Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ...

Tου “Αλιέως”

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά την απορρόφηση της Πετρόλα από τα Ελληνικά Πετρέλαια η πλευρά Λάτση ξαναχτυπά ΄΄βάζοντας πόδι΄΄ αυτή τη φορά στην Εθνική. Σαν να λέμε στο ίδιο έργο θεατές...

Με την προ 10ετίας χαριστική απορρόφηση της Πετρόλα από τα Ελληνικά Πετρέλαια παρέβαλε ο lobbystas.gr την συγχώνευση- μαμούθ της Eurobank από την Εθνική. Κατ΄αρχήν ο lobbystas.gr αισθάνεται δικαιωμένος, καθώς στάθηκε η αφορμή για να...θυμηθούν και λιγοστοί ακόμη την υπόθεση Πετρόλα- Ελ.Πε.

Βέβαια είναι αλήθεια πως δεν περιμέναμε ευρύτερη αναφορά στο θέμα, ειδικότερα από τα συστημικά ΜΜΕ και τους έγκυρους δημοσιογράφους (αλήθεια ποιός δεν θυμάται την συνταξιοδότηση δέκα μεγαλοδημοσιογράφων με 300.000 ευρώ- τόσα είχαν γραφτεί- από τα Ελ.Πε με υπογραφή του Τίμου Χριστοδούλου) που υποθέτουμε ότι διαθέτουν ασθενή μνήμη.

Για αυτό είπαμε να ανατρέξουμε λίγο στο αρχείο μας και να θυμηθούμε, πως ο όμιλος Λάτση είχε βγει τα μέγιστα κερδισμένος με την απορρόφηση της Πετρόλα από τα κρατικά τότε Ελληνικά Πετρέλαια.

Αρχικά η εισαγωγή στο ΧΑ, του ομίλου που ιδρύθηκε το 1969, μετά από αναβολές και προσκόμματα τεχνικού- όπως είχαν χαρακτηρισθεί τότε-
Κύριος ανάδοχος της εισαγωγής ήταν η EFG Eurobank, ανάδοχοι η Alpha Finance και η Εθνική, για να καλύψουν τη έκδοση 21.535.000 από τις οποίες 20.510.000 διατέθηκαν με δημόσια εγγραφή. Περίπου την ίδια περίοδο ο Ελευθέριος Στάθης (διευθύνων σύμβουλος τότε) δήλωνε (στο Βήμα) πως η Πετρόλα


με την εισαγωγή στο ΧΑ- άντληση κεφαλαίων θα εξασφάλιζε κεφάλαια για την χρηματοδότηση τμήματος του επενδυτικού σχεδιασμού της. Αυτό γιατί ισχυρό μειονέκτημα της τότε εταιρείας ήταν οι παλαιάς τεχνολογίας & μη ανταγωνιστικές μονάδες διύλισης.

Αργότερα (Ιούνιος του 2003) ο μέτοχος μειοψηφίας αγόρασε το 16,65% των Ελληνικών Πετρελαίων παρά την αντίθεση των εργαζομένων της κρατικής ( τότε) εταιρείας αποδίδοντας 140 εκατ. ευρώ κεφάλαια που ΟΜΩΣ προέρχονταν από την ΕΙΣΑΓΩΓΗ στο ΧΑ.

Ετσι το μερίδιο της πλευράς Λάτση ενισχύθηκε θεαματικά στο 25% για να αυξηθεί περαιτέρω αργότερα μέσω της Paneuropean Oil & Industrial Holdings. Να θυμίσουμε, πως οι καθοριστικές αγορές μετοχών για λογαριασμό εταιρειών του ομίλου Λάτση δλδ αυτές που του επέτρεψαν να ξεπεράσει το ποσοστό του Δημοσίου πραγματοποιήθηκαν σε διάστημα 8-10 μηνών.

Και μάλιστα κάτω από απόλυτη μυστικότητα και χωρίς να έχει εκδοθεί ΟΥΤΕ ΜΙΑ ανακοίνωση γνωστοποίησης των συνεχόμενων μεταβολών μ.κ των Ελ. Πε. Περιττεύει να αναφερθούμε στην ΄΄σιγή ιχθύος΄΄, που είχε επιδείξει και σε αυτή την τόσο σοβαρή περίπτωση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σημασία έχει, πως η πλευρά Λάτση όχι μόνο κατάφερε αρχικά να ΄΄βάλει΄΄ την Πετρόλα μέσω του ΧΑ στα Ελ.Πε αλλά στη συνέχεια επέτυχε να γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος ξεπερνώντας ακόμη και το ελληνικό Δημόσιο. Και προφανώς από θέση ισχύος πλέον ισχυρό λόγο και στις εξελίξεις σε ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά την απορρόφηση της Πετρόλα από τα Ελληνικά Πετρέλαια η πλευρά Λάτση ξαναχτυπά ΄΄βάζοντας πόδι΄΄ αυτή τη φορά στην Εθνική. Σαν να λέμε στο ίδιο έργο θεατές...


 http://lobbystasgr.blogspot.gr/2012/10/blog-post_2613.html#more

http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2012/10/blog-post_4399.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters