Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ – “ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ…” – ΜΟΣΧΑ: ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΑΝ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ!

ompama17
Νέα προειδοποίηση προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν πως «περαιτέρω προκλήσεις» στην κρίση της Ουκρανίας θα «πετύχουν μόνο τη μεγαλύτερη απομόνωση της Ρωσίας» απηύθυνε πριν από λίγη ώρα σε έκτακτο διάγγελμά του ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, λίγες ώρες αφότου ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε κυρώσεις σε βάρος επτά ρώσων αξιωματούχων και τεσσάρων αξιωματούχων της Κριμαίας.
Κάλεσε εκ νέου τη Ρωσία να αποσύρει στις βάσεις τους τις ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται στην Κριμαία, αλλά και να εμπλακεί σε διάλογο με τη μεταβατική κυβέρνηση στο Κίεβο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ διεμήνυσε πως την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφτεί την Ευρώπη, προκειμένου να επαναβεβαιώσει τη δέσμευση των ΗΠΑ στη συλλογική άμυνα για την υπεράσπιση της περιοχής.
Μόσχα προς Κίεβο: Θα συνεργαστούμε αν αποδεχθείτε την απόσχιση της Κριμαίας
Την ίδια ώρα, όμως, η Μόσχα προχωρήσει στη δική της γραμμή και εμφανίζεται ανεπηρέαστη από την επιβολή κυρώσεων σε βάρος προσώπων με το υπουργείο Εξωτερικών να δηλώνει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη δυτική Ουκρανία, εάν η χώρα υιοθετήσει ένα ομοσπονδιακό Σύνταγμα και αποδεχθεί την απόσχιση της Κριμαίας.
Το νέο Σύνταγμα της Ουκρανίας θα πρέπει να προβλέπει την αποκέντρωση της εξουσίας και τη διοργάνωση άμεσων τοπικών εκλογών, ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ σε μια ανακοίνωσή του με την οποία παρουσιάζει τις απαιτήσεις της Μόσχας για να υποστηρίξει την δημιουργία μιας διεθνούς «ομάδας υποστήριξης της Ουκρανίας».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ομάδα αυτή θα πρέπει να πείσει την Ουκρανία να σεβαστεί το δικαίωμα της Κριμαίας να αποφασίσει για την τύχη της βάσει του δημοψηφίσματος το οποίο διεξήχθη την Κυριακή και στο οποίο οι κάτοικοι της περιοχής με συντριπτική πλειοψηφία τάχθηκαν υπέρ της ένταξής της στη Ρωσία.
Κατά το ρωσικό ΥΠΕΞ, η Ουκρανία θα έπρεπε να διεξάγει ένα δημοψήφισμα για το νέο Σύνταγμα πριν από τη διοργάνωση εθνικών και τοπικών εκλογών και ότι η Ρωσία, η ΕΕ και οι ΗΠΑ θα έπρεπε να ταχθούν υπέρ μιας απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα εγγυάται την κρατική υπόσταση της Ουκρανίας και ακόμη ότι η Ουκρανία πρέπει να διατηρεί πολιτική ουδετερότητα.
Από την πλευρά του Κιέβου, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γεβγκέν Περεμπίνις απέρριψε ως «εντελώς απαράδεκτη» την ρωσική πρόταση για τη δημιουργία και την αποστολή μιας «ομάδας υποστήριξης».
«Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας μοιάζει με τελεσίγραφο», επισήμανε ο Περεμπίνις μιλώντας στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax. «Η θέση [του], όπως παρουσιάζεται, είναι απολύτως απαράδεκτη για την ουκρανική πλευρά».
krimaia
Προηγούμενη ενημέρωση:
Εύκολα, όπως αναμενόταν άλλωστε, πέρασε το «ναι» στο χθεσινό δημοψήφισμα της Κριμαίας για ένωση της ουκρανικής χερσονήσου με τη Ρωσία, την ίδια ώρα που δημοψηφίσματα θέλουν ρωσόφιλοι Ουκρανοί και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Ως αποτέλεσμα η προσοχή στρέφεται πλέον σε πιθανές νέες κυρώσεις από τη Δύση στη Ρωσία, αφού η πρώτη εδώ και μέρες κατέστησε σαφές πως δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα του χθεσινού δημοψηφίσματος, θέση που επανέλαβε και χθες.
Σήμερα, οι υπ. Εξωτερικών της ΕΕ συνεδριάζουν εκ νέου για εξέταση της κατάστασης και του ενδεχομένου επιβολής νέων κυρώσεων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και διπλωματικές προσπάθειες για αποφυγή ενός νέου ψυχρού πολέμου.
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΜΠΑΜΑ-ΠΟΥΤΙΝ
ompama-poutin
Απορρίπτουν οι ΗΠΑ το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην περιοχή της Κριμαίας, όπως δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλάντιμιρ Πούτιν, προειδοποιώντας ότι η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να επιβάλει κυρώσεις στη Μόσχα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο κ. Ομπάμα τόνισε ότι οι ενέργειες της Ρωσίας παραβίασαν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. «Σε συντονισμό με τους ευρωπαίους εταίρους μας, είμαστε έτοιμοι να επιβάλουμε πρόσθετες κυρώσεις στη Ρωσία για τις ενέργειές της», ανέφερε.
Επισήμανε ωστόσο ότι η κρίση μπορεί ακόμη να επιλυθεί διπλωματικά, αλλά ο ρωσικός στρατός θα πρέπει πρώτα να σταματήσει την «εισβολή» του στην Ουκρανία.
Σήμερα το επίσημο αίτημα για ένταξη στη Ρωσία
Σήμερα αναμένεται να υποβληθεί στον κ. Πούτιν το επίσημο αίτημα της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας να ενταχθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία.
«Νομίζω ότι (η Ρωσία) θα απαντήσει γρήγορα, γιατί βλέπει τι συμβαίνει στους πολίτες, είναι ένα σημαντικό γεγονός, δεν είναι μόνο σημαντικό γεγονός για την Κριμαία, είναι σημαντικό γεγονός για τη Ρωσία και για ολόκληρο τον κόσμο» δήλωσε ο πρόεδρος της περιφερειακής συνέλευσης της Κριμαίας Βλάντιμιρ Κονσταντίνοφ μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24.
Ο ανακηρυχθείς – μετά τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Κριμαία – πρωθυπουργός της Αυτόνομης Δημοκρατίας Σεργκέι Αξιόνοφ σημείωσε, με μήνυμά του στο Twitter, ότι η απόφαση της χερσονήσου για ένωση με τη Ρωσία «θα μείνει στην ιστορία».
Η Κριμαία, η οποία μέχρι σήμερα υπάγεται στην κρατική κυριαρχία της Ουκρανίας, αναμένεται να εισαγάγει εντός της επόμενης εβδομάδας το ρούβλι ως δεύτερο νόμισμα, παράλληλα με την ουκρανική χρίβνα.
Δεν αναγνωρίζουν το δημοψήφισμα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί το δημοψήφισμα στην Κριμαία «παράνομο και παράτυπο» και «δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματά του», αναφέρεται σε κοινή δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού ΣυμβουλίουΧέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και του προέδρου της Ευρωπαϊκής ΕπιτροπήςΖοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Ιαπωνία και Καναδάς ανακοίνωσαν επίσης ότι δεν αναγνωρίζουν τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος
Ο επικεφαλής του ιαπωνικού πρωθυπουργικού γραφείου Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το Τόκιο θα απαντήσει σχετικά με τις πιθανές ενέργειές του για την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, σε συντονισμό με την ομάδα των G-7.
Παράνομο χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ο πρωθυπουργός του Καναδά, Στίβεν Χάρπερ. «Το λεγόμενο δημοψήφισμα πραγματοποιήθηκε στην Κριμαία παράνομα σε κατεχόμενο έδαφος από στρατιωτικές δυνάμεις. Το αποτέλεσμά του δεν αντικατοπτρίζει τίποτα περισσότερο από το ρωσικό στρατιωτικό έλεγχο», είπε ο κ. Χάρπερ.
«Αυτό το δημοψήφισμα είναι παράνομο δεν έχει καμία νομική αξία και ο Καναδάς δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμά του», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της καναδικής κυβέρνησης στη δήλωσή του.
Μετά το δημοψήφισμα η κυβέρνηση του Καναδά επιβεβαίωσε ότι συνεργάζεται με τις χώρες της ομάδας των G-7 και άλλους συμμάχους «για τον συντονισμό των επιπρόσθετων κυρώσεων κατά των υπευθύνων».
Ο Στίβεν Χάρπερ, ο οποίος έχει προγραμματίσει επίσκεψη στην Ουκρανίατο Σάββατο, ανέφερε επίσης ότι «τα ανεύθυνα και μονομερή μέτρα που έχουν ληφθεί από τον Βλαντιμίρ Πούτιν θα συμβάλουν μόνο στην περαιτέρω οικονομική και πολιτική απομόνωση της Ρωσίας σε σχέση με τη διεθνή κοινότητα».
Από την πλευρά του ο Κινέζος υφυπουργός Εξωτερικών Λι Μπαοντόνγκ επανέλαβε την έκκληση του Πεκίνου για ηρεμία και αυτοσυγκράτηση στην Ουκρανία.
 
 
http://greeknation.blogspot.gr/2014/03/blog-post_1779.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters