Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ … ΤΟ ΥΠΕΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΣΚΟΠΙΑ ΜΕ 20 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ !

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΟΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΜΠΕΓΛΙΤΗ

Διπλό Σοκ για την χρησιμότητα των άχρηστων στρατοπέδων:

-Αξιωματικός Πελοποννησιακής καταγωγής που υπηρετεί στην Βόρεια Ελλάδα στέλνει αποκαλυπτική επιστολή στη sfedona.gr σχολιάζοντας την απόφαση Μπεγλίτη για το κλείσιμο στρατοπέδων αλλά και τα συμφέροντα που παίζονται με τα .....
δεκάδες “άχρηστα στρατόπεδα” που μένουν ανοικτά για να κάνουν πολιτική οι Εθνοπατέρες μας και για να πλουτίζουν οι αρμόδιοι χωρίς αλλά και με στολές!

- Το γνωστό site on alert.gr εξειδικευμένο σε στρατιωτικά και αμυντικά θέματα ήταν από τους βασικούς “πολέμιους” του Πάνου Μπεγλίτη όσο ήταν Υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Σήμερα έρχεται να αναγνωρίσει εμμέσως πλην σαφώς ότι ο Κορίνθιος πρώην Υπουργός είχε απόλυτο δίκιο όταν ήθελε να κλείσει δεκάδες στρατόπεδα ,ανάμεσα σε αυτό και της Κορίνθου στα πλαίσια του εξορθολογισμού των δαπανών στις ένοπλες δυνάμεις.
Το γνωστό και με μεγάλη επισκεψιμότητα site αναγνωρίζει επίσης αυτό που την ίδια ώρα καταγγέλλει ο Έλληνας αξιωματικός με την επιστολή του στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα: “Η πρακτική αυτή ακολουθείται κι αλλού και είναι ιδιαίτερα …εξυπηρετική για τους “εθνοπατέρες” αλλά και τους πολιτευτές που θέλουν να γίνουν “εθνοπατέρες”. Κι αυτό γιατί:

•Ικανοποιούν τις τοπικές κοινωνίες που θέλουν πάση θυσία τα στρατόπεδα ανοιχτά για να υπάρχει “κίνηση” απο το προσωπικό τους στη τοπική αγορά”

-Το on alert.gr επισημαίνει επίσης ότι : “Το “συμμάζεμα” των Ενόπλων Δυνάμεων είναι όχι απλά αναγκαίο για οικονομικούς και επιχειρησιακούς λόγους αλλά και απαιτούμενο από την τρόϊκα,η οποία έχει επισημάνει από τις πρώτες της επισκέψεις το παράδοξα μεγάλο μέγεθος του ελληνικού στρατού.”
Επίσης το site αποκαλύπτει και κάτι απίθανο και συγκλονιστικό. Ότι σε στρατόπεδα της Βόρειας Ελλάδας πληρώνουμε σκοπούς εθνοφύλακες -20 ευρώ την ώρα- για να κάνουν σκοπιά!!

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά ένα-ένα:

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ!

Ιδού η επιστολή που μας απέστειλε , ένας από τους Έλληνες αξιωματικούς μας ,που υπηρετεί στη Βόρεια Ελλάδα (Πελοποννησιακής καταγωγής) και για ευνόητους λόγους μας ζήτησε να μην δημοσιοποιήσουμε το όνομά του . Παραλείπουμε φυσικά τα εισαγωγικά λόγια του καθώς και τα επαινετικά σχόλια για την sfedona.gr -αφού τον ευχαριστήσουμε θερμά- και μπαίνουμε στο κυρίως θέμα της επιστολής)
“……… Ο Μπεγλίτης νομίζω ότι στο πέρασμά του από το ΥΠΕΘΑ έδειξε πως είναι ένας σκληρός μεν αλλά έντιμος πολιτικός που βάζει πρώτα το συμφέρον της πατρίδας μας και μετά το πολιτικό του συμφέρον.
Λάθη μπορεί να έκανε και να κάνει και αυτός αλλά δεν είναι λαμόγιο τύπου Τζοχατζόπουλου και άλλων που πέρασαν από το ΥΠΕΘΑ και θα συνεχίζουν να περνάνε. Δεν έβαλε το δάχτυλό του στο βάζο με το μέλι!
Τα ξέρουμε καλά εμείς οι στρατιωτικοί όπως ξέρουμε καλά και αρκετούς από τους δικούς μας υψηλόβαθμους τι έχουν περιδρομιάσει!
Ας κάνουν ένα εξονυχιστικό πόθεν έσχες σε κάποιους “πατριώτες” και τότε θα βγουν πολλά στη φόρα.
Θέλει άντερα να πάρεις απόφαση και να κλείσεις το στρατόπεδο της ιδιαίτερης πατρίδας σου, που πραγματικά -επειδή έχω περάσει από εκεί-δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης. Καταστρέφει μάλιστα και την εικόνα της Κορίνθου .
Και εδώ στη Βόρεια Ελλάδα που βρίσκομαι τώρα , παρά την στρατηγική της σημασία τα πιο πολλά στρατόπεδα θέλουν κλείσιμο και μόνο κάποια λίγα θέλουν σοβαρή αναδιοργάνωση και αναβάθμιση!
Μπήκαμε εδώ και καιρό στον 21ο αιώνα για όσους δεν το έχουν πάρει χαμπάρι! Θέλει άλλα πράγματα η άμυνα της χώρας και η οργάνωση και στελέχωση των Ε.Δ και όχι στρατόπεδα της δεκαετίας του ΄50 που έχουν φυτρώσει χωρίς λόγο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ,έτσι για να παίρνουν οι πολιτικοί ψήφους και να οικονομάνε οι εθνικοί μας προμηθευτές!
Και για να αποχαυνώσουν τον απλό κοσμάκη του λένε ότι δήθεν ο στρατός κάνει τζίρο στις τοπικές αγορές όπου υπάρχει! Παραμύθια! Εκεί πέφτουν ψίχουλα. Αλλού πέφτει το χοντρό χρήμα!
Και στο κάτω -κάτω της γραφής στην μεγάλη οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας είναι προτιμότερο να κρατηθούν οι αποδοχές μας σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο που να μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας ,παρά να πετάει τα λεφτά το ΥΠΕΘΑ σε στρατόπεδα που δεν χρειάζονται σε τίποτα.”

Διαβάστε και το σχετικό αποκαλυπτικό άρθρο του on alert.gr και τα συμπεράσματα δικά σας:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Κρατάμε ανοιχτά στρατόπεδα για “ψήφους” και πληρώνουμε σκοπούς-εθνοφύλακες

Πληρώνουμε 20 ευρώ την κάθε ώρα σκοπιάς σε στρατόπεδα που δεν χρειαζόμαστε και τα κρατάμε ανοιχτά για ένα και μόνο λόγο:τη ψηφοθηρία! Δεν πρόκειται για υπερβολή. Παρά την οικονομική τραγωδία διαρκείας την οποία ζει η χώρα και οι πολίτες της, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν.Κι ένα απ΄ αυτά είναι η νοοτροπία των “εθνοπατέρων” μας!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Στο Άργος Ορεστικό ,ένα στρατόπεδο το οποίο βρισκόταν ψηλά στη λίστα των στρατοπέδων που έπρεπε να κλείσουν ,όχι μόνο έμεινε ανοιχτό,αλλά επειδή δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό να το επανδρώσει,το ΓΕΣ αναγκάζεται να καλεί εθνοφύλακες της περιοχής,τους οποίους και πληρώνει με 20 ευρώ την ώρα σκοπιάς!!!

Το Άργος Ορεστικό ανήκει στην εκλογική περιφέρεια του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου και πολλοί έσπευσαν να του “χρεώσουν” την εξαίρεση του στρατοπέδου από την επιχείρηση …λουκέτο! Υπουργός Άμυνας τότε ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και αναπληρωτής ο Πάνος Μπεγλίτης,ο οποίος είχε λίγες ημέρες πριν ανακοινώσει το κλείσιμο του 6 ου Συντάγματος Πεζικού ,στην εκλογική του περιφέρεια τη Κόρινθο. Μετά από την εξαίρεση του Άργους Ορεστικού ,βρέθηκε λύση και για τη Κόρινθο,που απλά άλλαξε …ταμπέλα και ρόλο.
Το 6 ο Σύνταγμα Πεζικού που ήταν κέντρο νεοσυλλέκτων έφυγε αλλά μετατράπηκε σε Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (!) και μεταφέρθηκε από τη κεντρική Ελλάδα στην Κόρινθο το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού! Άρα το στρατόπεδο στη Κόρινθο δεν έκλεισε. Τουλάχιστον εκεί δεν πληρώνουμε εθνοφύλακες για να κάνουν σκοπιές!

Και δεν είναι μόνο το Άργος Ορεστικό, όπου προσλαμβάνονται “ιδιώτες” για τη φύλαξη. Η πρακτική αυτή ακολουθείται κι αλλού και είναι ιδιαίτερα …εξυπηρετική για τους “εθνοπατέρες” αλλά και τους πολιτευτές που θέλουν να γίνουν “εθνοπατέρες”. Κι αυτό γιατί:

•Ικανοποιούν τις τοπικές κοινωνίες που θέλουν πάση θυσία τα στρατόπεδα ανοιχτά για να υπάρχει “κίνηση” απο το προσωπικό τους στη τοπική αγορά

• Τα “μεροκάματα” ή “νυχτοκάματα” της σκοπιάς, είναι κι αυτά μια οικονομική παροχή που ειδικά αυτή τη περίοδο είναι πολύ σημαντική.

Όλα αυτά σ΄ άλλες εποχές θα μπορούσαν να γίνουν κατανοητά. Αλλά τώρα το σκηνικό είναι τελείως διαφορετικό και η πραγματικότητα πολύ …άγρια. Το “συμμάζεμα” των Ενόπλων Δυνάμεων είναι όχι απλά αναγκαίο για οικονομικούς και επιχειρησιακούς λόγους αλλά και απαιτούμενο από την τρόϊκα,η οποία έχει επισημάνει από τις πρώτες της επισκέψεις το παράδοξα μεγάλο μέγεθος του ελληνικού στρατού.

Υπέρ αυτού του συμμαζέματος -έστω και με κάποιους περιορισμούς- είναι και η πλειοψηφία των στρατιωτικών , ειδικά των νεότερων, που δεν ανησυχούν ακόμη αν θα γίνουν “στρατηγοί”. Κι αυτό γιατί έχουν κατανοήσει πολύ καλά ότι αν δεν κοπούν χρήματα από την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων και το κλείσιμο όλων των αχρείαστων μονάδων και στρατοπέδων,τότε οι περικοπές που έρχονται θα έχουν να κάνουν πάλι με τη τσέπη τους και το εισόδημά τους.

Πόσα στρατόπεδα θα μπορούσαν να είχαν κλείσει ήδη; Το επιτελείο που είχε δίπλα του ο Πάνος Μπεγλίτης όταν ήταν Αναπληρωτής υπουργός Άμυνας ,είχε συντάξει μια λίστα με περισσότερα από 450 στρατόπεδα που θα μπορούσαν να κλείσουν άμεσα. Η λίστα είχε προκαλέσει φυσικά σοκ στους στρατιωτικούς που τελικά όμως είχαν καταλήξει σε μία εναλλακτική λίστα με 110 στρατόπεδα.

Δημοσιεύθηκε on alert – Kυριακή 12 Φεβρουαρίου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΡΚΑΣ: ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ !

Επικοινωνήσαμε με το πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου Θανάση Κόρκα για να μας πει τις απόψεις του με βάσει τις όποιες εξελίξεις για το στρατόπεδο.
Ο πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος : Αν μπορεί να ξαναγίνει το στρατόπεδο όπως παλιά και να έχει κάθε ΕΣΟ μ 3.000 περίπου νεοσυλλέκτους που θα μένουν τουλάχιστον για δυο μήνες στην Κόρινθο, έχει καλώς.
Ειδεμή όπως λειτουργεί το τελευταίο διάστημα το στρατόπεδο καλλίτερα να δοθεί στον Δήμο και στις τοπικές αρχές , ώστε να μετ εγκατασταθούν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες της πόλης εκεί ,να γίνουν χώροι πρασίνου και αθλητισμού και να προβλεφθούν και άλλες ενέργειες για την ανάπτυξη του τόπου μας .
Έτσι όπως είναι σήμερα το στρατόπεδο δεν προσφέρει τίποτα στην πόλη και φυσικά εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ούτε για αστείο ότι το στρατόπεδο αφήνει 10 εκατ. ευρώ το χρόνο στην πόλη!

Αποκλειστικό

Ο ΠΑΝΟΣ ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Λίγο πριν αναρτήσουμε το σημερινό μας πρωτοσέλιδο είχαμε την έγκυρη πληροφορία ότι ο Πάνος Μπεγλίτης δεν θα μείνει με “σταυρωμένα χέρια” μπροστά στις όποιες μεθοδεύσεις για το στρατόπεδο της Κορίνθου. Είναι αποφασισμένος να σηκώσει πολιτικά πολύ ψηλά το συγκεκριμένο θέμα και να το φέρει σε συζήτηση ακόμα και στη βουλή των Ελλήνων.
Όπως μας έλεγε φίλος δημοσιογράφος από την Αθήνα που καλύπτει το ρεπορτάζ της Βουλής -ο οποίος και μας έδωσε την είδηση- ο Πάνος Μπεγλίτης μιλώντας σε πολιτικό πηγαδάκι με συναδέλφους του από διάφορα κόμματα έλεγε σε έντονο ύφος ότι “δεν είναι δυνατόν να ζητούνται αιματηρές θυσίες από τον Ελληνικό λαό και εμείς να κρατάμε ανοιχτά στρατόπεδα που δεν χρειάζονται για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα των ολίγων .Έχω καταθέσει στους συμπολίτες μου εμπεριστατωμένη μελέτη για την αξιοποίηση του στρατοπέδου της Κορίνθου από την τοπική κοινωνία και για την μεταφορά των δημοσίων υπηρεσιών που σήμερα πληρώνει το κράτος για ενοίκια σε προνομιούχους μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο!”
Αναμένονται λοιπόν καυτές εξελίξεις στο θέμα δεδομένου ότι ο βουλευτής της Ν.Δ Κορινθίας Κώστας Κόλλιας ανακοινώνει σήμερα ότι το στρατόπεδο της Κορίνθου θα παραμείνει ανοιχτό

http://www.sfedona.gr/2

http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/20_16.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters