ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ - ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ
Οι βασικοί Υπουργοί της Κυβέρνησης που με τις πράξεις τους προστατεύουν τις πολυεθνικές εταιρείες που καταληστεύουν τους Ελληνες καταναλωτές. Οταν όλοι αγωνιζομαστε να σταθούμε όρθιοι στην λαίλαπα του Μνημονίου οι δύο βασικοί Υπουργοί μας κοροιδεύουν με συγκεκριμένες πράξεις τους. Και το μόνο που ξέρουν είναι να λένε ότι φταίνει οι άλλοι, οι "κακοί" Υπουργοί της Κυβέρνησης για το Μνημόνιο και τα δεινά του Ελληνικού λαού.
ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΕΡΒΑΛΟΥΜΕ ή ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΜΕ;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ , Υπουργός Ανάπτυξης από τον Σεπτέμβριο του 2010, αρμόδιος για την ακρίβεια των προϊόντων
Στις 12 Μαρτίου 2011 κατέθεσε στην Βουλή προς ψήφιση νομοσχέδιο για τον Ανταγωνισμό. Με το νομοσχέδιο αυτό ισχυρίζεται ότι «θα τσακίσει τα καρτέλ και όλες τις ισχυρές πολυεθνικές που μας κατακλέβουν».
Διαβάστε τι έλεγε ο ίδιος πριν από λίγους μήνες:
Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010
Χρυσοχοΐδης: Οι πολυεθνικές πωλούν 30% ακριβότερα
Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε, «στην Ελλάδα έχει διαµορφωθεί ένα υψηλό επίπεδο τιµών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κυρίως πολυεθνικές επιχειρήσεις που δρουν στην Ελλάδα, αλλά δραστηριοποιούνται και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, πωλούν τα προϊόντα τους υπερτιµολογηµένα κατά τουλάχιστον 20% - 30%».
Υπάρχει στο νομοσχέδιο πρόβλεψη για ποινή φυλάκισης 2 ετών σε όσους κάνουν εναρμονισμένη πρακτική. Δηλαδή για όσους συμφωνούν να «στήσουν την αγορά».
Για τις εταιρείες που έχουν μεγάλα μερίδια και κάνουν κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, δηλαδή για τις πολυεθνικές, ούτε μια μέρα φυλάκισης.
Για τις εταιρείες που επιβάλουν στους λιανέμπορους καταχρηστικούς όρους, δηλαδή για τις πολυεθνικές,ούτε μια μέρα φυλάκισης.
Με τον νέο νόμο Χρυσοχοίδη κάθε πολυεθνική που θα παραβιάζει την νομοθεσία του ανταγωνισμού, θα κλέβει δηλαδή τους καταναλωτές, θα έχει σαν ποινή μόνο ένα χρηματικό πρόστιμο, ένα μικρό ποσοστό από τα παράνομα υπερκέρδη της εις βάρος των καταναλωτών. Οπως για παράδειγμα γνωστή πολυεθνική του καφέ η οποία τιμωρήθηκε για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης με πρόστιμο 30,000,000 ενώ το ίδιο διάστημα είχε κέρδη 460,000,000 (κέρδη στην Ελληνική αγορά). Αυτή η πολυεθνική, οι υπευθυνοι, τα διευθυντκά της στελεχη, δεν θα καταδικαστούν ούτε σε μια μέρα φυλάκισης.
Καμία ποινή φυλάκισης για τους υπαίτιους.
ΕΡΩΤΗΣΗ: ξέρετε στις 18 υποθέσεις που τιμώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού από το 2007 πόσες ήταν για εναρμονισμένη πρακτική (δηλαδη ποινή φυλάκισης 2 ετών με βάση τον νέο νομο)?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: μόνο 3 υποθέσεις από τις 18
ΕΡΩΤΗΣΗ: τι παρανομίες κάνουν συνήθως οι πολυεθνικές?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: οτιδήποτε άλλο εκτός από εναρμονισμένη πρακτική
ΕΡΩΤΗΣΗ: το γνωρίζει αυτό ο κ. Χρυσοχοίδης?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: ναι
ΕΡΩΤΗΣΗ: αφού το γνωρίζει και αφού γνωρίζει ότι οι πολυεθνικές πουλάνε 30% ακριβότερα στην Ελλάδα, γιατί ψηφίζει τέτοιο νόμο και τους χαρίζεται?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: προφανώς για λόγους που μόνο ο ίδιος γνωρίζει. Ισως κάποτε να δούμε στο Wikileaks τους λόγους για τους οποίους το κάνει.
ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ, Υπουργός Εργασίας από τον Σεπτέμβριο του 2010. Υπουργός Ανάπτυξης τον μήνα Μάιο του 2010
Στις 20/5/2010 έδωσε στην δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τις αποζημιώσεις των θυμάτων των καρτέλ. Ένα νομοσχέδιο με βάση το οποίο τα καρτέλ και κάθε πολυεθνική που κλέβουν τους έλληνες καταναλωτές θα πληρώσουν σημαντικές αποζημιώσεις για τις κλοπές αυτές.
Το νομοσχέδιο, στον δρόμο για την Βουλή, εξαφανίστηκε. Είναι γνωστό ότι η Υπουργός δέχτηκε πιέσεις και παρεμβάσεις από το λόμπι των καρτέλ και συμφώνησε μαζί τους να εξαφανίσει το νομοσχέδιο, εις βάρος των ελλήνων καταναλωτών. Αγνωστο είναι η συμφωνία τι περιεχόμενο είχε. Το σίγουρο είναι οτι το λόμπι των καρτέλ εξασφάλισε ατιμωρησία για μακρύ χρονικό διάστημα. Ομως μια συμφωνία έχει πάντα δύο μέρη.
Τον Ιανουάριο του 2011 διατάχθηκε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία για το εξαφανισμένο νομοσχέδιο. Κλήθηκε το Υπουργείο Ανάπτυξης (που τώρα έχει Υπουργό τον κ. Χρυσοχοίδη) να εξηγήσει που είναι το νομοσχέδιο. Το Υπουργείο Ανάπτυξης «κάρφωσε» της κα Κατσέλη, η οποία παραμένει να έχει την ευθύνη του εξαφανισμένου νομοσχεδίου.
Λίγες ημέρες μετά την επείγουσα έρευνα του κ. Εισαγγελέα η κα Κατσέλη έδωσε στην δημοσιότητα, για 5ηφορά, το εν λόγω νομοσχέδιο για να ξεφύγει προφανώς από τις δαγκάνες της Δικαιοσύνης (αφού η Δικαιοσύνη ερευνά την ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος για την Υπουργό). Το νομοσχέδιο είναι ακόμα εξαφανισμένο.
κ. Κατσέλη, έχετε την τάση να διαφημίζεστε σαν "φιλολαικός" πολιτικός. Μπορείτε να εξηγήσετε, σε εμάς τους ανόητους, για ποιο λόγο αυτό το άκρως φιλολαικό νομοσχέδιο το έχετε καταπιεί?
Εάν κάτι από τα παραπάνω είναι ψέματα παρακαλώ τους αρμοδίους Υπουργούς να αναζητήσουν το δίκιο τους και την τιμωρία μου στην Δικαιοσύνη.
Το Ονομά μου είναι Φλωράς Γιώργος
η Διεύθυνσή μου είναι Δεληγιώργη 55 Αθήνα