Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Το ντόμινο αν δεν σταματάς της Νέμεσις τα μάτια θα κοιτάς!

Fitch: "Κίνδυνος ντόμινο από την επιβολή τέλους στις καταθέσεις"
ΑΘΗΝΑ 21/03/2013
Η κρίση που περιβάλλει την Κύπρο φέρνει στο προσκήνιο το κόστος της «μεσοβέζικης» λύσης που ακολουθούν οι πολιτικοί για την αντιμετώπιση της κρίσης της Ευρωζώνης, αναφέρει ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch στην ανακοίνωσή του.
«Χωρίς μεγαλύτερη πρόοδο και σαφήνεια όσον αφορά τους όρους για την κατανομή των δημοσιονομικών και χρηματοπιστωτικών κινδύνων μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, κάθε κρατική και τραπεζική κρίση οδηγεί σε μία ξεχωριστή (ad hoc) αντίδραση που μεγεθύνει την αβεβαιότητα και υπονομεύει την εμπιστοσύνη των αγορών και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα», αναφέρει ο οίκος, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχουν, ωστόσο, άμεσες επιπτώσεις όσον αφορά την αξιολόγηση του αξιόχρεου για τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης.
«Το πρόγραμμα βοήθειας που προτάθηκε στην Κύπρο επιβεβαιώνει την ισχυρή επιθυμία των Ευρωπαίων πολιτικών να ελαχιστοποιήσουν το κόστος για τους άλλους φορολογούμενους στην Ευρωζώνη, αλλά αποτελεί την πρώτη προσπάθεια για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα των κατόχων τραπεζικών καταθέσεων». Ωστόσο, προσθέτει η ανακοίνωση, δεν υπάρχουν ακόμη (για να συμβεί αυτό) το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο και οι μηχανισμοί αναδιάρθρωσης (των τραπεζών).
«Η εφαρμογή αυτής της στρατηγικής τώρα και κυρίως η συμμετοχή των μικροκαταθετών, δημιουργούν ένα δυνητικά επικίνδυνο προηγούμενο για τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης, ιδιαίτερα για εκείνες με ασθενή τραπεζικό τομέα», σημειώνει ο οίκος, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει ότι η κατάσταση υπογραμμίζει την ανάγκη μίας τραπεζικής ένωσης εντός της Ευρωζώνης για να προσφέρει το αποτελεσματικό πλαίσιο στη διαχείριση των χρηματοπιστωτικών κρίσεων. «Η πρόοδος στη τραπεζική ένωση, περιλαμβανομένων ενός ξεκάθαρου καθεστώτος αναδιάρθρωσης των τραπεζών και κάποιας μορφής κοινής ασφάλισης των καταθέσεων είναι απαραίτητα στοιχεία για να διασφαλισθεί η μακροπρόθεσμη οικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ΟΝΕ», τονίζεται.
Ο Fitch αναφέρει ότι το πάγωμα των καταθέσεων που επιβλήθηκε στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα αποτελεί ντε φάκτο περιορισμό της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων. «Αν», προσθέτει, «εισαχθούν άλλες μορφές ελέγχου της κίνησης κεφαλαίων ως μέρος ενός προγράμματος που θα συμφωνηθεί μεταξύ των κυπριακών αρχών και των ΕΕ -ΔΝΤ, ο Fitch θα επανεξετάσει το ανώτατο όριο αξιολόγησης ΑΑΑ που έχουν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης (εκτός από την Ελλάδα που έχει ανώτατο όριο το B- λόγω του κινδύνου εξόδου από την Ευρωζώνη), το οποίο βασίζεται στην ελεύθερη κίνηση των κεφαλαίων στην Ευρωζώνη».

 
http://www.katohika.gr/2013/03/kindinos-ntomino-apo-tin-epivoli-telous-stis-katathesis.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters