Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Κ. Παπούλιας: "Έχουμε το ιστορικό καθήκον να διασφαλίσουμε στη....

....νέα γενιά το δικαίωμα σε μια ζωή με αξιοπρέπεια" (Από το επετειακό του διάγγελμα της 28ης Οκτωβρίου)

Του πολίτη Παναγιώτη Παπαγαρυφάλλου
Α΄Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ενημερώσεως για τα Εθνικά Θέματα

Δεν μας τα λέει καλά ο κ. Πρόεδρος. Εμφανίζεται ωσάν να κατέβηκε από τον Άρη και ν' αγνοεί ότι το κόμμα του, το ....
οποίο υπηρέτησε για δεκαετίες από υπεύθυνες θέσεις, ευθύνεται πολύ, πάρα πολύ, για τη σημερινή χρεοκοπία της Ελλάδας.
Το ίδιο κόμμα κάλεσε στην Ελλάδα τους νέους κατακτητές του ΔΝΤ, στο οποίο υποθήκευσε τις παρούσες και μέλλουσες γενιές.
Συνεπώς, τα ευχολόγια του Προέδρου είναι χωρίς νόημα.
Πιο γενναίο θα ήταν να παραιτηθεί, αντί να μας λέει κοινοτυπίες άνευ περιεχομένου.
Η τριπλή Κατοχή 1941-1944 κράτησε τρία χρόνια και κάτι. Η ΝΕΑ Κατοχή θα διαρκέσει δεκαετίες και με τις υπογραφές του κ. Προέδρου.

ethnikonthematon.blogspot.com
                                                                                                                                 
Διαβάστε και τα παρακάτω για να ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ λίγο,
ΠΟΙΟΣ είναι, και τι εχει αναλάβει να κάνει στην προεδρία του

ΜΠΕΝΑΚΗ ΠΡΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑ: ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΘΟΥΝ...

Για μείωση των συνόρων μιλά η κυβέρνηση!!!


ΕΙΔΗΣΕΙΣ 15/02/2005 19:33:59

Σε θρίλερ για τα εθνικά μας θέματα εξελίσσεται η εκλογή του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Φαίνεται ότι ο κ. Παπούλιας επέστρεψε στην κεντρική πολιτική σκηνή για να τελειώσει την «δουλειά». Το 1987, ως υπουργός Εξωτερικών, με την άρση του εμπολέμου προς την Αλβανία, την αφαίρεση των συρματοπλεγμάτων από την ελληνοαλβανική μεθόριο και με την συνοδεία των συνθημάτων: «ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΠΡΟΔΟΤΗ, ΑΛΒΑΝΕ», άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου, προκαλώντας την κάθοδο εκατοντάδων χιλιάδων Αλβανών λαθρομεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.
Στις τελευταίες Εθνικές Εκλογές οι Ηπειρώτες του γύρισαν την πλάτη και τον άφησαν εκτός Βουλής για ελάχιστες ψήφους. Προχθές η Βουλή των Ελλήνων, σχεδόν δικτατορικά, αψηφώντας την λαϊκή εντολή αποφασίζει και διατάσσει την επιστροφή του στην κεντρική πολιτική σκηνή και μάλιστα με το αξίωμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Την Τρίτη το βράδυ, ενώπιον του η Πρόεδρος της Βουλής, κ. Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη, συνοδευόμενη από τους πέντε Αντιπροέδρους, ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας καθώς και ότι στην διάρκεια της θητείας του η πολιτική ηγεσία της χώρας είναι έτοιμη να προβεί, χάριν της ...ειρήνης και της ...ευημερίας, σε μείωση των εθνικών μας συνόρων και στον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας. Στην αντιφώνηση του ο κ. Παπούλιας, αντί να ζητήσει εξηγήσεις από την Πρόεδρο της Βουλής για τα περί «μείωσης των συνόρων και την απώλεια εθνικής κυριαρχίας» είπε: «Ευχαριστώ θερμά για τη μεγάλη τιμή, την οποία αποδέχομαι με αίσθημα ευθύνης».


Είμαστε από τους πρώτους που δεν είδαμε θετικά την επιστροφή του Κάρολου Παπούλια στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, και μάλιστα με το αξίωμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ

Πράγματι, ο Kάρολος Παπούλιας έχει την εμπειρία της υψηλής διπλωματίας αφού για χρόνια ήταν ουσιαστικά στο τιμόνι του υπουργείου Eξωτερικών, από τις πρώτες κυβερνήσεις του ΠAΣOK της δεκαετίας του 80 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 90. H πορεία του ταυτίζεται με την πορεία της εξωτερικής πολιτικής του ΠAΣOK όλα αυτά τα χρόνια. Aπό τον αντιμπεριαλισμό του «EOK και NATO το ίδιο συνδικάτο» στο σφιχταγκάλιασμα με τις HΠA και την E.E. και με όλες τις επιλογές τους.

ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ

Ο Κάρολος Παπούλιας, λοιπόν, δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Οι συντοπίτες του κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες να τον αφήσουν εκτός κεντρικής πολιτικής σκηνής στις τελευταίες εθνικές εκλογές για την εθνοκτόνα πολιτική που ακολούθησε ως υπουργός Εξωτερικών του Ανδρέα Παπανδρέου, με αποκορύφωμα την μονομερή άρση του εμπολέμου με την Αλβανία και με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει με εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανούς λαθρομετανάστες η Ελλάδα, σε σημείο που να ζητάνε σήμερα την προσάρτηση της Ηπείρου, της ιδιαίτερης πατρίδας του κ. Παπούλια, στην Μεγάλη Αλβανία. Η Ήπειρος ψήφισε. Και αποφάσισε δια της ψήφου της, αφήνοντας τον έξω για μερικές μόνο ψήφους, να μην του επιτρέψει να επιστρέψει στην Βουλή των Ελλήνων στις εκλογές του Μαρτίου, κάτι το οποίο επιμελώς αποκρύπτουν τα MEDIA, μην τυχόν και τσαλακωθεί η δημόσια εικόνα του κ. Παπούλια.

ΤΡΙΧΕΣ

Οι βοηθοί και συνεργάτες του Κάρολου, σε μια προσπάθεια να ανασκευάσουν τις εντυπώσεις από τον εκλογική αποτυχία στις τελευταίες Εθνικές Εκλογές διέδιδαν ότι είχε κυκλοφορήσει έντονα στην προεκλογική περίοδο πως "ο Παπούλιας εκλέγεται σίγουρα" και πως "δεν έχει ανάγκη από σταυρούς" και ως εκ τούτου έμεινε εκτός Βουλής. Τι άλλο θα μπορούσαν να σκαρφιστούν να πούν στους Ηπειρώτες, οι οποίοι ζούν καθημερινά το δράμα με τους Αλβανούς λαθρομετανάστες και τους UCKάδες.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜ(Ι)ΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ

Η Βουλή των Ελλήνων, όμως προχθές, αψήφισε τους Ηπειρώτες και αποφάσισε σχεδόν δικτατορικά να φέρει στο προσκήνιο τον άνθρωπο που άλλαξε τον χάρτη της χώρας.

Ο κ. Παπούλιας, όλα δείχνουν, ότι επέστρεψε για να τελειώσει την «δουλειά».

«ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ» ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αυτό φαίνεται ότι είναι και το νόημα της «συναίνεσης».
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η «συναίνεση» για την πολιτική τάξη της χώρας δεν εμπεριέχει κανένα απολύτως νόημα για πολιτική συγκατάνευση προκειμένου να οδηγηθεί σε περιβάλλον προόδου και ευημερίας η χώρα, αντιθέτως η «συναίνεση» στο πρόσωπο του κ. Παπούλια, έχει το νόημα της συμφωνημένης, από όλα τα πολιτικά κόμματα πλήρους, και άνευ όρων παράδοσης της χώρας στα νύχια Τούρκων, Αμερικανών, Εβραίων, Βουλγάρων κι Αλβανών. Και η μεγάλη πλάκα είναι ότι ο ελληνικός λαός κοιμάται με τα ...τσαρούχια και δεν εννοεί να αντιληφθεί τι του ξημερώνει.

Αφού, λοιπόν, ο Κάρολος με την άρση του εμπολέμου προς την Αλβανία το 1987 και την αφαίρεση των συρματοπλεγμάτων από την ελληνοαλβανική μεθόριο, παρέδωσε την Ελλάδα στα νύχια των Αλβανών λαθρομεταναστών, για λογαριασμό των ΗΠΑ, που θα έλθουν σε μερικά χρόνια από τώρα δια πυρός και σιδήρου να προστατεύσουν τα «ανθρώπινα» δικαιώματα της Αλβανικής μειονότητας στην Ελλάδα, δέχθηκε προχθές δια στόματος της Προέδρου της Βουλής κ. Αννας Ψαρούδα - Μπενάκη, τις θερμές ευχές της κυβέρνησης Καραμανλή, αυτή τη φορά, για να στείλει μια καλή στον διάολο την Ελλάδα.

Η ΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑ - ΜΠΕΝΑΚΗ ΤΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Μετά το πέρας της ονομαστικής ψηφοφορίας προχθές στην Βουλή και τη σύνταξη πρακτικού με το αποτέλεσμά της, η Πρόεδρος της Βουλής κυρία Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα συνοδευόμενη από τους πέντε Αντιπροέδρους του Σώματος κ.κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, Γεώργιο Σούρλα, Ιωάννη Τραγάκη, Φίλιππο Πετσάλνικο και Παναγιώτη Κοσιώνη, επισκέφθηκαν τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο γραφείο του, για να του αναγγείλουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και την εκλογή του στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας.

Προσφωνώντας τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της Βουλής, αφού υπογράμμισε ότι η εκλογή του κ. Παπούλια, «που έγινε σύμφωνα με το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος, αποτελεί κορυφαία πράξη της Δημοκρατίας, αλλά ταυτόχρονα και επιβράβευση της μέχρι σήμερα διαδρομής του ως πολιτικού και ως ανθρώπου», τόνισε:

«Κύριε Πρόεδρε, αναλαμβάνοντας τα υψηλά καθήκοντα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, έπειτα από μια 10ετή, κατά γενική εκτίμηση, συνετή και εποικοδομητική θητεία του προκατόχου σας κ. Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, καλείσθε να μετουσιώσετε σε πράξη τα υψηλά ιδεώδη και τις αρχές που το Σύνταγμα έθεσε ως βάση και αποστολή του προεδρικού αξιώματος: την ενότητα του έθνους και του λαού, την επαγρύπνηση για την ορθή λειτουργία του πολιτεύματος και τη διατήρηση συναινετικού κλίματος μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων στα μεγάλα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα του τόπου. Αυτή η ίδια η υπόδειξη και η εκλογή σας υπήρξε άλλωστε προϊόν συναίνεσης σύμφωνα και με το πνεύμα του Συντάγματος, γεγονός που σας εξοπλίζει με πρόσθετο κύρος για την επιτέλεση των καθηκόντων σας»

ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΘΟΥΝ

«Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις: Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης.

Η χώρα μας εξάλλου θα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά διλήμματα σε πολλούς τομείς: Στα εθνικά θέματα δρομολογούνται εξελίξεις που απαιτούν σύμπνοια και νηφαλιότητα, στον οικονομικό και τον κοινωνικό τομέα πρέπει να γίνουν τομές και να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, η διαπαιδαγώγηση των νέων θα απαιτήσει αναπροσανατολισμούς στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, ο ελληνικός πολιτισμός θα πρέπει να ανακτήσει την ιστορική του πρωτοπορία.

«ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙΤΕ»

Ενόψει των παραπάνω η ρυθμιστική και ενοποιητική αποστολή που σας αναθέτει το Σύνταγμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Είμαι βεβαία ότι θα ανταποκριθείτε άριστα στον υψηλό αυτό ρόλο, με όπλα τη μακρά πολιτική πείρα σας, την επιστημονική σας κατάρτιση, την κοινωνική ευαισθησία και τον ήπιο και μετριοπαθή χαρακτήρα σας. Θα έχετε άλλωστε αρωγό και συμπαραστάτη τους παράγοντες του πολιτεύματος και όλες τις πολιτικές δυνάμεις».

Ολοκληρώνοντας την προσφώνησή της η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε στον κ. Παπούλια, προσωπικά και εκ μέρους όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων και των βουλευτών, τις θερμότερες ευχές για την επιτυχή εκπλήρωση των καθηκόντων του.

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: «ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΤΙΜΗ»...

Κατά την αντιφώνησή του, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, ανέφερε τα εξής:
«Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε της Βουλής, το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας της Βουλής, που μόλις μου ανακοινώσατε, δικαιώνει τη συνταγματική επιδίωξη για συναίνεση στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πιστεύω ότι η συναίνεση είναι κατάκτηση για τον πολιτικό μας πολιτισμό και αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την πατρίδα μας. Η επικοινωνία μου με τους Έλληνες πολίτες με έχει διδάξει ότι αποτελούν συλλογικό ζητούμενο η πολιτική ωριμότητα και εντιμότητα, το μέτρο και η ευαισθησία στη δημόσια ζωή, ώστε να προετοιμάσουμε ένα καλύτερο αύριο για την πατρίδα μας και να οικοδομήσουμε μια κοινωνία λιγότερο εγωιστική και περισσότερο δίκαιη. Με σεβασμό στις απόψεις όλων των κομμάτων και των αντιπροσώπων του ελληνικού λαού, ευχαριστώ θερμά για τη μεγάλη τιμή, την οποία αποδέχομαι με αίσθημα ευθύνης. Και πάλι σας ευχαριστώ».

ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ;...

Αν ζούσαμε στην Ελλάδα του 1940 ή σε άλλες εποχές που τα Ιδανικά και οι Αξίες του Ελληνισμού δεν είχαν ξεπουληθεί για τριάντα αργύρια, ο κ. Παπούλιας, λίαν επιεικώς, δεν θα έπρεπε να αποδεχθεί την πρόταση της Βουλής για την εκλογή του στην Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Για τους πιο φανατικούς, ο κ. Παπούλιας, θα έπρεπε, μάλλον, να δώσει στην κ. Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη, να φάει την ανακοίνωση αυτή.

ΤΑ MEDIA ΣΕ ΡΟΛΟ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ

Ολες οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα - μετά τον εμφύλιο πόλεμο - ήταν, ουσιαστικά , υποχείρια των ΗΠΑ. Ουδείς όμως περίμενε ότι η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή θα προέβαινε τόσο απροκάλυπτα σε αυτή την μάλιστα, δημόσια παραδοχή ότι, δηλαδή, «τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας».
Και φυσικά, αν περιμένετε να ξεσηκωθούν τα κόμματα της Βουλής, είτε να βγούν στους δρόμους οι Ελληνες, μάλλον θα κάνετε πλάκα.
Πρώτον, διότι τα MEDIA στην Ελλάδα φρόντισαν να θάψουν την ανακοίνωση αυτή της Βουλής των ...Ανθελλήνων,
δεύτερον, διότι δεν είναι τυχαίο ότι από τους 300 της Βουλής οι 279 ψήφισαν υπέρ του κ. Παπούλια. Είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν όλοι αυτοί το παρελθόν του κ. Παπούλια;
(απο: http://anax.20m.com/forum/mpenaki.html )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters