Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΘΑ ΧΤΗΠΗΣΟΥΝ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΑ;

Περιφερειακό πόλεμο με απώλειες εκατοντάδων Αμερικανών προέβλεψε η απόρρητη προσομοίωση ισραηλινής επίθεσης κατά του Ιράν που πραγματοποίησαν οι Αμερικανοί πρόσφατα. Η άσκηση η οποία ονομάστηκε ''Ιnternal Look'' διήρκεσε δύο εβδομάδες. Το... σενάριο περιελάμβανε την εξαπόλυση επίθεσης του Ισραήλ κατά του Ιράν και τα ιρανικά πυραυλικά αντίποινα κατά αμερικανικών στόχων και πιο συγκεκριμένα αμερικανικού πολεμικού πλοίου στον Περσικό, με αποτέλεσμα τον θάνατο 200 Αμερικανών. Στην άσκηση ''Ιnternal Look'' οι ΗΠΑ αντεπιτίθενται προχωρώντας και οι ίδιες σε βομβαρδισμούς των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, η ισραηλινή επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν θα καθυστερήσει το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα κατά ένα χρόνο περίπου. Στόχος της άσκησης ήταν να ελέγξει σε περίπτωση ισραηλινού πλήγματος κατά του Ιράν, τις αμερικανικές στρατιωτικές επικοινωνίες και τον συντονισμό ανάμεσα στα επιτελεία που εδρεύουν στη Φλόριντα και σε αυτά που εδρεύουν στον Περσικό.

Από την άσκηση αυτή προκύπτει ότι οι Αμερικανοί δεν μπορούν να είναι σίγουροι για τις μελλοντικές κινήσεις των Ισραηλινών αναφορικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Με λίγα λόγια με την άσκηση αυτή οι Αμερικανοί παραδέχονται ανοικτά πως δεν μπορούν πια να ελέγξουν τους Ισραηλινούς οι οποίοι διατηρούν την δυνατότητα τους να επιτεθούν στο Ιράν όποτε αυτοί το κρίνουν.

Όπως φαίνεται, όσες προσπάθειες και να έχουν καταβάλει μέχρι στιγμής οι Αμερικανοί για να καθυστερήσουν την ισραηλινή επίθεση, έχουν αποτύχει και το μόνο που τους απομένει είναι να εμπεδωθεί στο αμερικανικό στράτευμα ο απρόβλεπτος και ανεξέλεγκτος χαρακτήρας ενός ισραηλινού πλήγματος και μιας ιρανικής αντεπίθεσης και φυσικά η κατάλληλη προετοιμασία του για αυτό το ενδεχόμενο.

Με τους Ισραηλινούς να λένε δημοσίως ότι τα περιθώρια για να αποφευχθεί η κατασκευή ιρανικής πυρηνικής βόμβας στενεύουν επικίνδυνα, οι Αμερικανοί θεωρούν πιθανή την ισραηλινή επίθεση κατά του Ιράν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την μελλοντική επίθεση παρά μόνο εκτιμήσεις. Κατ’ ιδίαν πάντως Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι περιμένουν το πλήγμα να γίνει με ελάχιστη ή και καθόλου προειδοποίηση, όπως είχε συμβεί και πριν από 31 σχεδόν χρόνια το Ιούνιο του 1981, με την ισραηλινή αεροπορική επιχείρηση Opera η οποία αφορούσε την καταστροφή του υπο κατασκευή ιρακινού πυρηνικού αντιδραστήρα Οsirak.

Το αποτέλεσμα της άσκησης ενέτεινε τους φόβους των ΗΠΑ ότι σε περίπτωση κλιμάκωσης δεν θα μπορέσουν να παραμείνουν έξω από τις συγκρούσεις και ενίσχυσε την πεποίθηση των αναλυτών που προειδοποιούν για τους κινδύνους που ενέχει ενδεχόμενο ισραηλινό πλήγμα για τις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την άσκηση τα επακόλουθα αμερικανικά πλήγματα μίας ιρανικής επίθεσης,  τα οποία όπως φαίνεται δεν θα είναι «εκδικητικά» αλλά θα έχουν στόχο τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, θα μπορούσαν να καθυστερήσουν το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα κατά μόλις δύο χρόνια επιπλέον.

Αναλυτές πάντως στο αμερικανικό Πεντάγωνο υποστηρίζουν ότι το αμερικανικό οπλοστάσιο θα μπορούσε να κάνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά, αν ο πρόεδρος Ομπάμα έδινε το «πράσινο φως» για πλήρη αντεπίθεση. Από την άλλη πλευρά πολλοί ειδικοί αναλυτές έχουν προβλέψει ότι το Ιράν θα διαχειριστεί με προσοχή την κλιμάκωση έπειτα από ένα ισραηλινό πλήγμα, ώστε να αποφύγει να προσφέρει στις ΗΠΑ την αφορμή για να  χρησιμοποιήσουν εναντίον του το δικό τους πολύ ισχυρότερο από το ισραηλινό οπλοστάσιο.

Η κυβέρνηση του Ιράν θα μπορούσε να δώσει σε συμμάχους της και τις συνεργαζόμενες με αυτή οργανώσεις ανα τον κόσμο εντολή να ανατινάξουν παγιδευμένα αυτοκίνητα σε πρωτεύουσες χωρών ή να προμηθεύσει ισχυρά εκρηκτικά και περισσότερο εξελιγμένο οπλισμό στους αντάρτες στο Αφγανιστάν, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν σε επιθέσεις κατά Αμερικανών. Σύμφωνα δε ομάδα αναλυτών στις ΗΠΑ και στο Ισραήλ, εκτιμάται ότι το τελευταίο που επιθυμεί το Ιράν με δεδομένη τον πολυφυλετικό του χαρακτήρα, τα ευάλωτα εκτεθειμένα του σύνορα και ενεργειακές υποδομές, είναι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος στο έδαφός του.

Με βάση αυτό το σκεπτικό το τελευταίο που θα επιθυμούσε το Ιράν θα ήταν να πλήξει αμερικανικούς στρατιωτικούς στόχους στον Περσικό και να προκαλέσει την δικαιολογημένη πια αντίδραση της Ουάσινγκτον, η οποία εν μέσω προεκλογικής περιόδου δεν θα μπορεί να μείνει απαθής υπό την πίεση της λαϊκής αντίδρασης για τις αμερικανικές απώλειες. Η συγκεκριμένη όμως ανάλυση επισημαίνει ότι είναι αδύνατο να γνωρίζει κανείς τις αληθινές προθέσεις της ιρανικής ηγεσίας υπό τον πρόεδρο Ahmadinejad, παρά την πεποίθηση ότι το ιερατείο επιδιώκει την διατήρηση του στην εξουσία και τονίζει ότι ακόμη και οι πιο λεπτομερείς στρατιωτικές ασκήσεις των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν μπορούν να προβλέψουν την αντίδραση κρατών και ηγεσιών μετά από επίθεση εχθρικού κράτους.

ΠΗΓΗ: ''Defencenet.gr''

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/03/blog-post_4322.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters