Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΥΨΙΣΤΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ! Η Φοβία της ΜΑΦΙΑΣ. Θα δώσουν τη λίστα, ΑΛΛΑ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ! ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!Στη Βουλή η λίστα των μεγαλοοφειλετών

Ευάγγελος Βενιζέλος, υπουργός Οικονομικών: «Τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών θα κατατεθούν στο Κοινοβούλιο».
Σήμερα θα αποστείλει στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τις λίστες φυσικών προσώπων με οφειλές προς το δημόσιο άνω του 1 εκατ. ευρώ, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και οι λίστες των οφειλετών με ποσά από 150.000 ευρώ έως 1 εκατ. ευρώ.







Ο υπουργός Οικονομικών, διευκρίνισε χθες στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ότι τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα αλλά θα κατατεθούν στο Κοινοβούλιο προκειμένου να τα πληροφορηθούν οι βουλευτές...Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι σκοπεύει να συνεννοηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο προκειμένου να ενημερώνονται μεν οι βουλευτές αλλά χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να λάβουν αντίγραφα της λίστας....
Όπως εξήγησε η διαδικασία αυτή θα ακολουθηθεί σε εφαρμογή της σχετικής γνωμοδότησης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα η οποία θέτει συγκεκριμένους όρους δημοσίευσης. Συγκεκριμένα, η Αρχή έθεσε ως βασική προϋπόθεση να υπάρχει ατομική προειδοποίηση και περιθώριο 15 ημερών στους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες προκειμένου να προβάλλουν αντιρρήσεις επί του εγγράφου ατομικής προειδοποίησης.
Εμβάσματα
Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε επίσης ότι εντός των επόμενων ημερών αναμένει να σταλούν στο ΥΠΟΙΚ στοιχεία από τις τράπεζες σχετικά με εμβάσματα προς το εξωτερικό που αφορούν τα έτη 2010 και 2011.
Ανακοίνωσε, πάντως, ότι σκοπεύει να κοινοποιήσει με ανάλογο τρόπο στη Βουλή τις καταστάσεις όσων εξήγαγαν στο εξωτερικό καταθέσεις το 2009 οι οποίες είναι τουλάχιστον εκατονταπλάσιες από το δηλωθέν εισόδημά τους του ίδιου έτους.
Θα καταθέσει επίσης και τα ονόματα υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών που μετέφεραν ποσά στο εξωτερικό καθώς και τα ονόματα 18 πολιτών οι οποίοι μετέφεραν σημαντικά ποσά στο εξωτερικό αλλά οι ίδιοι επιδοτούνται ως άνεργοι από τον ΟΑΕΔΔιευκρίνισε, ωστόσο, ότι στις καταστάσεις αυτές δεν υπάρχουν ονόματα βουλευτών ή μετακλητών υπαλλήλων του Δημοσίου.
Κοινωνική εξισορρόπηση
Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών θα καταθέσει ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο η οποία θα προβλέπει το σχηματισμό στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ενός ειδικού κωδικού στον Προϋπολογισμό ο οποίος θα ονομάζεται Λογαριασμός Κοινωνικής Εξισορρόπησης.
Σε αυτόν θα εγγραφούν ποσά που θα προέλθουν από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας στους υπόλοιπους μήνες του 2011 και κατά τη διάρκεια του 2012. Εξήγησε, πάντως, ότι στον εν λόγω λογαριασμό θα εγγραφούν μόνο τα ποσά τα οποία θα ξεπερνούν τους στόχους που έχουν ήδη τεθεί στον προϋπολογισμό. Στόχος είναι τα ποσά αυτά να διατεθούν για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.
«Θα διοχετευθούν στους πιο αδύναμους που έχουν πληγεί από την εφαρμογή του σκληρού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής που είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθούμε για να σώσουμε την χώρα από τους κινδύνους που την περιβάλλουν» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Βενιζέλος απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με την απόφαση παραίτησης του γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων, Δ. Σπινέλλη, ανέφερε ότι αυτή οφείλεται σε προβλήματα προσωπικής φύσης. «Ο κ. Σπινέλλης με έχει παρακαλέσει να τον απαλλάξουμε από τα καθήκοντά του μόλις βρούμε τον κατάλληλο αντικαταστάτη» εξήγησε ο υπουργός.
Ενστάσεις για τις συμβάσεις
Με τους βουλευτές τους ΠΑΣΟΚ να εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για το άρθρο 37 που παγώνει τις κλαδικές συμβάσεις μέχρι την ολοκλήρωση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ολοκληρώθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η β' ανάγνωση του πολυνομοσχεδίου για την εφεδρεία και το μισθολόγιο/βαθμολόγιο.
Λούκα Κατσέλη: «Οχι στο άρθρο 37».
Η βουλευτίς του ΠΑΣΟΚ Λούκα Κατσέλη ξεκαθάρισε ότι εφόσον δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στο επίμαχο άρθρο 37, παραμένει στη θέση της και θα το καταψηφίσει. Επανέλαβε, μάλιστα ότι η ρύθμιση θα έχει υφεσιακές επιπτώσεις «δίνει το σήμα στους εργοδότες να προβούν σε μειώσεις μισθών από 10% έως 25%».
Προειδοποίησε μάλιστα ότι το πάγωμα των κλαδικών συμβάσεων θα οδηγήσει σε κατάργηση της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και τόνισε ότι η τρόικα ουδέποτε ζήτησε κάτι τέτοιο. Επιφυλάξεις, για τη διάταξη, χωρίς να ξεκαθαρίσουν όμως αν θα την υπερψηφίσουν ή όχι διατύπωσαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ανδρ. Μακρυπίδης, Μ. Κατρίνης, Δ. Βαρβαρίγος και η Μ. Κυριακοπούλου οι οποίοι υποστήριξαν ότι με τη διάταξη υπονομεύεται έμμεσα η ΕΓΣΣΕ και προειδοποίησαν ότι θα υπάρξει εργοδοτική αυθαιρεσία και εργασιακός Μεσαίωνας.
Το νομοσχέδιο εισάγεται σήμερα για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής και η ψήφισή του θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη το βράδυ με ονομαστική φανερή ψηφοφορία.
Τροπολογία
Νέες αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο με θέμα «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία, και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 - 2015», έφερε, χθες, η κυβέρνηση, με τροπολογία. Μεταξύ αυτών, προβλέπεται και η δημοσιοποίηση των ονομάτων όλων όσοι έχουν υποχρεώσεις προς το Δημόσιο μέσω των ΜμΕ, πράγμα το οποίο θα ισοδυναμεί και με πρόσκληση για τακτοποίηση των οφειλών τους.
Ειδικότερα και μεταξύ άλλων, με Προεδρικό Διάταγμα μπορεί να προβλέπεται η αναγνώριση για βαθμολογική και μισθολογική ένταξη και της προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μέχρι 7 έτη κατ' ανώτατο όριο και υπό προϋποθέσεις. Με το ίδιο διάταγμα, το οποίο επισημαίνεται ότι θα εκδίδεται ύστερα από πρόταση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, θα ρυθμίζονται ο τρόπος και οι προϋποθέσεις αναγνώρισης αντίστοιχης προϋπηρεσίας και για τους ήδη υπηρετούντες από την έναρξη ισχύος του διατάγματος.
Επίσης, ορίζεται ότι ο ελάχιστος χρόνος για τη μετάβαση από το Βαθμό Β στο Βαθμό Α, ο οποίος είναι και ο καταληκτικός, για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης ορίζεται στα 6 χρόνια, ενώ για τους υπαλλήλους τεχνικής εκπαίδευσης στα 8 χρόνια.
Αλλαγές
Σύμφωνα με την τροπολογία της κυβέρνησης στο πολυνομοσχέδιο για το συνταξιοδοτικό, όταν πρόκειται για αρχεία που τελούν υπό την επεξεργασία του υπουργείου Οικονομικών ή του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και αφορούν τη μη εκπλήρωση υποχρεώσεων σε σχέση με φόρους, τέλη, δασμούς και ασφαλιστικές εισφορές, εφόσον το αρχείο πρόκειται να δημοσιοποιηθεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος και σε αυτό περιέχονται δεδομένα για περισσότερα από 1.000 φυσικά πρόσωπα, η ενημέρωση μπορεί να γίνεται με δημόσιες ανακοινώσεις κοινής λήψης μέσω των ΜΜΕ και του διαδικτύου, στις οποίες καλούνται τα υποκείμενα των δεδομένων να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους εντός προθεσμίας που δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 8 ημερών από τη δημόσια ανακοίνωση.
Αλλαγή επίσης επέρχεται και στις ώρες της νυκτερινής εργασίας, καθώς και της εργασίας στις αργίες του φυλακτικού προσωπικού και του προσωπικού καθαριότητας των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, καθώς και του προσωπικού των φυλακών.
Ι.Χ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΙΧ. ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/10/37_6872.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters