Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Σαν σήμερα. Η Μάχη των Θερμοπυλών

 
Στις 9 Αυγούστου

480 π.Χ: Η Μάχη των Θερμοπυλών. 300 Σπαρτιάτες και 700 Θεσπιείς υπό τον Λεωνίδα αντιμετωπίζουν υπέρτερες περσικές δυνάμεις και πίπτουν επί του πεδίου της μάχης.

1173: Αρχίζει να κατασκευάζεται, από τον αρχιτέκτονα Μπονάνο Πιζάνο, το καμπαναριό του Καθεδρικού Ναού της Πίζας. Θα ολοκληρωθεί 199 χρόνια αργότερα και θα μείνει στην ιστορία ως ο Κεκλειμμένος Πύργος της Πίζας, επειδή από την αρχή της κατασκευής του παρουσίαζε κλίση...


1823: Πέθανε ο Μάρκος Μπότσαρης, αγωνιστής της ελληνικής επανάστασης του 1821.

1938: Γεννήθηκε ο Όττο Ρεχάγκελ, γερμανός προπονητής ποδοσφαίρου, υπό την καθοδήγηση του οποίου η Εθνική Ελλάδος κατέκτησε το 2004 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

1945: Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι.

1957: Γεννήθηκε η Μέλανι Γκρίφιθ, αμερικανίδα ηθοποιός.

1963: Γεννήθηκε η Γουίτνεϊ Χιούστον, αμερικανίδα τραγουδίστρια της σόουλ.

1974: Ο αμερικανός πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον παραιτείται, εξαιτίας του σκανδάλου «Watergate». Νέος πρόεδρος, ο 38ος, ορκίζεται ο αντιπρόεδρος Τζέραλντ Φορντ.

1975: Πέθανε ο Ντμίτρι Σοστακόβιτς, ρώσος συνθέτης.

1979: Το αγγλικό παραλιακό θέρετρο στο Μπράιτον αποκτά την πρώτη παραλία γυμνιστών.

Πηγή: 
http://anti-ntp.blogspot.com/2011/08/blog-post_1061.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters