Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Ελάχιστες αιτήσεις από τις χώρες της κρίσης για εργασία σε γερμανικές επιχειρήσεις

Έρευνα του Ινστιτούτου Ifo διαψεύδει τις προσδοκίες γερμανικών επιχειρήσεων για προσέλκυση εξειδικευμένου προσωπικού από τις χώρες της κρίσης. Ελάχιστες οι αιτήσεις από Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία και....
Ισπανία.
Μολονότι τα αίτια της κρίσης στις πέντε αυτές χώρες είναι διαφορετικά, υπάρχει τουλάχιστον ένα κοινό στοιχείο, όπως σημειώνει σημερινό δημοσίευμα του Spiegel.de: η οικονομική κρίση πλήττει κυρίως τους νέους οι οποίοι -ολοκληρώνοντας τις σπουδές ή την επαγγελματική τους εκπαίδευση- δεν μπορούν να βρουν μια (μόνιμη) θέση εργασίας στην πατρίδα τους.

Στη Γερμανία η εικόνα είναι διαφορετική. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας που ανακοινώθηκαν χθες, η ανεργία μειώθηκε εκ νέου το Σεπτέμβριο και διαμορφώθηκε στο 6,6 %. Την ίδια ώρα όμως οι γερμανικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σημαντική έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού. Εδώ και μήνες ελπίζουν ότι οι νέοι από τις χώρες της κρίσης θα τους χτυπήσουν την πόρτα. Ωστόσο οι προσδοκίες αυτές διαψεύστηκαν, όπως δείχνει δημοσκόπηση που διενήργησε το Ινστιτούτο Ifo του Μονάχου.

Αυξήθηκε τους τελευταίους μήνες ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν κατατεθεί από Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία, ήταν το ερώτημα που έθεσε το Ινστιτούτο σε 1.000 διευθυντές προσωπικού; Η απάντηση: Όχι... Το 90 % των ερωτηθέντων δεν έχει διαπιστώσει καμία απολύτως αλλαγή. Πολλές επιχειρήσεις μάλιστα δηλώνουν ότι δεν έχουν λάβει καμία αίτηση πρόσληψης από τις πέντε χώρες. Αυτό ισχύει για μεγάλες και για μικρομεσαίες επιχειρήσεις όλων των κλάδων.

http://www.dailynews24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters