Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Καταρρέει το κοινωνικό κράτος με Ευρωπαϊκή εντολή…”παγώνουν” τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τους ανέργους

oaed-anergia

Συνεχίζεται και με… ευρωπαϊκή βούλα η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, αφού ο ΟΑΕΔ “παγώνει” τα νέα προγράμματα για ανέργους. Η “ασπιρίνη” που είναι για τους 1,3 εκατομμύρια ανέργους τα προγράμματα που οργανισμού, σταματούν… μέχρι νεωτέρας. Ο λόγος; Η Κομισιόν ανακάλυψε πρόσφατα οτι η Ελλάδα εχει ξεπεράσει το όριο των κοινοτικών κονδυλίων από το ΕΣΠΑ που χρηματοδοτεί αυτά τα προγράμματα.

Ο κόσμος πληρώνει δεκάδες φόρους, μας λένε ότι το ΕΣΠΑ έχει λεφτά τα οποία έχουν μείνει αναξιοποίητα και τώρα σταματούν τα προγράμματα λόγω υπερβάσεων. Προγράμματα που πάνε να ανακουφίσουν έστω και προσωρινά ανθρώπους που ζουν στο όριο της φτώχειας ή και κάτω από αυτό καθώς έχασαν τις δουλειές τους λόγω της κρίσης.
Σύμφωνα με τον Διοικητή του Οργανισμού Θ. Αμπατζόγλου δεν μπορούν να απορροφηθούν κονδύλια από το ΕΣΠΑ λόγω του παγώματος που έχει επιβάλλει η Κομισιόν, ενώ μόνο 150.000 είναι οι δικαιούχοι του επιδόματος ανεργίας από τους 1 εκατ. ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού.
Τι θα κάνει λοιπόν ένας 50άρης που έχει χάσει τη δουλειά του εδώ και χρόνια, δεν δικαιούται επίδομα ανεργίας, πρέπει να θρέψει την οικογενειά του και ψάχνει απεγνωσμένα για δουλειά, αλλά δεν τον παίρνει κανείς λόγω ηλικίας;
Η Κομισιόν που έχει θέσει ως βασική της προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Ευρώπη και κυρίως στις χώρες της κρίσης, ζητά από την Ελλάδα να σταματήσει όλα τα προγράμματα και κάθε πληρωμή, μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.
Αποτέλεσμα; Όλα τα προγράμματα ανεργίας που “τρέχουν” πρέπει να σταματήσουν, όπως και αυτά που κοντεύουν να λήξουν. Παράδειγμα, το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας που οι συμβάσεις των εργαζομένων έχουν λήξει και αναμένεται να λήξουν σύντομα και οι τελευταίες.
Φως στο τούνελ δεν φαίνεται, αφού λύση από την Κομισιόν δεν φαίνεται ακόμα. Και για μια ακόμα φορά, θα την πληρώσουν τα θύματα της κρίσης.
 

makeleio.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/06/blog-post_5510.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters