Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Νέα στοιχεία για το μνημείο (όπου ετάφη ο Μεγαλέξανδρος;) έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχαιολόγοι

Με κομμένη την ανάσα περιμένει η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα τις εξελίξεις της ανασκαφής στον λόφο Καστά της Αμφίπολης, όπου δεσπόζει το τεράστιο ταφικό μνημείο- μυστήριο, όπου πολλοί «ψιθυρίζουν» ότι βρίσκεται ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Σε παρουσίαση που πραγματοποίησε στην 27η επιστημονική συνάντηση με θέμα «Αρχαιολογικό έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη» η επικεφαλής της ανασκαφής και προϊσταμένη της ΚΗ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Κατερίνα Περιστέρη αποκάλυψε ότι ο διάσημος Λέοντας της Αμφίπολης, το θηριώδες γλυπτό άγαλμα ύψους 5,20 μ., βρισκόταν στην κορυφή του ταφικού μνημείου της ανασκαφής στον λόφο Καστά και με κάποιον τρόπο μεταφέρθηκε στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα.
Παρουσιάζοντας τον τρόπο και τον τόπο κατασκευής του Λέοντα της Αμφίπολης, ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχιτέκτονας Μιχάλης Λεφαζάνης τόνισε ότι κάποια από τα χαμένα μέλη του περιβόλου του ταφικού μνημείου στον Καστά βρέθηκαν να αποτελούν τη βάση του Λέοντα της Αμφίπολης, ενώ η κυκλική φορά τους αποδεικνύει ότι είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του μεγάλου ταφικού περιβόλου.
«Μετά την ανακάλυψη του ταφικού περιβόλου του τύμβου Καστά, όπως απέδειξε η έρευνά μας, το ταφικό μνημείο του Λέοντα συνδέεται με τον τύμβο που στην πραγματικότητα είναι το θεμέλιό του και τοποθετείται στην κορυφή του τύμβου βάσει και της γεωμετρίας που μας δίνει ο ταφικός περίβολος» είπε η κυρία Περιστέρη.
Στην παρουσίασή της αναφέρθηκε στην εξέλιξη των ανασκαφών τα δύο τελευταία έτη και έκανε λόγο για ένα μοναδικό παγκοσμίως ταφικό μνημείο λόγω του μεγέθους του, με ακριβείς αναλογίες ύψους τριών μέτρων και συνολικού μήκους 497 μέτρων, από τα οποία μέχρι στιγμής έχουν ανασκαφεί τα 457μέτρα.
Σύμφωνα με εμπεριστατωμένες επιστημονικά ενδείξεις, ο ταφικός περίβολος χρονολογείται στο τελευταίο τέταρτο του 4ου αιώνα π.Χ.
Σύμφωνα με την αρχαιολόγο:
«Κατά την περίοδο που χρονολογείται ο ταφικός περίβολος, μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι το τέλος του 4ου π.Χ. αιώνα, διαδραματίζονται σπουδαία ιστορικά γεγονότα στην περιοχή της Αμφίπολης. Σημαντικοί στρατηγοί και ναύαρχοι του Μακεδόνα στρατηλάτη σχετίζονται με την περιοχή, εδώ ο Κάσσανδρος εξορίζει και θανατώνει το 311 π.Χ. τη νόμιμη σύζυγο του Μεγάλου Αλεξάνδρου Ρωξάνη και τον γιο του Αλέξανδρο Δ΄».
Ο ταφικός περίβολος χρονολογείται γύρω στο 325-300 π.Χ. και, όπως τονίζει η κυρία Περιστέρη, φέρεται να έχει την υπογραφή του φημισμένου της εποχής εκείνης αρχιτέκτονα Δεινοκράτη, που σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία ήταν και στενός φίλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Αριστείδης Μάτιος
http://www.apocalypsejohn.com/2014/03/nea-stoixeia-gia-mnhmeio-opou-etafh-megaleksandros-edwsan-sth-dhmosiothta-arxaiologoi.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters