Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

H Γάζα στα πρόθυρα ενός μεγάλου πολέμου

Фωτογραφία: EPA
Παρ’ όλες τις διεθνείς προσπάθειες, η κατάσταση στη Γάζα όχι μόνο δεν εκτονώθηκε, αλλά συνεχίζει να κλιμακώνεται. Το πρωί του Σαββάτου, σήμερα 17 Νοεμβρίου, η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε
την έδρα της Χαμάς στη Λωρίδα. Το Ισραήλ κήρυξε τα μεθοριακά με τη Γάζα εδάφη ως απαγορευμένα για μετακινήσεις πολιτών.
Ο αριθμός των εφέδρων, που μπορούν να επιστρατευτούν σε περίπτωση εισβολής αυξήθηκε από τις 30 στις 75 χιλιάδες. Στα σύνορα με τη Γάζα έχουν συγκεντρωθεί άρματα μάχης και επίλεκτα τμήματα του στρατού. Συνήθως παρόμοια μέτρα προηγούνται της έναρξης μιας εισβολής. Την ίδια στιγμή η Χαμάς συνεχίζει να εξαπολύει πυρά κατά του Ισραήλ. Πύραυλοί της για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία έπεσαν κοντά στο Τελ Αβίβ. Συναγερμός για εναέρια επίθεση σήμανε και στην Ιερουσαλήμ.

Η κατάσταση κλιμακώνεται από την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, όταν το Ισραήλ σκότωσε στη Γάζα τον επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς Αχμέντ αλ-Τζαμπάρι και άρχισε να πραγματοποιεί αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα απαντώντας στις επιθέσεις πυραύλων εναντίον ισραηλινών πόλεων από τους μαχητές της Χαμάς. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, συγκλήθηκε εκτάκτως στις 14 Νοεμβρίου, αλλά δεν έλαβε καμία απόφαση.


Οι Ισραηλινοί αναλυτές εξηγούν ότι με τα χτυπήματα στις θέσεις των μαχητών το Ισραήλ θέλει να εξαναγκάσει τη Χαμάς να οδηγηθεί σε παρατεταμένη ανακωχή. Αλλά μπορεί και να μην πετύχει αυτό το στόχο, λέει ο γνωστός Ισραηλινός στρατιωτικός αναλυτής Αντρέι Κόζινοφ:

Η ειρωνεία έγκειται στο ότι όσο περισσότερο το Ισραήλ καταστρέφει τη στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς, τόσο εντονότερα ενισχύει τη ριζοσπαστική οργάνωση στη Λωρίδα της Γάζας. Τους τελευταίους αρκετούς μήνες και χρόνια ειδικά η Χαμάς ήταν η δύναμη συγκράτησης κατά των «τζιχαντιστών» κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένων και των «τζιχαντιστών», που εμπνέονται από την Αλ-Κάιντα. Και η Χαμάς ήταν παράγοντας αυτοσυγκράτησης, διότι είχε στα χέρια της την εξουσία και ενδιαφερόταν για μια σχετικά φυσιολογική ζωή του πληθυσμού.

Από την Παρασκευή έως και το πρώτο μισό της σημερινής ημέρας του Σαββάτου πραγματοποιούνταν σχεδόν αδιάκοπες τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ομπάμα, του προέδρου της Αιγύπτου Μουχάμεντ Μούρσι και του πρωθυπουργού του Ισραήλ Νετανιάχου. Καλούν τις δύο πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να σταματήσουν την ανταλλαγή πυρών οι ηγέτες της Ρωσίας, της Γαλλίας, της Τουρκίας, της Γερμανίας και ο ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το Ισραήλ κατέστρεψε ήδη 800 στόχους στη Γάζα. Σκοτώθηκαν περισσότεροι από 40 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά. Τα χτυπήματα από αέρος και οι προετοιμασίες στο έδαφος αντιστοιχούν στο σχέδιο της προετοιμασίας της τελευταίας εισβολής του Ισραήλ στη Γάζα τα έτη 2008-2009. Τότε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Χυτός μόλυβδος» είχαν σκοτωθεί 1.400 Παλαιστίνιοι.

Είναι λίγο καθησυχαστικό το γεγονός ότι στην αρχή της επόμενης εβδομάδας προγραμματίζει επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ και στα παλαιστινιακά εδάφη ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν. Είναι απίθανο να ξεκινήσει το Ισραήλ την εισβολή του τη στιγμή, που θα βρίσκεται στην περιοχή.

Θα συζητηθεί η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου και στη συνάντηση των επικεφαλής των υπουργείων Εξωτερικών των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.
 
 
http://www.triklopodia.gr/2012/11/h_18.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters