Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Φρεγάτες και F15: Γιατί όλοι θέλουν να “εξοπλίσουν” την “χρεοκοπημένη” Ελλάδα;

Η υπόθεση ενοικίασης φρεγατών και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και οι όροι της “ενοικίασης” -και φυσικά το κόστος- θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Οι Γάλλοι δεν έκαναν αυτή τη πρόταση τυχαία. Ο στόχος είναι προφανής και οι γαλλικές εφημερίδες το έγραψαν από χθες: “επανεκκίνηση των αγορών από Γαλλία”.
Αγορές στη παρούσα φάση δεν μπορούν να γίνουν, αν και πολλοί στην Αθήνα θα το ήθελαν. Αλλά ποιος θα τολμήσει να βγει να ανακοινώσει αγορά φρεγατών ή αεροπλάνων αυτή τη περίοδο με τους πολίτες εξαθλιωμένους;

Το βέβαιο είναι ότι το Παρίσι , δείχνει αποφασισμένο να μπει δυνατά στο παιχνίδι των ελληνικών εξοπλισμών, κοιτώντας την επόμενη μέρα, όταν η Ελλάδα θα είναι σε θέση να προχωρήσει σε αγορές. Και δεν είναι η μοναδική μεγάλη χώρα η οποία το επιδιώκει.
Οι ΗΠΑ εδώ και πάρα πολύ καιρό επιδιώκουν ακριβώς το ίδιο. Η υπόθεση των αρμάτων μάχης Abrams ήταν ενδεικτική . Πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ε.Ρούμπιν φέρεται να πρότεινε σε συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα ,να πάρει η Ελλάδα αεροσκάφη F 15. Οι πληροφορίες λένε ότι είπε μάλιστα πως δεν αξίζει το κόπο να προχωρήσει η ιστορία των Abrams, λόγω μεγάλου κόστους για εργασίες συντήρησης και εκσυγχρονισμού -περίπου 800 εκατομμύρια το υπολόγισε- και θα ήταν προτιμότερο να πάρει η Ελλάδα F 15, αεροσκάφη που δεν διαθέτει η Τουρκία και τα οποία έχουν μεγάλη ακτίνα δράσης. Που σημαίνει ότι άνετα φθάνουν μέχρι την “επίμαχη” περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου ,την οποία όλοι επικαλούνται ελέω ΑΟΖ και ενεργειακών αποθεμάτων.
Γιατί θέλουν όλοι να εξοπλίσουν μια χώρα που πολλοί θεωρούσαν μέχρι πρόσφατα χρεωκοπημένη και αρκετοί επιμένουν ότι η “άτακτη χρεοκοπία” της είναι μπροστά;
Όλοι θέλουν να “βάλουν” πόδι στην περιοχή, πριν η ιστορία της ΑΟΖ , φουντώσει για τα καλά. Όλοι θέλουν να “πλασσαριστούν” στην καλύτερη δυνατή θέση, παρέχοντας όχι βέβαια δωρεάν αλλά με την μορφή “μακρόχρονων διευκολύνσεων” όπλα και “προστασία”. Η όλη κατάσταση θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά εκμεταλλεύσιμη από την Ελλάδα και όχι μόνο για να “νοικιάζουμε” όπλα. Ευχόμαστε και θέλουμε να ελπίζουμε, ότι η κυβέρνηση θα έχει ήδη έτοιμο ένα σχέδιο το οποίο θα “δένει” όλες αυτές τις “ενοικιάσεις” οι οποίες βέβαια θα επιχειρηθεί κάποια στιγμή να γίνουν αγορές ,με την ελληνική παραπαίουσα αμυντική βιομηχανία. Με απλά λόγια, ευχόμαστε και θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα κάνουμε απλά τα “χατήρια” των προέδρων ανά τον κόσμο ,αλλά έχουμε κατά νου πως θα μπορέσουμε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα.
Ευχόμαστε και θέλουμε να ελπίζουμε ότι η εποχή της …εξοπλιστικής διπλωματίας που είχε μέχρι τώρα μηδενικά αποτελέσματα για τη χώρα έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι πάνω απ΄ όλα θα τεθεί το ελληνικό κέρδος και όχι η επιβίωση γραμμών παραγωγής μεγάλων αμυντικών βιομηχανιών του εξωτερικού. Αρκετές φορές στο παρελθόν τις “σώσαμε”. Τώρα είναι η ώρα για τη δική μας σωτηρία.www.onalert.gr
 
http://greeknation.blogspot.gr/2013/02/f15.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters