Κυριακή, 31 Μαρτίου 2013

Συγγενείς του Ν. Αναστασιάδη φέρονται να μετακίνησαν εκατομμύρια ευρώ από την Λαϊκή

Η εφημερίδα «Χαραυγή» αναφέρειο ότι εξ αγχιστείας συγγενείς του προέδρου φέρονται να μετακίνησαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, από την Λαϊκή, στις 12 και 13 Μαρτίου.

Ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου κάλεσε την Ερευνητική Επιτροπή να ... διερευνήσει σε βάθος το δημοσίευμα και άλλες καταγγελίες για μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό, παραμονές της απόφασης του Eurogroup, για «κούρεμα» των καταθέσεων. Ο Σταύρος Ευαγόρου είπε ότι, με δεδομένη την δημόσια παραδοχή του υπουργού Οικονομικών, ότι γνώριζαν εκ των προτέρων, ότι ετίθετο ζήτημα «κουρέματος», το ΑKΕΛ απευθύνει έκκληση για διερεύνηση αυτών των καταγγελιών, όπως κι εκείνης ότι και υπουργός της κυβέρνησης έχει μετακινήσει χρήματα στο εξωτερικό.

Επίσης, το ΑΚΕΛ θεωρεί περίπλοκο το διάταγμα για την Τράπεζα Κύπρου, που προκαλεί σύγχυση. Ο κ. Σταύρος Ευαγόρου δήλωσε ότι διαψεύδονται οι αρχικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, για «κούρεμα» γύρω στο 30%, αφού με βάση το διάταγμα, μπορεί να φτάσει μέχρι και το 60%, τονίζοντας ότι ούτε τα ταμεία συντάξεων και προνοίας των εργαζομένων κατοχυρώνονται.

Υποστήριξε ότι με την απόφαση υπουργού Οικονομικών και διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας αφήνεται η αγορά χωρίς ρευστότητα και στραγγαλίζεται η οικονομία. Δυστυχώς, πρόσθεσε, αντί αλληλεγγύης και στήριξης, «το μνημόνιο Αναστασιάδη επιφυλάσσει μια μακρά και επώδυνη περίοδο για το λαό».

Συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο για απαλλαγή από το μνημόνιο και για απεγκλωβισμό από τα δεσμά της τρόϊκας ετοιμάζει η ΕΔΕΚ.Ο Πρόεδρος του Κινήματος, Γιαννάκης Ομήρου, τόνισε ότι οι απαιτήσεις της τρόϊκας θα επαναλαμβάνονται, θα πολλαπλασιάζονται και θα μετατρέψουν την Κύπρο σε «μια αποικία χείριστης μορφής».


Υπέδειξε ότι η απαλλαγή από το μνημόνιο απαιτεί θυσίες, προσθέτοντας, όμως,, ότι «με την έξοδο από την τρόϊκα και από τον μηχανισμό θα διασφαλίσουμε την εθνική κυριαρχία και την οικονομική αυτοτέλειά μας».Σχολιάζοντας την διαρροή κεφαλαίων στο εξωτερικό, ο κύριος Ομήρου ζήτησε να κατατεθούν οι κατάλογοι στη Βουλή, αλλά και στην Ερευνητική Επιτροπή.

Το κίνημα Οικολόγων καλεί τον Υπουργό Οικονομικών να πει την αλήθεια για την Τράπεζα Κύπρου.Σε γραπτή δήλωση, η εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Ελένη Χρυσοστόμου αναφέρει ότι οι χθεσινές δηλώσεις του κυρίου Σαρρή για την τράπεζα Κύπρου οδηγούν στο συμπέρασμα ότι δεν έμαθε από τα τραγικά, όπως σημειώνει, λάθη του. Κατηγορεί τον κύριο Σαρρή ότι «συνεχίζει να αποκρύπτει την αλήθεια, όπως την απέκρυπτε, όταν ήταν Πρόεδρος της Λαϊκής».Οι ευθύνες του, καταλήγει, είναι τεράστιες και έπρεπε να παραιτηθεί.

kathimerini.gr  
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/03/blog-post_7806.html
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

50000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΗΣ ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΠΥΡΗ ΓΝΩΣΗ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΝΑ ΕΝΘΥΜΗΘΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΘΥΜΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ!!!
ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ!!!
https://www.aitherikigrafi.gr/keimena

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΓΡΑΦΕΙΑ Ε.ΣΥ. – ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΣ;;; ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 600 ΔΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ

ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΣΩΡΡΑΣ : ΕΓΩ ΣΕ ΧΕΛΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΑΩ

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters