Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Διαβάστε τις αλλαγές για τα βιβλιάρια υγείας σας.



Ταχυδρομικά θα λάβουν 178.628 άνεργοι που επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ, τις αυτοκόλλητες ετικέτες με τις οποίες ανανεώνονται τα βιβλιάρια υγείας τους, από το ΙΚΑ. Στον αντίποδα, χιλιάδες άνεργοι που δεν επιδοτούνται όμως από τον ΟΑΕΔ, μετά τη λήξη των βιβλιαρίων στις 29 Φεβρουαρίου, θα πρέπει να απευθυνθούν στο ΙΚΑ προκειμένου να τα ανανεώσουν, με μία βασική προϋπόθεση: να έχουν πραγματοποιήσει εντός του προηγούμενου ημερολογιακού έτους 90 ημέρες ασφάλισης. έχουν δηλαδή, «κολλήσει» τουλάχιστον 90 ένσημα, όπως ορίζει ο ασφαλιστικός νόμος Πετραλιά. 


Βέβαια, σε νόμο που πέρασε από τη Βουλή το καλοκαίρι (Ν.3996 για την αναβάθμιση του ΣΕΠΕ), ορίζεται πως οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ ΕΤΑΜ καθώς και τα μέλη οικογένειάς τους, για την περίοδο από 1/3/2011 έως 29/2/2012 καλύπτονται από το ΙΚΑ για παροχές ασθένειας σε είδος, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης, είτε το προηγούμενο ημερολογιακό έτος, είτε κατά το τελευταίο 15μηνο, χωρίς να υπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του 15μηνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχουν έτοιμη τη διάταξη νόμου που δεν καταργεί το νόμο Πετραλιά, αλλά παγώνει την εφαρμογή του και για το διάστημα από 1/3/2012 έως 28/2/2013, υπό την προϋπόθεση οι ασφαλισμένοι να έχουν πραγματοποιήσει εντός του προηγούμενου ημερολογιακού έτους, 50 ένσημα. Άλλωστε, η υψηλή ανεργία σε όλους  τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας καθιστά πλέον δύσκολη την απασχόληση και ασφάλιση, συνολικά 50 ημέρες, πολύ δε περισσότερο 90.

Όμως, η καθυστέρηση στην κατάθεση της συγκεκριμένης διάταξης σε κάποιο από τα σχέδια νόμου που θα ψηφιστούν από τη Βουλή, τις επόμενες, λίγες, ημέρες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, δημιουργεί προβλήματα στους ασφαλισμένους που δεν έχουν λάβει ταχυδρομικώς την ανανέωση. Όσοι δε, πηγαίνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ, λαμβάνουν την απάντηση ότι για το 2012 ισχύει ο νόμος που προβλέπει 90 ένσημα.

Περισσότερο τυχεροί, μέσα στην ατυχία τους (ή την ανεργία τους) είναι οι επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ. Ήδη, ο Οργανισμός έχει δώσει τα απαιτούμενα στοιχεία στο ΙΚΑ, προκειμένου το ταμείο να χορηγήσει  ασφαλιστική ικανότητα για το έτος 2012 (1/3/2012 – 28/2/2013) για παροχές ασθένειας σε είδος, με δικαίωμα κάλυψης προστατευόμενων μελών. Οι συνολικοί δικαιούχοι είναι 178.628 επιδοτούμενοι ανέργους που θα λάβουν ταχυδρομικών τις αυτοκόλλητες ετικέτες.  Προϋπόθεση της ένταξης των ανέργων αυτών στη συγκεκριμένη λειτουργία ήταν να έχουν τακτική επιδότηση από τον ΟΑΕΔ τουλάχιστον 90 ημέρες κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος.

Οι ετικέτες αυτές, πρέπει να επικολληθούν στο ατομικό βιβλιάριο υγείας των ασφαλισμένων.

Σύμφωνα με το ΙΚΑ, για τους συγκεκριμένους ασφαλισμένους, δεν απαιτείται η προσέλευσή τους στα Τμήματα Μητρώου των Υποκαταστημάτων για θεώρηση των ατομικών βιβλιαρίων υγείας τους.

Επίσης, δεν απαιτείται η θεώρηση του οικογενειακού βιβλιαρίου για τα προστατευόμενα μέλη εφόσον αυτά είναι σύζυγοι ή τέκνα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους μέσα στο ασφαλιστικό έτος 2012.

Όσοι μέχρι το τέλος του μήνα δεν παραλάβουν το αυτοκόλλητο, πρέπει να ενημερώσουν τα αρμόδια τμήματα, ώστε να υπάρξει  επανεκτύπωση, και πιθανά,  επικαιροποίηση της διεύθυνσης κατοικίας τους.

Μέσω ταχυδρομείου θα πρέπει να έχουν ήδη παραλάβει τις αντίστοιχες ετικέτες και  οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ. Η ετικέτα αυτή,  πιστοποιεί ότι οι ασφαλισμένοι έχουν καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές της τελευταίας εν ασφαλίσει τριετίας, δηλαδή  8/2008-8/2011 κι έτσι,  ανανεώνεται αυτόματα για το χρονικό διάστημα από 1/1/2012 έως 31/12/2012 η ισχύς του βιβλιαρίου ασθενείας τόσο για τους ίδιους όσο και για τα προστατευόμενα απ΄ αυτούς τέκνα ,ηλικίας μέχρι 18 ετών, χωρίς ν΄ απαιτείται η προσέλευσή τους στις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ για θεώρηση του βιβλιαρίου ασθενείας.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, οι ασφαλισμένοι που για οποιοδήποτε λόγο δεν έχουν παραλάβει  αυτοκόλλητη ετικέτα (πχ διότι έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλών) θα πρέπει να απευθυνθούν  στις υπηρεσίες του Οργανισμού  για τη θεώρηση του βιβλιαρίου ασθενείας τους. 

http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/02/blog-post_3251.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters