Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ

Συνδυάστε το γεγονός πόσο ακριβά παράγουν ρεύμα οι ηλιακοί συσσωρευτές με το γεγονός του πόσο μακριά βρίσκεται η Γερμανία! Τι απώλειες θα έχουμε στο σύστημα μεταφοράς λόγω της αντίστασης των αγωγών (ρωτήστε κάποιον της ΔΕΗ να σας ενημερώσει πόσο κοστίζει επιπλέον η συντήρηση ενός χιλιομέτρου δικτύου και πολλαπλασιάστε με τα χιλιόμετρα του μήκους)!

Η αλήθεια είναι ότι βολεύει την Γερμανία η παραγωγή και πώληση όλων αυτών των ηλιακών μια και είναι πρωταγωνίστρια στις διεθνείς αγορές.

Θα μας πωλήσουν λοιπόν τα παλιάς τεχνολογίας ηλιακά τους για χρυσάφι τονίζοντας ότι μακροπρόθεσμα κάποτε θα κάνουμε απόσβεση ...! Φυσικά θα παραλείψουν να μας πουν πότε και θα ελπίζουν στην ηλιθιότητα του νεοέλληνα να μην καταλάβει (υπολογίσει) πια η πιθανότητα να ρίξει ένα γερό χαλάζι σε ορίζοντα εικοσαετίας (πλησιάζει το 100%). Χαλάζι που στην καλύτερη των περιπτώσεων θα μειώσει την απόδοση των ηλιακών (μέσω των παραμορφώσεων στην επιφάνειά τους) ή στην χειρότερη θα τα καταστρέψει τελείως.

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ Η ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΩΡΑ.
Σε μερικές δεκαετίες θα έχουν γίνει τα βήματα για πολύ αποδοτικότερους ηλιακούς συλλέκτες ίσως ακόμα και για την επίλυση του προβλήματος της υπεραγωγιμότητας (υπεραγωγός είναι ο αγωγός που μεταφέρει ρεύμα με μηδενικές αντιστάσεις) σε υψηλότερες θερμοκρασίες! Μέχρι τότε καλά θα κάνουν οι «φωστήρες» μας να κρατούν μικρό καλάθι όταν ακούν για το πρόγραμμα ήλιος.

Όσο ήμασταν ευημερούσα πολιτεία μπορούσαμε να επενδύουμε σε ατομικά ηλιακά συστήματα για την θέρμανση και παραγωγή οικιακού ρεύματος. Δυστυχώς με τον οικονομικό πόλεμο κατά της πατρίδος μας σε πλήρη εξέλιξη η λύση του λιγνίτη φαντάζει και πάλι εξαιρετικά ελκυστική για σύντομο διάστημα μέχρι να ορθοποδήσουμε.

Ευστάθιος Κωνσταντίνου Ματσαρίδης. Φυσικός
Φυσική Πυρήνα και στοιχειωδών σωματιδίων.

atlandas@gmail.com 
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/03/blog-post_6554.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters