Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Προς πλήρη απογοήτευση του...Μπάρακ,δεν παραιτήθηκε ο Μουμπάρακ!


Η σημερινή μέρα ίσως σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας εποχής στην Αίγυπτο, καθώς ο πρόεδρος Μουμπάρακ, θα εξαγγείλει διάγγελμα την Πέμπτη (10/02) στις 22:00, στο οποίο ίσως να ανακοινώνει ότι εγκαταλείπει τα καθήκοντά του. Δείτε Live σύνδεση από την Πλατεία Ταχρίρ.
Υψηλόβαθμο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος της χώρας, δήλωσε στο BBC, ότι ελπίζει πως ο Μουμπάρακ θα μεταβιβάσει την εξουσία του στον αντιπρόεδρο της Αιγύπτου, Omar Suleiman. Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (NDP), Hossan Badrawi, ανακοίνωσε ότι ο Μουμπάρακ, θα απευθυνθεί στον αιγυπτιακό λαό το βράδυ της Πέμπτης (10/02), στις 22:00.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Ahmed Shafiq τόνισε ότι το σενάριο να παραιτηθεί ο Μουμπάρακ είναι υπό συζήτηση, αλλά αργότερα αναίρεσε τις δηλώσεις του, υποστηρίζοντας στην κρατική τηλεόραση ότι ο πρόεδρος, Χόσνι Μουμπάρακ διατηρεί την εξουσία και δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση που να αλλάζει αυτήν την κατάσταση.
"Δεν εχουν ληφθεί αποφάσεις από τον πρόεδρο. Όλα είναι φυσιολογικά. Όλα είναι ακόμη στα χέρια του προέδρου" τόνισε.
Τα σενάρια για παραίτηση του Μουμπάρακ, υποστηρίζονται και από τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας και συγκεκριμένα, ένας αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού, ο Χάσαν αλ-Ροουένι, είπε στους διαδηλωτές, στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου πως "ότι ζητούν θα πραγματοποιηθεί".
Μιλώντας από μια εξέδρα ο Ροουένι ζήτησε από τους διαδηλωτές να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο και να φροντίσουν να κρατήσουν "ασφαλή" τη χώρα.
Το πλήθος απάντησε με το σύνθημα "το καθεστώς έπεσε".
Η επέμβαση του στρατού, αποτελεί μάλλον το πιο ανησυχητικό σενάριο, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο να αναλάβει την εξουσία της χώρας, υπόθεση που δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.
Το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Αραμπίγια βέβαια, μετέδωσε ότι ο ρόλος του στρατού θα είναι να επέμβει ώστε να γίνει η μετάβαση της εξουσίας από τον Μουμπάρακ στον Σουλεϊμάν, τον αντιπρόεδρο της χώρας σε περίπτωση που οι διαδηλωτές δεν δεχτούν κάτι τέτοιο.
Παρ'όλα αυτά ο υπουργός Πληροφοριών της Αιγύπτου, Ανάς ελ-Φέκι, υποστήριξε πως ''ο πρόεδρος παραμένει στην εξουσία και δεν παραιτείται".

Διέψευσε τους ισχυρισμούς των μέσων ενημέρωσης για επικείμενη παραίτηση του προέδρου δηλώνοντας ότι "ο πρόεδρος δεν παραιτείται και όσα ακούσατε στα μέσα ενημέρωσης είναι μια φήμη".
Εν τω μεταξύ, πάνω από ένα εκατομμύριο αιγύπτιοι φιλοδημοκράτες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταχρίρ και στους γύρω δρόμους που οδηγούν σ' αυτήν καθώς όλοι οι πολίτες στην Αίγυπτο αναμένουν την επικείμενη ομιλία που θα εκφωνήσει ο πρόεδρος Μουμπάρακ.




Demission du rat Zionist Moubarak ?
Υπάρχουν όμως και Αιγύπτιοι πολίτες, που υποστηρίζουν τον πρόεδρο Μουμπάρακ και δεν επιθυμούν την αποχώρησή του.
Δείτε τις δηλώσεις τους



Μπορείτε να δείτε εδώ απ'ευθείας σύνδεση με την πλατεία Ταχρίρ και τις διαδηλώσεις των πολιτών.
Ομπάμα: "Οι Αιγύπτιοι γυρίζουν σελίδα"

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι παρακολουθεί "στενά" την κατάσταση στην Αίγυπτο τονίζοντας ότι έχει έρθει η ώρα για αλλαγή στη χώρα, επειδή την ζητά ο λαός.

"Παρακολουθούμε την ιστορία να εκτυλίσσεται", είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι θα κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει την ειρηνική μετάβαση προς στη δημοκρατία.

"Θέλουμε όλοι οι Αιγύπτιοι να γνωρίζουν ότι η Αμερική θα συνεχίσει να κάνει ότι μπορεί για να στηρίξει την ειρηνική και αυθεντική μετάβαση προς τη δημοκρατία", τόνισε

http://www.cosmo.gr/Politics/Egypt/309351.html.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters