Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ακρίβυνε και το σχοινί να τους κρεμάσουμε, ο Βενιζέλος θέλει παλαμάρι!

Νέο φοροσόκ για μισθωτούς,συνταξιούχους, αγρότες και ελευθέρους επαγγελματίες

Αλλάζουν όλα στη φορολογία μισθωτών, συνταξιούχων, επαγγελματιών, αγροτών. Για πρώτη φορά στο προσχέδιο της έκθεσης της Τρόικας υπάρχει σαφής αναφορά για το πως θα φορολογηθούν όλες οι κατηγορίες πολιτών με ειδική αναφορά σε μισθωτούς και συνταξιούχους αλλά και σε επαγγελματίες και αγρότες.
1. Μισθωτοί – συνταξιούχοι. Καθιερώνεται νέα φορολογική κλίμακα με τρεις συντελεστές, αντί για οκτώ σήμερα, και καταργείται το έξτρα αφορολόγητο για τα παιδιά, καθώς και η πλειονότητα των φοροαπαλλαγών για τόκους στεγαστικών δανείων, ασφαλιστήρια συμβόλαια κ.τ.λ. Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα φορολογική κλίμακα για τους μισθωτούς και συνταξιούχους θα έχει τρία μόνο φορολογικά κλιμάκια στα οποία θα αντιστοιχούν συντελεστές φόρου από 21%, 36% και 45%. Το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ θα αντικατασταθεί με σταθερή μείωση φόρου 1.950 ευρώ. Ειδικότερα, το πρώτο κλιμάκιο προβλέπεται να εκτείνεται μέχρι τις 25.000 ευρώ και να έχει συντελεστή φόρου 21%, το δεύτερο κλιμάκιο προβλέπεται να ξεκινά από τις 25.001 ευρώ, να φθάνει μέχρι τις 47.000 ευρώ και να έχει συντελεστή φόρου 36% και το τρίτο κλιμάκιο προβλέπεται να είναι το υπερβάλλον των 47.000 ευρώ και να έχει συντελεστή 45%. Το νέο σύστημα θα προβλέπει σταθερή μείωση φόρου 1.950 ευρώ για εισοδήματα μέχρι 18.000 ευρώ. Για εισοδήματα πάνω από τις 18.000 ευρώ η έκπτωση φόρου θα μειώνεται κατά 50 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι το επίπεδο των 29.000 ευρώ, ενώ για εισοδήματα πάνω από 29.000 ευρώ η έκπτωση φόρου θα μειώνεται περαιτέρω κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι να μηδενιστεί στο επίπεδο εισοδήματος των 43.000 ευρώ. Όπως αναφέρεται στο προσχέδιο της έκθεσης, με το νέο σύστημα, περίπου 1 εκατ. μισθωτοί και συνταξιούχοι θα είναι αφορολόγητοι.
2. Επιχειρήσεις: Επιβάλλεται φορολογικός συντελεστής 26% στα κέρδη και 10% στα μερίσματα, περιορίζοντας τη συνολική επιβάρυνση στο 33,4% από 40% σήμερα. Σήμερα τα αδιανέμητα κέρδη των ανωνύμων εταιριών και εταιριών περιορισμένης ευθύνης φορολογούνται με συντελεστή 20% και τα διανεμόμενα κέρδη φορολογούνται αυτοτελώς με συντελεστή 25%.
3. Ελεύθεροι επαγγελματίες – ατομικές επιχειρήσεις: Καταργείται το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και θεσπίζεται μίνι φορολογική κλίμακα με δυο συντελεστές 26% και 35% στα καθαρά εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και ατομικών επιχειρήσεων. Τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων τα οποία προέρχονται από ατομικές επιχειρήσεις ή από ελευθέρια επαγγέλματα θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ και μέχρι το επίπεδο των 50.000 ευρώ με συντελεστή 26% και πάνω από το επίπεδο των 50.000 ευρώ με 35%. Σύμφωνα με την έκθεση της τρόικα, η κατάργηση του αφορολογήτου ορίου για τους επιτηδευματίες θα αποφέρει σημαντικά έσοδα δεδομένου ότι πάνω από το 50% των φορολογούμενων δηλώσουν ετήσιο εισόδημα έως 5.000 ευρώ.
Το μνημόνιο προβλέπει παράλληλα ότι οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευτεί να απόσχουν από μελλοντικές ρυθμίσεις φορολογικής αμνήστευσης.
http://dailynews24.gr/
Με τρία φορολογικά κλιμάκια από οκτώ που είναι σήμερα θα φορολογηθούν μισθωτοί και συνταξιούχοι το 2013, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογηθούν από το πρώτο ευρώ με δύο συντελεστές. Μειώνονται οι επιβαρύνσεις για τις επιχειρήσεις, ενώ καταργούνται οι περισσότερες φοροαπαλλαγές που ισχύουν σήμερα, σύμφωνα με το προσχέδιο της τρόικας που παρουσιάσθηκε χθες στους υπουργούς Οικονομικών.
Οι επερχόμενες αλλαγές στη φορολογία θα οδηγήσουν στην αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού κατά ένα δισ. ευρώ το 2014.
Ειδικότερα, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στο οποίο θα αποτυπώνονται οι παραπάνω αλλαγές προβλέπει τα εξής:
– Μισθωτοί και συνταξιούχοι. Με τις αλλαγές που προωθούνται μειώνονται τα φορολογικά κλιμάκια από οκτώ που είναι σήμερα σε τρία, χωρίς αφορολόγητο όριο, αλλά με σημαντική έκπτωση φόρου. Με το νέο σύστημα περίπου ένα εκατ. μισθωτοί και συνταξιούχοι θα εξαιρεθούν από τη φορολογία.
Σύμφωμα με πληροφορίες, το πρώτο κλιμάκιο της νέας κλίμακας θα εκτείνεται μέχρι τις 25.000 ευρώ και συντελεστή φόρου 21%, το δεύτερο κλιμάκιο θα φορολογεί εισοδήματα από τις 25.001 ευρώ μέχρι τις 48.000 ευρώ με συντελεστή 36% και το τρίτο και τελευταίο κλιμάκιο θα εφαρμόζεται σε εισοδήματα άνω των 48.000 με συντελεστή 45%.
Στη θέση του αφορολογήτου ορίου που καταργείται θεσπίζεται έκπτωση φόρου 1.950 ευρώ για εισοδήματα μέχρι 18.000 ευρώ. Για εισοδήματα πάνω από τις 18.000 ευρώ η έκπτωση φόρου θα μειώνεται κατά 50 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι το επίπεδο των 29.000 ευρώ, ενώ για εισοδήματα πάνω από 29.000 ευρώ η έκπτωση φόρου θα μειώνεται περαιτέρω κατά 100 ευρώ για κάθε 1.000 ευρώ εισοδήματος μέχρι να μηδενιστεί στο επίπεδο εισοδήματος των 40.000 – 43.000 ευρώ.
Παράδειγμα: Εισόδημα 15.000 ευρώ στο οποίο, με βάση τον πρώτο φορολογικό συντελεστή 21%, αντιστοιχεί φόρος 3.150 ευρώ (15.000 x 21%). Από το ποσό αυτό θα αφαιρεθούν 1.950 ευρώ, οπότε ο τελικός φόρος που αναλογεί περιορίζεται στα 1.200 ευρώ. Σήμερα ο φόρος που αναλογεί σε εισόδημα 15.000 ευρώ ανέρχεται στα 1.240 ευρώ.
Οπως προκύπτει από το προσχέδιο της έκθεσης της τρόικας, οι περισσότερες απαλλαγές καταργούνται. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι καταργούνται οι εκπτώσεις από τους τόκους για στεγαστικά δάνεια, τα ασφάλιστρα ζωής, καθώς και τα πρόσθετα αφορολόγητα για τα παιδιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διατηρηθούν οι φοροαπαλλαγές για ιατρικές επισκέψεις και νοσήλια.
– Ελεύθεροι επαγγελματίες. Θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ των εισοδημάτων τους. Σύμφωνα με το το προσχέδιο, θεσπίζονται δύο συντελεστές. Ο πρώτος θα αφορά εισοδήματα μέχρι 50.000 ευρώ τα οποία θα φορολογούνται με συντελεστή 26%, ενώ εισοδήματα άνω των 50.001 ευρώ θα φορολογούνται με συντελεστή 35%. Οπως τονίζεται στο προσχέδιο της τρόικας, η αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των εισοδημάτων των ελευθέρων επαγγελματιών αναμένεται να τονώσει τα έσοδα του προϋπολογισμού, δεδομένου ότι οι περισσότεροι δηλώνουν εισόδημα κάτω των 5.000 ευρώ που είναι σήμερα το αφορολόγητο όριο.
– Επιχειρήσεις. Για τις ανώνυμες εταιρείες και τις ΕΠΕ έχει αποφασισθεί η μείωση των επιβαρύνσεων. Σήμερα φορολογούνται με συντελεστή 20% για τα κέρδη που δηλώνουν στην εφορία. Στην περίπτωση που προχωρήσουν στη διανομή μερίσματος επιβαρύνονται οι μέτοχοι με φόρο 25%, αυξάνοντας τη φορολογική επιβάρυνση στο 40%. Το προσχέδιο προβλέπει την αύξηση του συντελεστή 20% στο 26% και τη μείωση του φόρου κατα τη διανομή μερίσματος στο 10% από 25%. Η φορολογική επιβάρυνση μειώνεται με το σχέδιο αυτό 33,4%.
Τέλος, στο προσχέδιο αναφέρεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να μην προχωρήσει ξανά σε φορολογικές αμνηστίες. Ωστόσο, γίνεται κατανοητή η αδυναμία των οφειλετών με μικρά χρέη να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, εξέλιξη που, όπως φαίνεται, θα οδηγήσει σε νέα ρύθμιση με λίγες δόσεις.

ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters