Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ακόμα ένα πλοίο κατεβάζει ελληνική σημαία!!!

Η εταιρεία "Golden Sea Ways", με δύο πλοία στο δυναμικό της με ελληνική σημαία, χωρητικότητας 2500DWT και 2000DWT και με 19 ναυτικούς, ανακοίνωσε οτι θα προβεί στην αλλάγη σημαίας στο πλοίο Φ/Γ Λίμπερτυ.
Η εταιρεία, πριν από ένα χρόνο ανανέωσε όλα τα πιστοποιητικά της στον ελληνικό νηογνόμωνα για μία πενταετία. Ο ελληνικός νηογνόμωνας βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας και δεν είναι σε θέση να κάνει ετήσιες ανανεώσεις πιστοποιητικών και.....
κλάσης, άρα το πλοίο δεν μπορεί να ανανεώσει τα πιστοποιητικά του. Η επιθεώρηση εμπορικών πλοίων , μπορεί να εκδόσει πιστοποιητικά του πλοίου, αλλά μόνο για πλώες εσωτερικού, διότι δεν έχει το δικαίωμα να εκδόσει πιστοποιητικό για διεθνείς πλώες. Το πλοίο εδώ και 12 ημέρες, βρίσκεται στο λιμάνι της Ρόδου,οπου προσπαθούν από την εταιρεία να πάρουν άδεια για έναν και μόνο πλου προς το λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα προς το Πέραμα για επισκευή, αλλαγή σημαίας και νηογνόμωνα.
Η εταιρεία έχει έρθει αντιμέτωπη με την γραφειοκρατεία, την ευθυνοφοβία και συγκεκριμένα ενώ έκανε αίτηση για ένα μεμονομένο πλου από την Ρόδο για το Πέραμα, από τον ελληνικό νηογνόμωνα όπου και άνηκε το πλοίο, ο ελληνικός νηογνόμωνας παραπέμπει την εταιρεία στην επιθεώρηση των ελληνικών πλοίων και η επιθεώρηση παραπέμπει την εταιρεία στο κλιμάκιο του Λιμεναρχείου της Ρόδου, όπου το κλιμάκιο από τις 07/02/2011 έως και σήμερα δεν έχει δώσει μια υπεύθυνη απάντηση καθώς ο λιμενάρχης...λείπει και δεν μπορούν να πάρουν μια απόφαση!!! (μια ανεπίσημη πρόταση που έκανε αξιωματικός του λιμενικού σώματος της Ρόδου, ήταν να αλλάξει σημαία το πλοίο και νηογνόμωνα)...
Και όλα αυτά μόλις λίγες ημέρες έπειτα την ανακοίνωση της LOUIS CRUISES για αλλαγή της Ελληνικής σημαίας σε έξι κρουαζιερόπλοια της!

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ GOLDEN SEA WAYS

"Ενώ βρισκόμαστε σε μια δύσκολη εποχή που προσπαθούμε να κρατήσουμε τα πλοία μας να ταξιδεύουν στη Μεσόγειο με υψωμένη την ελληνική σημαία και να διατηρήσουμε τα ελληνικά πληρώματα, το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας μας έχει αφήσει στο έλεος του Θεού,οδηγώντας μας στην αλλαγή σημαίας και νηογνόμωνα.Σε περίπτωση που θέλουμε να διατηρήσουμε την ελληνική σημαία, πρέπει να βάλουμε νηογνόμωνα Ιταλικό, Ρώσικο, Γερμανικό, Κινέζικο, ή αλλους, να μας εκδόσει πιστοποιητικό κλάσης με τεράστιο κόστος που σε μερικές περιπτώσεις φτάνει το 1/4 της αξίας του πλοίου και επιπλέον, αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο να μην αποδεχτούν τα πλοία λόγω ηλικίας.
Θα μπορούσαμε ενδεχομένως να επιλέγαμε Βουλγάρικο, ή Πολωνικό νηογνόμωνα, οι οποίοι έχουν μικρότερο κόστος, αλλά ακόμη δεν έχει συμβεβληθεί η ελληνική σημαία μαζί τους...
Στην περίπτωση που επιλέξουμε να κάνουμε αλλαγή σημαίας απο Ελληνική σε Παναμά,Κομόρες ακόμη και Τουρκική το κόστος νυολόγησης δεν ξεπερνά τα 7000 δολάρια. Το πρόβλημα από δω και στο εξής, θα γίνει πιο έντονο καθώς άλλα εννέα πλοία της κατηγορίας μας θα βρεθούν στην ίδια δύσκολη θέση . Η Golden Sea Ways παρά την οικονομική ζημιά που έχει υποστεί λόγω της υπερβολικής καθυστέρησης, της γραφειοκρατείας και της έλλειψης οργάνωσης του Λιμεναρχείου της Ρόδου και την ανυπαρξία του υπουργείου, δηλώνει ότι δεν θα προβεί σε καμία απόλυση ναυτικών.
Η Golden Sea Ways, φοβούμενη ύστερα από την σημερινή ανακοίνωση ότι μπορεί να βρεθεί στο στόχαστρο των αρχών, δηλώνει ότι επιφυλάσσεται παντώς νομίμου δικαιώματός της στο ενδεχόμενο άνισης μεταχείρησής της."

Νόμιμος εκπρόσωπος

GOLDEN SEA WAYS N.E

http://witnessfree.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters