Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Tι κατέγραψε η επίσκεψη του δημοσιογράφου-οικονομολόγου Γιάννη Τσιριγώτη στις Ψυχιατρικές Φυλακές του Κορυδαλλού.

Σε μια δημοκρατική χώρα μεγάλη σημασία έχει το σωφρονιστικό σύστημα.  Κυρίως σε άτομα με ψυχικές ασθένειες που δεν εγκλιμάτισαν χωρίς ουσιαστικά να το θέλουν...  
Στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ οι φυλακές με ψυχιατρικά πασχόντων επικρατεί το καθεστώς της ευαίσθητης αντιμετώπισης και της φροντίδας.  Στόχος δεν είναι να απομακρυνθούν οι πάσχοντες-κρατούμενοι από την κοινωνία αλλά να μπορούν να ξαναενταχθούν και να μήν ξανακάνουν κάτι που θα βλάψει τους ίδιους ή τρίτους.  Υπάρχουν προγράμματα μόρφωσης και επαγγελματικής κατάρτησης εντός των καγγελών και εργασιοθεραπείας και απασχόλησης.  Που είναι σημαντική!  Στην Γεραμνία μάλιστα πληροφορήθηκα ότι οι φυλακές για τους ψυχοπαθής έχουν άριστες συνθήκες διαβίωσης και είναι πεντακάθαρες.  Μοιάζουν με νοσοκομείο κλειστού τύπου!
Στην Ελλάδα αυτή η φιλοσοφία δεν υπάρχει!  Και αυτό διαπίστωσα ώς δημοσιογράφος στην πρόσφατη επίσκεψή μου στις συγκεκριμένες φυλακές.  Είναι ένας «σκουπιδότοπος ανθρώπων».  Που βέβαια έχουν περίθαλψη ιατρική και το φαγητό τους....  Αλλά αντιμετωπίζονται σαν και ώς ζώας.  Αυτή την αντιμετώπιση σε μια δημοκρατία είναι επικίνδυνη!  Γιατί δημιουργεί το ίδιο το κράτος τέρατα μελλοντικά, όταν τελειώσουν την ποινή τους και δεν θα ενταχθούν ξανά στο κοινωνικό σύνολο.  Σχολιάζουμε την Τουρκία για το σωφρονισμό της και για τις τριτοκοσμικές μεθόδους βασανισμού και κράτησης των φυλακισμένων....  ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ!....:
α.)  Εάν δεν έχει λεφτά καθόλου ο κρατούμενος υπάρχει μεν η κοινωνική υπηρεσία αλλά τον αντιμετωπίζουν ώς το τελευταίο των τελευταίων....  Χωρίς λεφτά είσαι τίποτε εκεί μέσα....
β.)  Υπάρχει το φαινόμενο της κλοπής των πλαστικών μαρκών (εσωτερικό χρήμα των φυλακών) μεταξύ των κρατουμένων....
γ.) Όσο πιό παλιός μέσα είσαι, τόσο σε σέβονται....  Και βέβαια με το έγκλημα που έχεις κάνει....  Άλλο ο φονιάς και άλλο ο παιδεραστής.
δ.)  Όλη μέρα αραχτός είσαι εκεί μέσα και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να περπατήσεις στους διαδρόμους για λίγο.  Δεν υπάρχει αυλή και δεν μπορείς να πάρεις καθαρό αέρα και να δείς το φώς της ημέρας.
ε.) Το φαγητό το τρώνε οι κρατούμενοι σε πλαστικά δοχεία εντός του κελιού.  Δεν υπάρχει αίθουσα εστίασης.  Και πολλές φορές πέφτουν φαγητά στο δάπεδο και σάλτσες....  Αηδιαστικό.
Ζ.) Οι τουαλέτες εντός των κελιών είναι τύπου τούρκικες.  Και δεν υπάρχει παραβάν αλλά όλοι οι κρατούμενοι έχουν κρεμάσει ένα κουρελού απλιόπανο για να μήν βλέπει τον κώλο και τα γεννητικά όργανα ο ένας με τον άλλον.  Συνήθως όμως ο ένας βλέπει τον άλλον και όταν κάνει την ανάγκη του βρωμαέι όλο το κελί....  Και υπάρχουν χιλιάδες μηγάκια....
Η.)  Οι ντουσιέρες έχουν σπασμένα πλακάκια και επίσης οι σωληνώσεις είναι πολύ παλιές που βγαίνει νερό με σκουριά....  Δεν υπάρχει συντήρηση...  Τα μπάνια είναι στο υπόγειο.
Θ.) Υπάρχει αγένεια και ισοπέδωση από τους υπαλλήλους της συγκερκιμένης φυλακής σε άτομα που είναι υπόδικα!  Και ήσως και αθωωθούν!  Πρέπει να τα σεβαστούν!
Ι.) Το ιατρείο κάνει σωστά την δουλειά του....  Και ας μοιράζει φάρμακα που υποτάσσουν και κοιμίζουν τον οργανισμό για να είναι κανείς σε αδράνεια και να είναι ήσυχος ο κρατούμενος.
Κ.) Υπάρχει ψυχίατρος και ψυχολόγος αλλά έρχεται κατά αραιά διαστήματα και είναι μοναδικοί εκεί μέσα.
Λ.)  Ο προμηθευτής πραγμάτων ή αλλιώς κατά την γλώσσα της φυλακή, - ο έμπορος -, κοστολογεί τα πράγματα λίγο πιό πάνων από ότι πρέπει και επιλέγει το εάν πρέπει να τα φέρει...  Με τις παραγγελίες που δέχεται σε εβδομαδιαία βάση από τους κρατούμενους.
Μ.) Υπάρχει το πρόβλημα του ντουμανιάσματος από τους κρατούμενους εντός του κελιού και υπάρχει ασέβεια πρός τους συγκρατούμενους που δεν καπνίζουν....
Ν.)  Υπάρχουν οι «κλειστοί» κρατούμενοι και οι «ανοιχτοί»...  Οι κλειστοί είναι περισσότερες ώρες στο κελί τους και είναι αυτοί που έχουν κάνει βαρυά αδικήματα.  Και γίνεται αυτό για να μήν υπάρχουν διαταραχές στις φυλακές.
Ξ.)  Τα τηλέφωνα τα ελέγχουν οι φύλακές.  Που είναι μεγάλη εξουσία εκεί μέσα και ο αρχιφύλακας.  Και βέβαια ο Διευθυντής.  Σε κάθε όροφο υπάρχουν δύο μόνο καρτοκινητά, τα οποία τα καλώδια είναι φαγωμένα....
Ο.)  Πολλοί κρατούμενοι κάνουν ομοφυλοφιλικές πράξεις και βιασμούς εκεί μέσα.   Αλλά εάν δηλώσεις ότι είσαι στρεϊτ τότε δεν σε πειράζουν και τόσο αλλά υπάρχει πυθανότητα να το κάνουν.  Κυρίως τις νύχτες.  Υπάρχει και ένας Πρόεδρος των κρατουμένων που είναι ισόβιος εκί.
Π.)  Το φαγητό είναι υγειηνό και ακολουθήται οι φυτική διατριφή.  Κάθε Κυριακή όμως υπάρχει κρέας χειρηνό, (μπριζόλες και κωτόπουλο) και για τους μουσουλμάνους μοσχάρι.
Ρ.)  Δεν προσέχουν όπως στο εξωτερικό καθόλου οι φύλακες το ποιός μένεις σοτ κελί με ποιόν.  Πρέπει να διαχωρίζονται οι κρατούμενοι σε κατηγορίες και σε θαλάμους ανάλογα με το έγκλημα που έχουν διαπράξει.  Για να μήν υπάρχουν φασαρίες εντίς του κελιού.  Αλλά υπάρχουν και πολλοί γέροντες κρατούμενοι ηληκιωμένοι που ταλαιπορούνται και πρέπει να τους φροντίζουν παραπάνω αφού η υγεία τους είναι έυφθραυστη.
Σ.)Το κελί έχει κραβάτια τα οποία τα στώματα είναι παλιά και βρωμάνες μέσα στους μύκητες και στους κοριούς.  Και επίσης είναι σκληρά.  Παντού βρώμα μέσα στο κελί και ας υπάρχει υπηρεσία από τους κρατούμενους, καθαριότητας, που απλώς σφουγγαρίζουν μια φορά τον μήνα το κελί.  Οι τοίχοι είναι διαποτισμένοι με υγρασία και το παράθυρο με τα κάγγελα είναι συνήθως χαλασμένο και μπαίνει κρύο.  Με αποτέλεσμα τον χειμώνα να υπάρχουν κρυολογήματα και μπουκώματα στην μύτη.  Και να πονάει ο λαιμός.  Θέρμανση εντός του κελιού δεν υπάρχει!  Όλοι στηρίζονται στις κουβέρτες!
Τ.) Τα «μπλέ-κελιά’ είναι απαράδεχτα για τον σωφρονισμό των χυχικά πασχόντων.  Με κλιματισμό, μια με κρύο αέρα και μια με ζεστό απομονωμένοι απο τους άλλους κρατούμενοιυ για βδομάδες.....  Γιατί πρέπει να τιμωρηθούν και υπάρχει πάντα η απειλή των φυλάκων!  Σε γυμνώνουν εκεί μέσα και δεν υπάρχουν έπιπλα.  Είναι στο υπόγειο.
Φ.) Οι κρατούμενοι πετάνε τα σκουπίδια τους από τα κελιά πάντα έξω από τα παράθυρα....  Ο δρομάκος, ο εσωτερικός, και η αυλή βρωμάει και είναι γεμάτοι με πλαστικά και με ψωμιά!  Το ψωμί το φτιάχνουν μέσα στον Κορυδαλλό.
Χ.)  Κάποιοι κρατούμενοι έχουν σκίσει σεντόνια σε κορδέςλες και ετοιμάζζουν να αυτοκτονήσουν ή να δολοφωνήσουν συγκρατούμενούς τους.

Οι κρατούμενοι μόλις είσαν δημοσιογράφο κατήγγελαν ορισμένοι από αυτούς, ότι τα κονδύλια της ΕΕ έρχονται από το υπουργείο δικαιοσύνης.  Σε κάθε κρατούμενο για τις συγκεκριμμένες φυλακές αναλογεί ένα χρηματικό ποσό των 70 Ευρώ για σωφρονισμό την ημέρα.  Που πάνε τα λεφτά;  Ισχυρίζονται στις τσέπες των υπαλλήλων και της Διεύθυνσης.....  Και απλώς χρηματοδορούν το φαγητό και τα φάρμακα....  Τίποτε άλλο. 
Η τροφοδοσία τροφίμων γίνεται μόνο και ΜΟΝΟ από τον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ!  Άλλη μίζα από εκεί.... Και πρέπει να ξέρουμε τι προϊόντα σε ποιότητα και σε τρόφημα φέρνει...  Χαλασμένα;  Λιγμένα....  Και άλλες πολλές εταιρείες έτσι λειτουργούν....
Τώρα με το ΔΝΤ είναι μάλλον βέβαιο ότι θα γίνουν περικοπές και η ποιότητα του σωφρονισμού θα πέσει....
Το ερώτημα είναι:  Το εάν παίρνουμε Προμήθεια οι Ανακριτές και οι Εισαγγελείς στην Ελλάδα όταν βλέπουν έναν ψυχικά ασθενή που είναι υπόδικος και τον βάζουν αμέσως μέσα στην φάση της προανάκρισης;;;....  Υπάρχει σαπίλα;  Γιατί πολύ έυκολα βάζουν κόσμο εκεί μέσα...  Και ας υπάρχει το πρόγραμμα ελαχιστοποίησης των κρατουμένων στις φυλακές από το υπουργείο....
Οι περισσότεροι είναι μετά με αποφυλακιστήρια και με περιοριστικούς όρους.... Και πρέπει να δείνουν το παρόν στα Α.Τ.
Υποσημείωση:  όσο το Μνημόνιο καταστρέφει την οικονομία και τον πολίτη...  Τόσο θα θεωρείται μουρλός ή απλώς επικίνδυνος τρομοκράτης από το σύστημα....  Τόσο δηλαδή θα αυξάνεται η αστυνόνμευση και η ολογαρχία...  Και το καθεστώς δεν θέλει εξεργέσεις!  Και τόσο θα μπαίνει στις φυλακές εύκολα κάποιος με το δικαστικό τριτοκοσμικό και σωφρονιστικό σύστημα που έχουμε!  Οι κατηγορίες πέφτουν σαν βροχή!  Απο τους αστυνομικούς....  Δείτε το πώς είναι τα αστυνομικά Τμήματα και το πώς εργάζονται οι υπάλληλοι....  Δείτε το σωφρονιστικό σύστημα και την παρακολούθηση του πολίτη....  Αποτελούν όλα ντροπή για μια δημοκρατία του 21ου αιώνα και του 2011.

Γράφει:  Ο δημοσιογράφος Τσιριγώτης
και εκδότης της Yellow Journal

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

α.) Τομέας Οικονομία

1.)  Ξέρετε ότι η Ελλάς βρίσκετε σε δύσκολο δρόμο και πολλοί ποντάρουν στην πτώχευση με σκοπό όχι μόνο την διάλυση της Ευρώπης αλλά επίσης την γεωπολιτική ισχύ και την δυναμική προώθησης της παγκόσμιας εξουσίας και της Νέας Τάξης Πραγμάτων....   Τι θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση του Παπανδρέου εκτός από αυτά τα μέτρα που προτείνει ο Σαρκοζί και η Μέρκελ αλλά και οι άλλοι παράγοντες της ΕΕ και της Ευρωζώνης....  Και τι σκέφτεστε στις Βρυξέλλες να κάνετε για την διάσωση της ένωσης και του Ευρώ!  Ενάντια στους εχθρούς αυτούς που είναι για παράδειγμα η Morgan Stanley, Goldman Sachs, Quantum Fond, ect...  Kαι επίσης ότι κινδυνεύει η ΕΚΤ να πτωχεύσει....
2.)  Η Ελλάδα έχει πρόβλημα απορρόφησης επενδυτικών προγραμμάτων και κονδυλίων και επίσης έχει το θέμα της διαφθοράς και της διαπλοκής και της γραφειοκρατίας....  Με αποτέλεσμα να μήν μπορεί να δεχθεί ξένους επενδυτές ώστε να γίνει αυτόνομη οικονομία και αποτελεσματική και όχι εισαγωγική με αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο πληρωμών και χωρίς καθόλου παραγωγική διαδικασία.....   Το σχόλιό σας εδώ!
3.)  Η Μέρκελ είναι στην ουσία η κινητήρια δύναμη διάσωσης του Ευρώ....  Πώς θα επιδράσει στο εσωτερικό της Γερμανίας και στους πολίτες αυτή η πολιτική και επίσης το τι σκέφτεται η συνέταιρος κυβερνητική δύναμη που είναι η FDP.  Πράγματι κινδυνεύει η Γερμανία ώς δύναμη από την κάλυψη των άλλων αδύναμων εταίρων της και ακόμη με το Ευρωομόλογο....  Συλλογιστείτε τα κοινωνικά προβλήματα του γερμανικού λαού....  Γιατί να πληρώσει το μάρμαρο ο Γερμανός που δουλεύει σκληρά για τον νότο που κάνει διακοπούλες;
4.)  Πώς η Ελλάς κατά την γνώμη σας θα καταπολεμήσει την κρατική σπατάλη και επίσης την διαφθορά και το παρακράτος και την μαφία....  Που εγκληματολογεί σε όλα τα επίπεδα και φουσκώνουν οι λογαριασμοί για παράδειγμα της Ελβετίας!;;;;  Πώς θα τιμωρηθούν όλοι αυτοί οι κληκαδώροι;
5.)  Τι επενδύσεις θα μπορούσε να κάνει με τις εταιρείες της η Γερμανία στην χώρα μας με την υπάρχουσα κατάσταση και οι άλλες εταίρες χώρες ώστε να σώσουν την πατρίδα μας...  Τι επενδύσεις η Ρωσία, η Κίνα και οι ΗΠΑ;  Θέλω την γνώμη σας!
6.)  Πιστεύεται ότι έχουμε πετρέλαια στο Ιόνιο και στο Αιγαίο Πέλαγος και φυσικό αέριο;  Ποιός θα φάει την μερίδα του Λέωντος...  ;;;  Ευελπιστώ η δεύτερη πατρίδα μου η Γερμανία;!    Υπάρχει ελληνικός ορυκτός πλούτος και αυτό συζητιέται στις Βρυξέλλες έντονα όπως ο χρυσός, ο χαλκός, ο βωξίτης, η αλουμίνα, τα ρουμπίνια, το ουράνιο, ο σίδηρος, κ.κ.   Όπως ήταν και η προϋπόθεση να γίνει ισότιμο μέλος η Ελλάς στην τότε ΕΟΚ;
7.)  Το θέμα του τουρισμού...  Τι προτείνετε ώς Ευρωβουλευτής να γίνει ώστε να βελτιωθεί η αγορά και να φτηνήνει και να γίνει ανταγωνιστική η τουριστική αγορά και το προϊόν της χώρας μας σαν υπηρεσίες βιώσιμο και όχι στάσιμο αλλά σύγχρονο....
8.)  Η Ελλάς είναι αναμφησβήτητα μια μεγάλη ναυτιλιακή δύναμη....  Τώρα με την απελευθέρωση του καμποτάζ και της αγοράς τι προτείνετε ώς Ευρωβουλευτής Ελληνογερμανός στις Βρυξέλλες;
9.) Ο Γιώργος Παπανδρέου λέει για "πράσινη ανάπτυξη" και εννοεί τα μεταλλαγμένα προϊόντα και η προστασία του περιβάλλοντος....   Εσείς κ. Χατζημαρκάκη θεωρείται ότι τα πράσινα άλογα του ΠΑΣΟΚ μπορούν να σπρώξουν την οικονομία της χώρας μπροστά....  Τα μεταλλαγμένα γιατί περνάνε από την Ευρωβουλή έτσι;   
10.)  Ξέρετε ότι έρχεται η Star Revolution και η Οικονομία του Υδρογόνου (Nanotech) ώς επόμενο στάδιο της παγκόσμιας οικονομίας...  Η ζώνη του Ευρώ είναι έτοιμη να βιώσει και να δεχθεί αυτές τις παγκόσμιες εξελίξεις και έπειτα η Ελλάς;
11.) Πέστε μου πραγματικά....  Πιστεύετε ότι πάμε ολοταχώς και μήν διστάζετε και να μήν καθ ησυχάσετε το κοινό πρός μια κατάσταση Παγκόσμιου Οικονομικού και Χρηματιστηριακού Κράχ με αρχή την Νέα Υόρκη και έπειτα παντού....  Σε διεθνές διαταραχές και κοινωνικές επαναστατικές εκρήξεις λόγω δυστυχίας και πείνας των λαών όπως έγινε στην Αίγυπτο για παράδειγμα και σε τεράστιες τρομοκρατικές αναταραχές και επιθέσεις....  Και στο τέλος στον Γ' Παγκόσμιο (Πυρηνικό-βιοχημικό-συμβατικό) Παγκόσμιο Πόλεμο;   Εσείς τα ξέρετε αυτά!
12.) Πείτε μου λίγα λόγια για την οικονομία της Ευρωζώνης και των Emerging Markets σε στατιστικά στοιχεία και το τι επιδράσεις έχει αυτό στις θέσεις εργασίας και στις εναλλακτικές μορφές και σχέσεις και συμβάσεις απασχόλησης μακροχρόνια....
13.)  Κάποιοι θέλουν να φτιάξουν και να καθιερώσουν το παγκόσμιο νόμισμα που είναι το UFWC εάν έχετε ακουστά με υπόβαθρό την βάση του χρυσού....  Τι έχετε να πείτε εδώ για αυτό το θέμα λόγω της Παγκόσμιας Τράπεζας, του ΟΗΕ και επίσης του ΔΝΤ.
14.) Η Γερμανία έχει ανάπτυξη στο ΑΕΠ γύρο στο 4% ετησίως.  Πιστεύεται ότι οι εξαγωγές και η παραγωγή και οι υπηρεσίες θα κρατήσουν όρθια την γερμανική οικονομία στα επόμενα χρόνια....  ¨Οταν οι αναδυόμενες αγορές έχουν τόσο αναπτυχθεί....  Και επίσης οι πρώτες ύλες και τα καύσιμα είδη αλλά και τα τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα αυξηθεί στις τιμές του ραγδαία λόγω της Κίνας που σε λίγο η "φούσκα" της θα σκάσει σαν μπαλόνι;
15.) Τι όφελος έχει η Ρωσία με την ένωση της ΕΕ και του Ευρώ-Ρουβλιού στο μέλλον και βέβαια η Γερμανία και η χώρα μας η Ελλάδα;  Πείτε παρακαλώ λίγα λόγια εδώ!
16.) Ποιές είναι οι προβλέψεις σας για τις ΗΠΑ και για την Αγγλία και το Ισραήλ σε οικονομικά μεγέθη....
17.)  Το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό είναι καίριο θέμα στην Ευρώπη λόγω ότι ο ενεργός πληθυσμός είναι  γηραίος και υπάρχει το πρόβλημα της υπογεννετικότητας....
18.)  Οι οδηγίες και οι διατάξεις εφαρμόζονται και οι Βρυξέλλες μπορεί να κουμαντάρει όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ....  Σε οικονομική βάση και γενικά σε πολιτικό επίπεδο....
19.)  Μεγάλο πρόβλημα είναι η μετανάστευση η εσωτερική και η εξωτερική της ΕΕ αλλά και η λαθρομετανάστευση....  Τι ζημιά προκαλούν αυτά τα φαινόμενα σε οικονομικά επίπεδα;
20.) Στον Πρόεδρο Josef Ackermann έδωσα μια μελέτη επειδή είμαι οικονομολόγος και ειδικός στις ρευστοποιήσεις και συγχωνεύσεις επιχειρήσεων.  Το συμπέρασμα είναι ότι πολλά Blue Chips του ΧΑΑ είναι τζούφια και εύκολα για εχθρική εξαγορά από την Deutsche Bank υπό το άρτιο και με λογιστική αξία της τάξεως των 40% έως 46% περίπου κατά μέσο όρο....  Εάν συμβεί αυτό δεν θα ταρακουνηθεί η Ελλάς που είναι σαν το χρυσόψαρο που βγαίνει ξαφνικά από την γυάλα του και πρέπει να κολυμπήσει με τα άλλα ψάρια τα μεγάλα στον τεράστιο ωκεανό...  Την άποψή σας θέλω!

Β.) Τομέας:  Πολιτική & Γεωπολιτική

1.)  Η Ευρώπη είναι ακόμη ένα μωράκι που μπουσουλάει....  Θα υπάρξει ποτέ κοινή γραμμή στην εσωτερική πολιτική της πορεία ή υπάρχει εσωστρέφεια και συμφέροντα μεταξύ των κρατών μελών της....  Και ο σκληρός πυρήνας καταβροχθίζει τις περιφερειακές δυνάμεις....  Το όραμα της Ευρώπης υπάρχει....;;;  Τι θα γίνει με την ενιαία εξωτερική πολιτική απέναντι στα G20 και στα G8 κράτη δηλαδή κυρίως απέναντι στην Ρωσία, την Κίνα την Μέση Ανατολή και το Ισραήλ και επίσης την Αφρική και την Αμερική, όπως ΗΠΑ και λοιπές χώρες;
2.)  Η Ελλάς είναι μια αδύναμη χώρα η οποία κινδυνεύει με την πτώχευση να καταβροχθιστεί χωρίς πόλεμο ή με από την Τουρκία....  Πώς θα διώξουμε την Τουρκία από την περιοχή;
3.)  Η Ελλάς τραβιέται από τις ξένες χώρες...  Δηλαδή είναι στην μέση και την τραβάνε με σκηνή πρός την μεριά τους για γεωπολιτικούς, γεωστρατηγικούς λόγους αλλά και λόγω του ορυκτού και θαλάσσιου πλούτου που έχει και λόγω των νησιών για παραθερισμό το καλοκαίρι ώς "Φλόριντα" της ΕΕ....    Εσείς πιστεύετε ότι πρέπει να πάρει συγκεκριμένη κατεύθυνση και να αλλάξουμε κυβέρνηση και να πάμε σε πρόωρες εκλογές;  ¨Η να παραμείνει ο Γιώργος στα πράγματα και να γίνουν πρόωρες απλώς για έγκριση του έργου;
4.) Το θέμα με τις συνταγματικές αναθεωρήσεις της Μέρκελ για την αναδιάρθρωση του χρέους και την επιμήκυνση του το θεωρείται σωστό....;;; Στην ουσία οι ξένοι δεν έχουν χάσει ήδη τα λεφτά τους αφού η Ελλάς δεν είναι σε θέση όπως λέει ο Ρουμπινί και ο Σίρ Μαρκεζίνης να ξεπληρώσει το τεράστιο χρέος....;;;;;
5.)  Τον άξονα Ρωσία-Γερμανία-Κίνα με τις δωρυφορικές δυνάμεις που είναι η Ινδία, το Ιράν και πολλές αραβικές χώρες αλλά και αφρικανικές και ασιατικές και της Λατινικής Αμερικής πώς το βλέπετε....  Υπάρχει....  Μπορεί να αντιμετωπίσει την χουντική κατάσταση που έρχεται δια μέσω του ΟΗΕ και της Νέας Τάξης Πραγμάτων με την παγκοσμιοποίηση;
6.)  Γνωρίζεται τα γεωπολιτικά σχέδια της Γερμανίας και του Πούτιν;  Πέστε μας τα εδώ σας παρακαλώ!  Και τις βλέψεις της Ρωσίας και της Γερμανίας στο μέλλον!  Για να μαθαίνει ο κόσμος....
7.) Η FDP διαφωνεί σε πολλά με την Μέρκελ και με το CDU.  Η συγκυβέρνηση στο Βερολίνο θα σπάσει κάποια στιγμή;   Ποιές εξελίξεις έχουμε στην Γερμανία σε μακροχρόνιο επίπεδο;  Πώς θα οδηγήσει και πάλι το κόμμα του ο Βέστερβέλλε πρός την εξουσία;  Κινδυνεύει με συρρίκνωση του εκλογικού αποτελέσματος;
8.)  Πώς βλέπετε τον Αντώνη Σαμαρά... Αλήθεια εγώ τον βλέπω ότι δεν κάνει για ηγέτης και είναι λίγος...  Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο;   Και την Ντόρα....  Αλλά τα άλλα κόμματα...  Θα θέλατε να είχαμε στην Ελλάδα μια οικουμενική κυβέρνηση ή προσωπικοτήτων εν ανάγκη όπως του Δούκα για παράδειγμα και του Παπαδήμου.... της Φρανκφούρτης ομογενή....   ¨Η το μοντέλο της Γερμανίας που είναι η συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ;
9.) Αλήθεια πέστε μου για την εικόνα και την εντύπωση που σχηματίζουν οι Έλληνες Ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες....  Υπάρχει ακόμη η τάση να μας κοροϊδεύουν και να μας φτύνουν στα πηγαδάκια έξω από τα έδρανα και να μας αντιμετωπίζουν ώς διεφθαρμένοι απατεώνες;
10.) Το κόμμα μας στην Ευρωβουλή θα πάει ακόμη καλύτερα;  Τι συζητάτε τώρα στις Βρυξέλλες και τι τα σχέδια της Ευρώπης για το μέλλον της Ένωσης και του Ευρώ;
11.)  Το θέμα της παιδίας είναι σημαντικό....  Ποιό μοντέλο προτείνεται εσείς και ποιά κοινή ουσιαστική βασική γλώσσα να μιλιέται στην Ευρωζώνη....  Εγώ προτείνω τα αρχαία ελληνικά επειδή είναι γλώσσα της πληροφορικής σύμφωνα με τον Μπίλ Γκέϊτς και της εξυπνάδας αλλά επίσης και της φιλοσοφίας και των μαθηματικών και λόγω των πολλών λέξεων που έχει...  Αλλά επειδή το έκαναν πρόταση οι Βάσκοι κάποτε μαζί με έναν Ολλανδό Ευρωβουλευτή που είχε έρθει στην Αθήνα στο Money Show 97 και τον γνώρισα εγώ ο ίδιος!  Τι έχετε να πείτε εδώ αφού μέσω της κοινής γλώσσας αυτής θα δοξαστεί επιτέλους το αρχαίο πνεύμα αθάνατο και η κουλτούρα και πολιτισμός μας και η Ελλάς η ίδια....  ¨Αρα η Ευρώπη άρπαξε τα κέρατα του ταύρου-Δία για δεύτερη φορά....
12.) Για το περιβάλλον τι θα κάνετε ώς Ευρωβουλευτής στο μέλλον....
13.) Τα εθνικά μας θέματα κινδυνεύουν... Όπως είναι το θέμα της Τσαμουριάς, το Κερκυραϊκό, το Κυπριακό, η ανεξαρτοποίηση των Ιόνιων Νήσων, το Μακεδονικό, το Θρακικό, το Αιγαιοπελαγήτικο με τις γκρίζες ζώνες αλά Ίμια.....   Τι λέτε για κάθε περίπτωση εδώ και το πώς αντιμετωπίζετε ώς Ευρωβουλευτής Ελληνογερμανός τις καταστάσεις....
14.)  Το Hessen αγοράζει νησί ελληνικό....  Μάλλον πολλές εταιρείες της Γερμανίας και το κράτος ή ιδιώτες θα βρούν την ευκαιρία να εξαγοράσουν περιοχές και οικόπεδα και νησία από την Ελλάδα λόγω του χρέους....  Πώς το βλέπετε αυτό!....
15.) Ο πολιτισμός της Ευρώπης βασίζεται με την ιστορία στον Καρλο Μάγνο ή στην αρχαία ρωμαϊκή και ελληνική παράδοση...  Πώς πρέπει κατά την άποψή σας να γράφουν και να διαμορφωθούν τα σχολικά ιστορικά βιβλία ....   Κατρακυλάει η κουλτούρα μας;   Το Χόλιγούντ δεν αφήνει την Ευρώπη να ακμάσει στον κινηματογράφο μέσω του Nice, Venecia, Berlin (Berlinale)....  Το θέατρο, η μουσική που είναι ξένη εντελώς με την παράδοση της Ευρώπης;;;

Γ.)  Ενότητα....

Ποια επερώτηση κάνετε τώρα στην Βουλή και ποιοί οι προσωπικοί σας πολιτικοί στόχοι.... Για την ομογένεια και για την Ελλάδα και την Γερμανία!


Σας ευχαριστώ που απαντήσατε στις ερωτήσεις μου....  Πάντα του Βέστεβέλλε πιστός φίλος και σε εσάς...  Στην Γερμανία την δεύτερη πατρίδα μου και στην Ελλάδα μας....  Αλλά επίσης χαιρετισμούς στον βουλευτή Γερμανό στο Βερολίνο που είναι φίλος και λέγετε Jens Ackermann.....


Με εκτίμηση, ο δημοσιογράφος-οικονομολόγος, 


Γιάννης Τσιριγώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters