Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Μετά την Ακρόπολη ζητούν και τις ιδιωτικές περιουσίες των Ελλήνων!

Με τον εύγλωττο τίτλο «Τα όρνεα δείχνουν πού υπάρχουν πτώματα».
 Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Γερμανός οικονομολόγος αναφερόμενος στην κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και στις πρόσφατες δημοσιονομικές αναταράξεις στις ΗΠΑ, που προκάλεσαν βουτιά των χρηματιστηριακών δεικτών, επισημαίνει...
ότι τα χρηματιστήρια κινούνται μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης, μεταξύ των ΗΠΑ, που είναι ανίκανες να ασκήσουν συνετή δημοσιονομική πολιτική, και των χωρών της Ευρωζώνης, οι οποίες δεν γνωρίζουν πώς να διαχειριστούν το χρέος ορισμένων χωρών της περιφέρειας και τη σταθερότητα του Ευρώ. «Το δημόσιο χρέος αυξήθηκε λόγω του κόστους διάσωσης των τραπεζών κατά τη χρηματοπιστωτική κρίση. Εάν τώρα επιχειρηθεί δημοσιονομική προσαρμογή εις βάρος των επενδύσεων, θα σταματήσει η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας. Εάν, όμως, δεν υπάρξει δημοσιονομική εξυγίανση, οι αξιολογήσεις θα επιδεινωθούν και θα αυξηθούν τα επιτόκια δανεισμού. Από την παγίδα αυτή δεν μπορούμε να γλιτώσουμε με τα κλασικά, συμβατικά μοντέλα» λέει. Εάν το δημόσιο χρέος δεν μπορεί να καλυφθεί με τις εισπράξεις φόρων και την οικονομική ισχύ μίας χώρας, υπάρχουν δύο επιλογές, σύμφωνα με τον Γερμανό οικονομολόγο: «Μπορούμε να αφήσουμε τα κράτη να κηρύσσουν χρεοκοπία, το ένα μετά το άλλο ή ακολουθούμε το δύσκολο δρόμο: Το δημόσιο χρέος να χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων ή να ασφαλιστεί με την ιδιωτική περιουσία των πολιτών της χώρας. Αυτή θα ήταν μία επιλογή για την Ελλάδα, την Ιταλία ή ακόμα και για τις ΗΠΑ» προσθέτει. Σε πρακτικό επίπεδο, η δεύτερη λύση σημαίνει αναγκαστική υποθήκευση της περιουσίας ιδιωτών, όπως για παράδειγμα της ακίνητης περιουσίαςτους. Με τον τρόπο αυτό θα ασφαλιζόταν το δημόσιο χρέος τόσο καλά, ώστε δεν θα υπήρχε λόγος για κερδοσκοπία. Τα κράτη θα μπορούσαν να συνεχίσουν να στηρίζουν τις επενδύσεις χωρίς να πέσουν στην παγίδα του χρέους. Αντιθέτως, δίνεται η δυνατότητα μείωσης του χρέους. Σε μία τέτοια περίπτωση τα επιτόκια θα μειώνονταν και το κράτος θα ήταν σε θέση να ασκεί πολιτική ενίσχυσης της οικονομίας. Πρόκειται, υποστηρίζει, για πιο εύκολη διαδικασία σε σχέση με τις αποκρατικοποιήσεις, όπως συμβαίνει σε Ελλάδα και Ιταλία. Υπέρ αυτής της λύσης συνηγορεί και η ανάγκη μίας δίκαιης κατανομής των βαρών. «Η γερμανίδα καγκελάριος δεν μπορεί να πείσει τους γερμανούς φορολογούμενους να σηκώνουν τα βάρη των χρεών προς όφελος των ευπόρων στις υπερχρεωμένες χώρες. Δεν υπάρχει καμία ηθική νομιμοποίηση γι’ αυτό» λέει. Τέλος, αναφερόμενος στο ρόλο των οίκων αξιολόγησης, ο Blum επισημαίνει ότι οι οίκοι αυτοί είναι σαν τα όρνεα, τα οποία δείχνουν πού υπάρχει πτώμα: «Εάν το πτώμα παραμείνει στη θέση του, επειδή δεν υπάρχουν όρνεα, η μόλυνση μπορεί να είναι χειρότερη» τονίζει.
Για μια ακόμη φορά κάποιοι στη Γερμανία ξεπερνούν κάθε όριο φαντασίας... Αυτή τη φορά η νέα “σωτήρια” ιδέα διάσωσης των δημοσίων οικονομικών της χώρας, ενδεχομένως και της ευρωζώνης προέρχεται από τον Πρόεδρο  του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Halle (IWH) Ούλριχ Μλουμ προτείνει την αναγκαστική υποθήκευση της περιουσίας των ελλήνων ιδιωτών για τα δάνεια που παίρνει η χώρα τους. Η συνέντευξη δημοσιεύεται μάλιστα 
Πηγή: Zoomnews
http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2011/08/blog-post_9169.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters