδέσεων.
Υπενθυμίζεται ότι στις 4:50 το απόγευμα της 27ης Ιουνίου τα μέλη της εν λόγω εγκληματικής ομάδας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα, πυροβόλησαν με όπλα καλάσνικοφ στον αέρα και, αφού έσπασαν τη τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου, αφαίρεσαν από τις προθήκες κοσμήματα συνολικής αξίας 112.480 ευρώ.
Με την απειλή όπλου, ανάγκασαν τον 31χρονο ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, από όπου αφαίρεσαν 8.500 ευρώ.
Στη συνέχεια διέφυγαν με αυτοκίνητο που είχαν κλέψει από την Αττική. Το εγκατέλειψαν στο δάσος της Φολόης βάζοντάς του φωτιά και επιβιβάστηκαν σε άλλο όχημα που είχαν σταθμεύσει στο δάσος για να διαφύγουν. Οπως προέκυψε, σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 9ου Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών στην Αττική.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία κατά συναυτουργία, εμπρησμό, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοχρησία και κλοπή.