Κυριακή, 25 Μαΐου 2014

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ "BACKUP"ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ


Η αποστολή ενός εβραϊκού ιερού κειμένου στο Σελήνη θα μπορούσε να είναι η απόδειξη μιας επερχόμενης αποκάλυψης στον κόσμο, με τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας όλων των πολιτισμών και της ζωής πάνω στη Γη; 

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ τη Γη ως ένα γιγάντιο υπερυπολογιστή, με τη Σελήνη ως εφεδρική μονάδα σκληρού δίσκου. Αυτό είναι το όραμα πίσω από τα σχέδια, να χρησιμοποιήσουντη Σελήνη ως μία εξωπλανητική αποθήκη, ένα «backup αρχείο» - για τις θρησκευτικές,πολιτιστικές, ακόμη και γενετικές παγιδεύσεις της ανθρωπότητας. Αυτό που προκαλεί όμως ερωτήματα είναι γιατί το πρώτο που επιλέχθηκε αλλά και στα υπόλοιπα θρησκευτικά ιερά κείμενα δεν συμπεριλαμβάνεται χριστιανικό ιερό κείμενο;

Τα πρώτα αρχεία που θα αποσταλούν στη Σελήνη είναι θρησκευτικά και φιλοσοφικά κείμενα: πρόκειται για το πρόγραμμα Torah on the Moon, με βάση το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, στο πλαίσιο του οποίου επιδιώκεται η αποστολή στη σεληνιακή επιφάνεια ενός χειρογράφου, του Σεφέρ Τορά. Εάν το εγχείρημα είναι επιτυχές θα ακολουθήσουν μετέπειτα πτήσεις με ινδουϊστικά κείμενα (Βέδες) και αρχαία κινεζικά φιλοσοφικά κείμενα (Ι-Τσινγκ). 

Οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από αυτή την ιδέα σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν ιδιωτικές εταιρείες που συμμετέχουν σε διαστημικό διαγωνισμό υποστηριζόμενο από την Google, με την πρώτη αποστολή να αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του 2015.Μακροπρόθεσμα, σεληνάκατοι θα μπορούσαν να μεταφέρουν έναν μεγάλο όγκο πολιτιστικών, αλλά και βιολογικών αρχείων στην επιφάνεια της Σελήνης, όπου και θα διατηρηθούν ασφαλή σε περίπτωση που κάτι φέρει το τέλος του πολιτισμού και ίσως και της ζωής στον πλανήτη μας, π.χ σε περίπτωση που η Γη υποφέρει από μια πανδημίαπανούκλας, πυρηνικό ολοκαύτωμα ή θανατηφόρο χτύπημα αστεροειδή.

Το κάθε έγγραφο θα τοποθετείται σε ειδική διαστημική κάψουλα, σχεδιασμένη για να το προστατεύει από την ακτινοβολία και τις ακραίες θερμοκρασίες της Σελήνης για διάστημα τουλάχιστον 10.000 ετών.

«Πρόκειται για ένα απίστευτο, πανέμορφο πρόγραμμα» αναφέρει ο Πολ Αουϊζεράτε, εφευρέτης, επιχειρηματίας και εμπνευστής του σχεδίου. «Αυτά τα τρία κείμενα είναι μεταξύ των πιο αρχαίων συγγραμμάτων της Γης, ηλικίας άνω των 3.000 ετών. Είναι σημαντικά για δισεκατομμύρια ανθρώπους».

Κατά τον Αουϊζεράτε πρόκειται για μία αποστολή συντήρησης του πολιτισμού- ωστόσο ο θρησκευτικός χαρακτήρας του «φορτίου» , σύμφωνα με το δημοσίευμα, πιθανώς να προκαλέσει κάποιες αντιδράσεις. «Το Σεφέρ Τορά έχει μοναδική συμβολική αξία και σήμερα αποτελεί το ιερότερο αντικείμενο του Ιουδαϊσμού» αναφέρει ο Νίκολας ντε Λανγκ, ερευνητής Ιουδαϊκών και Εβραϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ. «Ένα τέτοιο αντικείμενο υποτίθεται ότι πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και φροντίδα. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η εκτόξευσή του στο Διάστημα έχει τέτοιο χαρακτήρα».

Η ομάδα του Torah on the Moon ήλπιζε να στείλει την πρώτη κάψουλα με άκατο της SpaceIL- ισραηλινής εταιρείας που συμμετέχει στο Google Lunar X Prize. Το ύψους 30 εκατ. δολαρίων X Prize θα απονεμηθεί στην πρώτη ιδιωτικά χρηματοδοτούμενη εταιρεία που θα κατασκευάσει ρομπότ τα οποία θα προσεληνωθούν επιτυχώς και θα εξερευνήσουν την επιφάνεια προχωρώντας τουλάχιστον 500 μέτρα, αποστέλλοντας βίντεο και εικόνες υψηλής ανάλυσης. Η ολοκλήρωση αυτών των στόχων πριν το τέλος του 2015 θα έχει ως αποτέλεσμα την απονομή του τελικού βραβείο του διαγωνισμού, 20 εκατ. δολαρίων. Συνολικά διαγωνίζονται 18 ομάδες από όλο τον κόσμο.

Η SpaceIL αρνήθηκε να συμμετέχει στο πρόγραμμα, και πιστεύεται ότι η ομάδα του Torah on the Moon προσέγγισε την ισπανική Barcelona Moon Team. Σημειώνεται ότι τα κείμενα, εάν αποσταλούν, θα «συναντήσουν» μία Βίβλο την οποία είχε μεταφέρει στη Σελήνη το 1971 ο διοικητής της αποστολής «Απόλλων 15», Ντέιβιντ Σκοτ, που βρίσκεται σε ένα όχημα εδάφους.

Πληροφορίες από το newscientist
THE CURIOSITY OF CAT
/www.logiosermis.net/
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

50000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΠΥΡΗ ΓΝΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΝΑ ΕΝΘΥΜΗΘΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ!!!
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ!!!
https://www.aitherikigrafi.gr/keimena

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters