Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Μεγάλη ηλιακή καταιγίδα ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ-X κινείται προς τη κατεύθυνση της Γης


Το πρωί,της  23ης Γενάρη 0359 UT, μεγάλη ηλιακή κηλίδα και συγκεκριμένα η 1402 ξέσπασε, και παράγει μια μακράς διάρκειας M9-class ηλιακή έκλαμψη. Η έκρηξη  M9-κατάταξης την βάζει στο κατώφλι της ύπαρξης X-φωτοβολίδας, ως το πιο ισχυρό είδος.Το Ηλιακό παρατηρητήριο της NASA Dynamics κατέλαβε ακραία υπεριώδη λάμψη της έκλαμψης.

Το Solar και Ηλιόσφαιρα Παρατηρητήριο (SOHO) και το STEREO από διαστημόπλοια έχουν  εντοπίση τη CME να εμφανίζεται με ταχύ ρυθμό από την τοποθεσία της έκρηξης. Αναλυτές στο Εργαστήριο Διαστημικού Καιρού Goddard εκτιμούν ότι κινήται με ταχύτητα 2.200 χιλιομέτρων την ώρα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σύννεφο κινείται προς τη γενική κατεύθυνση της Γης. Μια προκαταρκτική επιθεώρηση του SOHO / STEREO από τις εικόνες δείχνουν ότι η CME θα δώσει ένα ισχυρό πλήγμα ανακλώμενη στο μαγνητικό πεδίο της Γης της 24 - 25 Ιανουαρίου κυρίως βόρεια του πλανήτη μας.

Μείνετε συντονισμένοι για updates.

Ιανουάριος 22 CME ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ:
Φτάνοντας λίγο αργότερα από το αναμενόμενο, μια εκπομπή στεμματικού υλικού (CME) χτύπησε το γήινο μαγνητικό πεδίο της 0617 UT στις 22 Γενάρη. Σύμφωνα με αναλυτές στο Εργαστήριο Διαστημικού Καιρού Goddard, ο αντίκτυπος στο συμπιεσμένο έντονα γήινο μαγνητικό πεδίο και για λίγο εκτίθεται  σε γεωστατική τροχιά του πλάσματος του ηλιακού ανέμου. Η μετατόπιση των μαγνητικών γραμμών δύναμης που προκαλείται από ισχυρά ρεύματα στο έδαφος της Νορβηγία προκάλεσε έντονο σέλας πάνω από τμήματα της Βόρειας Αμερικής.

Αυτό το πολύχρωμο τόξο εμφανίστηκε πάνω από Chatanika, Αλάσκα
Τα σενάρια για το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 είναι πολλά. Σε αυτά ήρθε να προστεθεί μία ανακοίνωση της Nasa που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις στους κόλπους της επιστημονικής κοινότητας για το πώς θα αντιμετωπιστεί: η ηλιακή καταιγίδα που θα συμβεί το 2012 και που όμοια της δεν θα έχει ξαναζήσει ο πλανήτης μας.

Οι ηλιακές καταιγίδες είναι κάτι σύνηθες για τη γη και συμβαίνουν κάθε έντεκα χρόνια. Για ποιο λόγο όμως ανησυχούν τώρα οι επιστήμονες;

«Κάθε 11 χρόνια ο ήλιος απελευθερώνει ενέργεια, ένα τσουνάμι ραδιενέργειας που μπορεί να διακόψει τις επικοινωνίες, τους δορυφόρους, οτιδήποτε υπάρχει εκεί έξω στο διάστημα. Το ίντερνετ, η τηλεόραση, κ.ά, θα μπορούσαν να διακοπούν οι λειτουργίες τους το 2012 οπότε και έχουμε το κορύφωμα του φαινομένου. Δηλαδή μεταβάλλεται το μαγνητικό πεδίο του ήλιου, αλλάζουν ο βόρειος και ο νότιος πόλος του ήλιου απελευθερώνοντας τεράστια ποσά ραδιενέργειας που λίγα λεπτά αργότερα θα φτάσουν στη γη με αποτέλεσμα να διακοπούν όλες οι δορυφορικές επικοινωνίες μας.»


 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/01/x_24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters