Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Οι Κύπριοι ζητούν τη βοήθειά μας και ο Σαμαράς σφυρίζει αδιάφορα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΝΙ: Το τηλεφώνημα στον Σαμαρά που εξόργισε τον Αναστασιάδη  
Οι Κύπριοι ζητούν τη βοήθειά μας και ο Σαμαράς σφυρίζει αδιάφορα. Θεωρούσαν ότι μπορούν να στηριχθούν στα αδέλφια τους αλλά λογάριαζαν χωρίς τον Σαμαρά, που τώρα τους γυρίζει την πλάτη. 

Το ΧΩΝΙ αποκαλύπτει το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ Σαμαρά και  Αναστασιάδη. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μετά το επίσημο χθεσινοβραδινό «ΟΧΙ» της κυπριακής βουλής, έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με παραδοσιακούς συμμάχους και...
φίλους της Κύπρου, στους οποίους ευελπιστούσε να βρει συμπαράσταση. Επικοινώνησε φυσικά και με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, που δεν αμφισβητούνται, από την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών δεν προέκυψε δέσμευση στήριξης της Κύπρου από την ελληνική πλευρά!
Συγκεκριμένα, ο Αναστασιάδης εξήγησε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η Μεγαλόνησος (αφού ακόμη και τα πιο ακραία σενάρια είναι αυτή τη στιγμή ανοιχτά) και ζήτησε από τον Σαμαρά  να "βάλει πλάτη" την προσπάθειά του και να υποστηρίξει τα κυπριακά αιτήματα στα ευρωπαϊκά όργανα και δη στο Eurogroup. Ο Σαμαράς, αποφεύγοντας να αναλάβει οποιαδήποτε συγκεκριμένη δέσμευση ή ανάληψη πρωτοβουλίας προς βοήθεια των Κυπρίων, αρκέστηκε σε μια γενικόλογη τοποθέτηση του τύπου ότι «πάντα οι Έλληνες στηρίζουν τους Κύπριους» και διάφορα άλλα διπλωματικά κλισέ. Ο Νίκος Αναστασιάδης είναι έντονα ενοχλημένος από τη γενικόλογη τοποθέτηση του Έλληνα ομολόγου του. «Υποτίθεται ότι επικοινώνησε με φίλο» λένε με έντονη δυσαρέσκεια στενοί συνεργάτες του Κύπριου Προέδρου. Μάλιστα, τονίζουν ότι την ίδια δήλωση γενικόλογης στήριξης είχε κάνει και ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Στουρνάρας λίγη ώρα αφού είχε ψηφίσει και ο ίδιος στο Eurogroup το μέτρο της δέσμευσης των καταθέσεων των Κυπρίων.   
Να σημειωθεί ότι σε εκείνο το περιβόητο Eurogroup μόνο το Λουξεμβούργο ύψωσε ανάστημα και τουλάχιστον διαμαρτυρήθηκε για το μέτρο που συζητούσαν τότε. Άσχετα με το αν τελικά το ψήφισε και άσχετα για ποιό λόγο το έκανε, γεγονός είναι ότι μόνον το Λουξεμβούργο ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ τόλμησε να εκφράσει αντιρρήσεις. Ο Στουρνάρας δεν έβγαλε τσιμουδιά. Και μετά έρχεται το τηλεφώνημα με την αόριστη στάση Σαμαρά  ("Ο Αναστασιάδης άκουγε τον συνομιλητή του να του λέει διάφορες... χαριτωμενιές", λένε χαρακτηριστικά άνθρωποι που είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα) να ρίξει και άλλο λάδι στη φωτιά. Μια φωτιά που τείνει να φουντώσει και να κάψει κάθε «αδελφική σχέση» Ελλάδας και Κύπρου, αφού για μια ακόμη φορά ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του επιλέγουν το ρόλο του "καλού παιδιού" απέναντι σε Βρυξέλλες και Βερολίνο -χωρίς να τους περνάει καν από το μυαλό το ενδεχόμενο να στηρίξουν την ηρωική στάση του κυπριακού λαού, μην τυχόν και δυσαρεστήσουν Μέρκελ και Σόιμπλε. Δεδομένο πάντως είναι ότι αυτή τη δύσκολη στιγμή για την Κύπρο, ο Αναστασιάδης εισπράττει άρνηση στήριξης από τον Σαμαρά. Βάσει αυτού του δεδομένου κινείται ο Κύπριος Πρόεδρος.

Περισσότερες αποκαλυπτικές λεπτομέρειες Στο ΧΩΝΙ που κυκλοφορεί εκτάκτως αυτό το Σάββατο.
Από toxwni
 
http://greki-gr.blogspot.gr/2013/03/blog-post_8012.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters