Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Το ΑΠΕ έχει επιβάλει δική του ορθογραφία στα Εθνικά ονόματα


Οι δημοσιογράφοι του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, υπακούοντας προφανώς σε κάποια διεθνιστική λογική (…και εντολή), επιμένουν εδώ και αρκετό καιρό να γράφουν τις ειδήσεις με μία περίεργη ανορθογραφία. Ως γνωστόν τα Εθνικά ονόματα και τα τοπονύμια γράφονται με το αρχικό τους γράμμα κεφαλαίο. Το ΑΠΕ αυτό το έχει καταργήσει επιβάλλοντας να γράφονται τα Εθνικά ονόματα (Έλληνας, Γάλλος, Ιταλός, Ρώσος κ.λπ) με μικρά. Επειδή η Ελληνική ορθογραφία έχει συγκεκριμένη λογική και συμβολισμούς, μπορούμε να υποθέσουμε πια ακριβώς Εθνομηδενιστική λογική και ποιους παγκοσμιοποιητικούς συμβολισμούς εξυπηρετεί η ανορθογραφία του ΑΠΕ. Εκτός κι αν υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση που είμαστε όλοι αυτιά και μάτια να την ακούσουμε και να την δούμε… Πάντως για μία υπενθύμιση προς τους “ξεχασιάρηδες” του ΑΠΕ, μεταφέρω τους σχετικούς κανόνες της Ελληνικής Γραμματικής, που διδάσκονται -ευτυχώς ακόμα- από τα Δημοτικά σχολεία και θα φροντίσω να αποστείλω το βιβλίο της 5ης Δημοτικού στους κρατικούς μας δημοσιογράφους:...

“1. Γράφονται με κεφαλαίο στην αρχή:
τα κύρια ονόματα, π.χ.: Μπάμπης, Μανόλης, Όμηρος, Πλάτων κτλ.
τα ονόματα τόπων, επωνυμίες ιδρυμάτων, πανεπιστημιακών σχολών, εταιρειών, συλλόγων, ονόματα δρόμων κ.ά., π.χ.: Ηράκλειο, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ασπίς Χρηματιστηριακή, Σύλλογος Διαζευγμένων, Οδός Παπαχαραλάμπη κτλ.
τα εθνικά και τα τοπωνυμικά, π.χ.: Έλληνας, Ρωμαίος, Αθηναίος, Λακκιώτης κτλ.
(….)”
Αν το κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων άλλαξε τους κανόνες της Ελληνικής γραμματικής, καλό θα ήταν να μας δώσει και μία εξήγηση…
Γ.Π.
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2012/12/blog-post_7333.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters