Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

NYT: «Οι αμερικανικές εταιρίες ετοιμάζονται για ελληνική χρεοκοπία»

NYT: «Οι αμερικανικές εταιρίες ετοιμάζονται για ελληνική χρεοκοπία»

Αγαπητοί αναγνώστες μερικές φορές δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για την σκοπιμότητα και κατά πόσο είναι αλήθεια, οφείλω να σας ενημερώσω! ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

Ακόμη και αν η Ελλάδα προσπαθεί απελπισμένα να αποφύγει την χρεοκοπία, οι αμερικανικές εταιρίες προετοιμάζονται για αυτό που κάποτε θεωρούνταν απίθανο: ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί σύντομα να εγκαταλείψει το ευρώ.

Αυτό αναφέρει στο σημερινό κεντρικό της θέμα η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη αναφορές ειδικών και «σχέδια» επιχειρήσεων από τις ΗΠΑ, απέναντι σε ένα όλο και πιο επαπειλούμενο Grexit.

Η Bank of America – Merrill Lynch προσπαθούν να «γεμίσουν φορτηγά με χρήματα» και να τα στείλουν προς την Ελλάδα, έτσι ώστε να μπορέσουν να συνεχίζουν να πληρώνουν τοπικούς πελάτες τους σε περίπτωση που σταματήσει να υπάρχει διαθέσιμο χρήμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, η Ford έχει ρυθμίσει με τέτοιο τρόπο τους υπολογιστές της, ώστε θα είναι άμεσα σε ετοιμότητα να διαχειριστεί ένα νέο ελληνικό νόμισμα.

Κανείς δεν ξέρει πόσο εκτεταμένο θα είναι το κύμα του οικονομικού «σοκ» από μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά οι αμερικανικές τράπεζες και οι σύμβουλοί τους έχουν ήδη ενημερώσει τους πελάτες τους για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν μία τέτοια κρίση.

Υπάρχει μια αντίθεση όλων αυτών με τις διαβεβαιώσεις από Ευρωπαίους πολιτικούς, ότι η κρίση είναι διαχειρίσιμη και ότι η νομισματική ένωση θα παραμείνει ως έχει, επισημαίνει πάντως το δημοσίευμα.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν οι αναλυτές και επιχειρηματίες που δεν το ρισκάρουν…. Έχουν ήδη δημιουργήσει νέους λογαριασμούς που έχουν δεσμευτεί για τη χρήση τους με το νέο νόμισμα της Ελλάδα, τη νέα δραχμή ή κάτι ανάλογο, αναφέρουν πηγές της JPMorgan.

«Μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι όλες οι εταιρίες προετοιμάζονται», σημειώνει ο Πολ Ντένις, μάνατζερ της εταιρίας.

«Όταν αρχίσαμε να προσφέρουμε τις συμβουλές μας, οι εταιρίες έρχονταν για τα δωρεάν σάντουιτς και τα μπισκότα σοκολάτα», λέει η Κάρολ Μπρεντ της αμερικανικής Merrill Lynch.

«Τώρα, αυτό έχει αλλάξει και ο σχεδιασμός τους εστιάζει σε τρία σενάρια πάνω από όλα: έξοδος μιας χώρας από το ευρώ, έξοδος πολλών κρατών μαζί ή μια διάλυση της Ευρωζώνης ως σύνολο», προσθέτει.

http://www.cna.gr/2012/09/03/5283

http://www.arxaiaithomi.gr/2012/09/04/%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CF%80%CE%B7%CF%84%CE%BF%CE%AF-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CE%B5/#more-5010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters