Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011

Φωτιές στην Κυβέρνηση άναψε ο Κώστας Σημίτης


Εχουν καθοριστεί οι νομικοί κανόνες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ υποστηρίζει σε σημερινό του άρθρο


φωτό από ... άλλες εποχές!!!Φωτιές άναψε σήμερα στην Κυβέρνηση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σε άρθρο του στην Καθημερινή. Στο άρθρο λέει ξεκάθαρα ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος αποπομπής της χώρας από την Ευρωζώνη και υπογραμίζει ότι στο νέο Μηχανισμό Σταθερότητας, «οι νομικοί κανόνες για την έξοδό μας έχουν καθοριστεί».

Ο κ. Σημίτης αναφέρει ακριβώς όπως και οι Aegean Times σε δύο σχετικά άρθρα, ότι «καθυστέρησε η λήψη αναγκαίων μέτρων γιατί επικράτησε εφησυχασμός καθώς «πολιτικοί και εμπειρογνώμονες μας διαβεβαίωναν ότι έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν είναι δυνατή διότι δεν προβλέπεται από τις Συνθήκες η αποχώρηση χώρας ή αποπομπή μας». «Όταν δεν καταβλήθηκε η έκτη δόση στα μέσα Σεπτεμβρίου διαπιστώσαμε έκπληκτοι ότι οι εταίροι μας έχουν αρκετά διαφορετικές απόψεις από εμάς σε σχέση με το τι πρέπει να γίνε».

Σε άλλο σημείο του άρθρου αναφέρει ότι «μόνο όσοι εθελοτυφλούν μπορούν να πιστεύουν ότι δεν διατρέχει κίνδυνο η Ελλάδα. Η πραγματικότητα της λειτουργίας της Ένωσης καθορίζει το πλαίσιο παραμονής ή εξόδου μίας χώρας».

Ο κ. Σημίτης αναφέρει παράλληλα ότι οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου θα ωφελήσουν τις χώρες που θα κριθεί ότι έχουν βιώσιμο χρέος και ότι αυτές θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται. «Οι άλλες, το χρέος των οποίων δεν είναι βιώσιμο θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνα τους. Όσες χώρες δεν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες, θα ενταχθούν σε μία διαδικασία ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Στόχος θα είναι να περιοριστούν οι αρνητικές επιπτώσεις στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα», λέει προσθέτοντας ότι αυτό είναι εκ των πραγμάτων μία οικειοθελής «αναστολή» της συμμετοχής στη χώρα στην Ευρωζώνη.

«Οι νομικοί κανόνες για την έξοδό μας έχουν ήδη ουσιαστικά καθοριστεί. Το αργότερο το 2014 θα κριθεί το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Ο χρόνος που μας μένει να αποφύγουμε την έξωση είναι το πολύ τρία περίπου χρόνια, με την προϋπόθεση ότι δεν θα συμβεί στο μεταξύ κάποιο ατύχημα».


Ο πρώην πρωθυπουργός απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση αλλά και σε όλο το πολιτικό φάσμα, λέγοντας ότι «χρειάζονται έκτακτες διαδικασίες και έκτακτη προσπάθεια, η προοπτική της ανάκαμψης θα παραμείνει ζωντανή αν δουλέψουμε με συνέπεια, σχέδιο και θέληση».
Πηγή
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters