Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

΄΄Βγαίνουν΄΄ τα Τρακτέρ στα Φάρσαλα.


platikabos-tirnabos2Ο υπουργός και τα διάφορα «παπαγαλάκια» μας λένε ότι οι αγρότες δεν πλήττονται από την καπιταλιστική κρίση τονίζει η ΕΟΑΣΝΛ σε ανακοίνωσή της.


 Οι τιμές των προϊόντων σημειώνει ΄΄μειώνονται, το κόστος παραγωγής και ζωής αυξάνει με τον ΦΠΑ στο 23%, πληρώνουμε κάθε είδους χαράτσια όπως για τα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ με τον εκβιασμό ότι θα μας κόψουν το ρεύμα, αύξηση των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ χωρίς να ασφαλίζουν και να αποζημιώνουν την παραγωγή μας όπως συμβαίνει με το πράσινο σκουλήκι στο βαμβάκι, σχεδιάζουν να μην δώσουν την συνδεδεμένη ενίσχυση στους βαμβακοπαραγωγούς που εξαιτίας των ζημιών δεν έπιασαν το πλαφόν παραγωγής, αύξηση των ασφάλιστρων του ΟΓΑ και μετακίνηση στην παραπάνω κλίμακα για να πληρώνουμε περισσότερα ενώ ακόμη για μια συνταγή πρέπει να πληρώνουμε 5 ευρώ στα Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία και κόβουν την επιδότηση στα φάρμακα.

Μας καλούν να πληρώσουμε για την νομιμοποίηση των γεωτρήσεων, θα βάλουν υδρόμετρα για να πληρώνουμε διπλά το νερό για τα χωράφια μας, αυξήθηκε το οικιακό ρεύμα στο 11% και το αγροτικό στο 20% από την 1η Ιανουαρίου. Εξισώνουν τον φόρο πετρελαίου και θα υπάρχει ένας τύπος πετρελαίου από τον Οκτώβριο, μείωσαν το αφορολόγητο όριο στα 5000 ευρώ με συνέπεια όλοι μας, ακόμη και οι συνταξιούχοι των εξευτελιστικών συντάξεων του ΟΓΑ, να πληρώνουμε φόρο εισοδήματος. Μας καλούν να πληρώσουμε πανάκριβα το νερό ύδρευσης που από φυσικό αγαθό το έχουν κάνει πανάκριβο εμπόρευμα.

Έχουν ήδη αποφασίσει οι αγρότες να γίνουν επιχειρηματίες και να κρατάνε λογιστικά βιβλία, αυτό σημαίνει φόρο επιτηδεύματος 400-500 ευρώ, κατάργηση της επιστροφής ΦΠΑ, αύξηση του φορολογικού συντελεστή στο 25% άρα θα πληρώνουμε μεγαλύτερους φόρους, περαίωση κλπ. Επεξεργάζονται σχέδια φορολόγησης της γης, η νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα μειώσει δραστικά το αγροτικό εισόδημα, θα υπάρξει περικοπή των επιδοτήσεων και χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες θα εγκαταλείψουν την γη και την παραγωγή.

Μας λένε ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτελέσματα.
Στην περιοχή μας έχουμε μεγάλη εμπειρία αγροτικών αγώνων και γνωρίζουμε πολύ καλά πως ότι κατακτήσαμε το κατακτήσαμε μέσα από τους αγώνες μας. Κανείς δεν μας χάρισε τίποτα ενώ την ίδια ώρα χάριζαν και χαρίζουν δις ευρώ σε τράπεζες, βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλέμπορους. Χαμένος είναι μόνο ο αγώνας που δεν γίνεται!

Μας λένε ότι τόσα χρόνια αγωνιζόμαστε αλλά τίποτα δεν άλλαξε.
Βάλαμε φρένο στην αντιαγροτική πολιτική της Ε.Ε, την ΚΑΠ την οποία εφάρμοσαν οι ελληνικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Θα ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα αν δεν υπήρχαν αυτοί οι μεγάλοι μαζικοί και μαχητικοί αγώνες. Δεν μας ταιριάζει η μοιρολατρία, η ηττοπάθεια, η αδράνεια και η απογοήτευση. Είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα μας!

Ο αγώνας μας για να έχει αποτελέσματα πρέπει να συντονίζεται με τον αγώνα των εργαζομένων, των εμπόρων και βιοτεχνών, της νεολαίας, να οδηγεί σε κοινή δράση αφού κοινός είναι ο αντίπαλος. Ο αγώνας μας χρειάζεται να στρέφεται συνολικά κατά της πολιτικής που μας οδηγεί στην φτώχεια και την εξαθλίωση και να βάζει στόχο την ανατροπή της ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές και διαφορετική ανάπτυξη προς όφελος του λαού και των αγροτών. Μόνο έτσι θα είναι αποτελεσματικός!

΄ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

* Να πληρωθούν οι παραγωγοί τα χρήματα που τους χρωστούν οι έμποροι για τα προϊόντα που τους έχουν παραδώσει. (Βαμβάκι, Τομάτα, Γάλα κ.α)

* Μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες όπως το αγοράζουν και οι εφοπλιστές, μείωση των σημερινών τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 30% για μικρομεσαίους αγρότες, να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια και στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και, άμεσα, ν' αυξηθεί η επιστροφή στο 17%.

* Να γίνει δωρεάν η ανανέωση των αδειών γεωτρήσεων, να μπορούμε να ποτίζουμε χωρίς περιορισμό στρεμμάτων και αγροτεμαχίων και να μην μπουν υδρόμετρα στις πομώνες.

* Να κατασκευαστούν τα φράγματα Σκοπιάς και Καστρακίου καθώς και ταμιευτήρες, να γίνει εκσυγχρονισμός και υπογείωση του αρδευτικού συστήματος του ΤΟΕΒ.

* Να δοθούν άτοκα καλλιεργητικά δάνεια από την ΑΤΕ στους μικρομεσαίους αγρότες, με περίοδο χάριτος όσο διαρκεί η οικονομική κρίση, καθώς, λόγω της μη πληρωμή τους από τους εμπόρους και της μη καταβολής των επιδοτήσεων και των αποζημιώσεων, αδυνατούν να προμηθευτούν τα αγροτικά εφόδια και, γενικότερα, να καλύψουν τα έξοδα της νέας καλλιεργητικής περιόδου.

* Να πληρωθούν την συνδεδεμένη ενίσχυση και οι βαμβακοπαραγωγοί που, λόγω των καταστροφών στις καλλιέργειες από τις βροχοπτώσεις και το πράσινο σκουλήκι, δεν «έπιασαν» το πλαφόν που έχει τεθεί ως προϋπόθεση και ν' αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ για το σύνολο των ζημιών στην παραγωγή

* Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών σε όλα τα αγροτικά και ζωοκομικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν αξιοπρεπές εισόδημα. Προστασία της εγχώριας παραγωγής από αθρόες εισαγωγές και παράνομες ελληνοποιήσεις.

* Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

* Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή, τιμαριθμική αναπροσαρμογή τους και κατάργηση όλων των "νόμιμων" και "παράνομων" παρακρατήσεων.

* Επιδότηση των ζωοτροφών και μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής.

* Να μην πληρώσουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ όλα τα χαράτσια, (τέλος ακινήτων, εισφορά αλληλεγγύης, τακτοποίηση αυθαιρέτων, ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ, αυξήσεις 23% στις εισφορές του ΟΓΑ και 20% στην τιμή του αγροτικού ρεύματος, ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.α.)

* Διατήρηση του κρατικοσυνεταιριστικού χαρακτήρα και της παραγωγής των μεταποιητικών μονάδων (ΔΩΔΩΝΗ, Βιομηχανία Ζάχαρης, ΣΕΚΑΠ, ΕΛΒΙΖ).

* ΕΛΓΑ, αποκλειστικά κρατικός φορέας, για την πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, με αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς.

* Απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού της αγροτικής εκμετάλλευσης με εμπορική αξία έως 300.000 ευρώ, με διαγραφή τόκων και πάγωμα πληρωμής χρεών, όσο διαρκεί η κρίση.

* Κάλυψη των ελλειμμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό και χρηματοδότηση του ΟΓΑ κατά τα 2/3 από το κράτος και 1/3 από τον ασφαλισμένο. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Κατώτατη σύνταξη στα 1.150 ευρώ. Να μην πληρώνουν οι αγρότες τα εξέταστρα στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας, καθώς και συμμετοχή στα φάρμακα΄΄.


 http://www.agroschannel.com
 
http://eleftheriskepsii.blogspot.com/2012/02/blog-post_4443.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters