Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Περίεργες αντιλήψεις για την Τουρκία

Ο Πρόεδρος της Κύπρου και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, έχουν περίεργες αντιλήψεις για τις σχέσεις με την Τουρκία και γενικά τον τρόπο αντιμετώπισης των προκλήσεων του Ταγίπ Ερντογάν. Προσωπικά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο νεοσουλτάνος της Τουρκίας, μεθυσμένος από την εκλογική του νίκη και την επιτυχία της “εκκαθάρισης” των στρατηγών, νιώθει πως ο κ. Χριστόφιας και ο κ. Παπανδρέου δεν αποτελούν ούτε καν “πρόγευμα” για τις ορέξεις του. Είναι δύο ακίνδυνοι άνθρωποι, που αντιμετωπίζουν τον πρωθυπουργό της Τουρκίας με τρόμο. Και αυτό τους αναγκάζει να μην τον ενοχλούν και για τα αυτονόητα.

Ο κ. Παπανδρέου συνεχίζει να απαιτεί από την ομάδα που ανέλαβε τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία να επιτύχει πρόοδο και μάλιστα σε μία στιγμή κατά την οποία, η Άγκυρα απαιτεί “συμβιβασμό” που θα κοστίσει ακριβά στην Ελλάδα. Οι προτάσεις της Τουρκίας απειλούν την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία της Ελλάδας και με αυτό το δεδομένο ο πρωθυπουργός έπρεπε να έχει τερματίσει τις συνομιλίες που οδηγούν σε απώλεια ελληνικών νησιών.

Αντίθετα, επιθυμεί πρόοδο για να μπορέσει στη νέα συνάντηση κορυφής με τον κ. Ερντογάν, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τον Οκτώβριο στην Άγκυρα, να ανακοινώσει τα μαντάτα.

Η τρομακτική οικονομική κρίση, και η δραματική μείωση της δημοτικότητας του ίδιου και του νέου ΠΑΣΟΚ, απαγορεύουν κάθε διαπραγμάτευση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Από τη δική του πλευρά, ο κ. Χριστόφιας που έχει απολέσει πλήρως την εμπιστοσύνη των Ελληνοκυπρίων, προχώρησε σε εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων με τον κατοχικό ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, στοχεύοντας σε διευθέτηση του Κυπριακού πριν από την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Κυπριακή Δημοκρατία. Η επιμονή του προκαλεί τεράστια ζημιά στην εθνική υπόθεση της Κύπρου και αυτό και μόνο καθιστά επικίνδυνη τη διαδικασία των συνομιλιών. Ο Κύπριος Πρόεδρος δεν έχει την υποστήριξη του λαού σ’ αυτού του είδους τη διαπραγμάτευση και δεν πρέπει να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι στο νέο δημοψήφισμα οι Ελληνοκύπριοι θα απορρίψουν τις “θανατηφόρες” προτάσεις του για εκ περιτροπής προεδρία, για παραμονή των εποίκων, και για να απολέσει ένα μεγάλο ποσοστό προσφύγων τις περιουσίες τους. Είναι προτάσεις απαράδεκτες που οδηγούν σε τουρκοποίηση του νησιού.

Ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Χριστόφιας έχουν “κοινό πολιτικό βίο”. Εξελέγησαν από τον ελληνικό και τον κυπριακό λαό αντίστοιχα, για να υλοποιήσουν υποσχέσεις που έδωσαν και οι οποίες ήσαν εντελώς διαφορετικές από αυτές που τελικά υλοποιούν καθημερινά εις βάρος των ανθρώπων που τους εμπιστεύθηκαν. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην οικονομική κρίση των δύο χωρών, που με τις αποφάσεις των ηγετών τους οδηγήθηκαν στο χείλος του γκρεμού. Η αναφορά μου βασικά γίνεται για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τα εθνικά θέματα. Ο κ. Παπανδρέου κάθεται και ακούει κάθε βλακώδη πρόταση των Αμερικανών και μάλιστα την επιβάλλει. Και ο κ. Χριστόφιας, αν και προερχόμενος από το αντι-ιμπεριλιαστικό ΑΚΕΛ, συνεχίζει να έχει τυφλή εμπιστοσύνη στους Βρετανούς, που αποτελούν λαίλαπα για την Κύπρο.

Θα ανέμενε κανείς ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Κύπρου, θα γνώριζαν πως τα συμφέροντα των χωρών τους δεν συναντώνται πουθενά με αυτά των ΗΠΑ και της Βρετανίας. Η επιμονή τους να ταυτίζονται με τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς προκαλεί δικαιολογημένα μεγάλη ανησυχία...

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Ό,τι και να κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όποιους υπουργούς και αν διορίσει, πάλι παραμένουν ελάχιστες οι επιλογές του, ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την κυβέρνησή του. Μετά την τραγωδία στο Μαρί και τον θάνατο 13 αθώων ανθρώπων, συχνά υπενθυμίζει ότι «ο λαός με εξέλεξε και στο λαό λογοδοτώ». Επειδή, λοιπόν, το λέει και το ξαναλέει, θα ήταν καλό να απευθυνθεί στον λαό και να ζητήσει ανανέωση της εμπιστοσύνης του. Και εάν η πλειοψηφία επιθυμεί την παραμονή του στο Προεδρικό Μέγαρο, τότε δικαιούται να διαπραγματεύεται τις τύχες των Ελληνοκυπρίων. Διαφορετικά, ο κ. Χριστόφιας πρέπει να τερματίσει τις διαπραγματεύσεις εδώ και τώρα...

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Η νέα κλοπή των εγγράφων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στην Αθήνα και τη Λευκωσία, διότι ο αντιπρόσωπος του Μπαν κι Μουν στην Κύπρο, ο ξακουστός Αλέξανδρος Ντάουνερ συνηθίζει να περιγράφει στα τηλεγραφήματά του ακόμα και γαργαλιστικές λεπτομέρειες από τις συναντήσεις του με Έλληνες και Ελληνοκύπριους αξιωματούχους. Τα έγγραφα έκλεψαν χάκερ, οι οποίοι πιστεύεται ότι “κτύπησαν” τον ΟΗΕ από μεγάλη χώρα της Ασίας... Με την ευκαιρία, θα μας πει ο Αλέξανδρος τι έγινε με εκείνο το περίφημο πόρισμα για την κλοπή των εγγράφων του, τον Σεπτέμβριο του 2009; Τελικά δεν ήταν ο... ωραίος Κυπατζής που έκλεψε τα έγγραφα από τη Σόνια. Ετσι δεν είναι Αλέξανδρε;

Πηγή: Εφημ. ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
 
http://kostasxan.blogspot.com/2011/08/blog-post_09.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters