Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Η κυβέρνηση εξωτερικού- εσωτερικού Παπανδρέου : τα πρόσωπα και οι ρόλοι

Ο συνομιλητής, ο συντονιστής, η παρέα και οι λοιποί συγγενείς. Ανθρωπομορφική προσέγγιση του συστήματος ΓΑΠ.

pasok_anasximatismos1-258x300Το καλύτερο σχόλιο για την πορεία της κυβέρνησης υπήρξε ένα κολάζ που δημοσιεύτηκε σχεδόν παντού, και σ’ αυτό το blog, με τους πραγματικούς – τους πέντε πρώτους απέναντι - υπουργούς της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Πρόκειται ωστόσο για τηνκυβέρνηση εξωτερικού – πως λέγαμε παλιά ΚΚΕ εσωτερικού και εξωτερικού – και φυσικά κι αυτή η κυβέρνηση δοκιμάζεται και ανασχηματίζεται.
O κ. Στρός-Καν να πάρει την πρωτοκαθεδρία της Μέρκελ, να γίνει Σαρκοζύ το 2012, ο κ. Τρισέ να κάψει τους γερμανούς και να παραμείνει κεντρικός τραπεζίτης... Κάθε κυβέρνηση και τα προβλήματα της, κάθε ομάδα και οι ανταγωνισμοί της.
Κοντά σ’ αυτήν την κυβέρνηση εξωτερικού, υπάρχει και η ντόπια κυβέρνηση εσωτερικού που απαρτίζεται από τέσσερις πόλους. Οι άλλες χίλιες και κάτι ομάδες του ιστορικού ΠΑΣΟΚ δεν μετράνε και στην ανάλυση αυτή θα τις αγνοήσουμε ως μη παράγουσες αποτέλεσμα.
Σε οτι μας αφορά πολλά θα εξαρτηθούν από την έκβαση των ανταγωνισμών στην κυβέρνηση εξωτερικού. Ο ΓΑΠ το ξέρει, και γι’ αυτό ειναι πιο πολύ έξω παρά μέσα. Έρχεται, φέρνει το θέμα, η κυβέρνηση εσωτερικού το διεκπεραιώνει και φεύγει πάλι. Ανάλογα με το θέμα κάποια ομάδα το αναλαμβάνει. Ας το δούμε με παραδείγματα.
παπακωνσταντινουΣυνομιλητής : δυο-τρεις μέρες πριν πάει στις Βρυξέλλες, να δει τα μέλη της κουβέρ-Νησώς εξωτερικού, ο κ. Παπανδρέου έρχεται και λέει στον Συνομιλητή. “Χρειάζομαι η μου είπαν να έχω έτοιμα μέτρα λιτότητας να δείξω οτι είμαι σοβαρός η υπάκουος (αυτό άναυλο-Γής με τις πεποιθήσεις του καθενός)”. Ο Συνομιλητής το ξέρει ήδη, ειναι ο μόνος που μπορεί να μιλάει με την τρόικα, ο μόνος που παίρνουν στα σοβαρά οι οργανισμοί ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΟΟΣΑ, κλπ. Δεν εμπεριέχει κακόπιστη κριτική αυτή η διαπίστωση, ειναι ο μόνος που μπορεί να συνομιλεί και ίσως και να τον ακούνε η να τον πιστεύουν κάπως. Ειναι ο άχαρος αλλά απόλυτα αναγκαίος ρόλος του κ. Παπακωνσταντίνου. Και φυσικά, σαν να αυτενεργεί, δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης και των λοιπών συγγενών, ομάδας που θα εξηγηθεί πιο κάτω. Ο κ. Παπακωνσταντίνου, είτε το θέλουμε είτε όχι, ειναι αναντικατάστατος γιατί ειναι ίσως ο μόνος που μπορεί να πάρει αυτό το ρίσκο. Το μόνο ίσως μέλος της κυβέρνησης εσωτερικού που μιλάει με την κυβέρνηση εξωτερικού.
ragkoyshs-000_thumb307_Συντονιστής : Μια σειρά πράγματα, και κύρια η αναδιαμόρφωση του εκλογικού και διοικητικού χάρτη της χώρας στην κατεύ-θυνση της διασφάλισης της μελλοντικής επιρ-ροής του ΠΑΣΟΚ αλλά και η καθημερινή δια-κυβέρνηση των αμιγώς εσωτερικών θεμά-των, γίνονται από τον κ. Ραγκούση. Ο εσω-τερικός πρωθυπουργός βήτα (που έχει το καλό γούστο να μην φαίνεται να διεκδικεί, πράγμα δύσκολο για πολιτικούς) ασκεί την εσωτερική διακυβέρνηση της χώρας χωρίς επισήμους τίτλους αντιπρόεδρου, συντονιστή και άλλα ευτράπελα. Και οτι και να λέμε ειναι ο πιο αποτελεσματικός από αυτούς που πέρασαν από το υπουργείο της οδού σταδίου. Α ναι αποτελεσματικός δεν σημαίνει να συμφωνείς αλλά οτι κάνει την δουλειά που του εμπιστεύτηκαν.
ContentSegment_16104718$W1000_H0_R0_P0_S1_V1$JpgΗ παρέα : κοντά στους δύο πρώτους, που έχουν μια σχέση με το ελληνικό κράτος, παρεπιδημεί μια σειρά ανθρώπων που είναιφίλοι, παρέα και αυλικοί του πρωθυπουργού. Από αυτόν πηγάζει η – καμιά φορά ανύπαρκτη – σχέση τους με τα κοινά, οι υπουργικοί η συμβουλευτικοί τους θώκοι και οι κοινωνικές τους και επαγγελματικές δραστηριότητες. Δεν είναι οργανωμένοι, πρόκειται για την αυλή του ηγεμόνα και περιλαμβάνει ετερόκλητους παράγοντες που κάνουν πολιτική για την υποτιθέμενη ανάπτυξη. Είναι οι Business developers του συστήματος ΓΑΠ που μέσα στην μαύρη κατάσταση προετοιμάζουν τις business του μέλλοντος μας. Είναι καμπόσοι και μεταξύ τους διαφορετικοί, ο ηγεμόνας είναι εκλεκτικός: σύμβουλοι έλληνες και ξένοι στον λευκό του Μαξίμου οίκον, Παμπούκηδες, Μπιρμπίληδες και Κουβέληδες με αστακοεπενδύσεις και αστακομακαρονάδες, μη θεσμικοί όπως οι αδελφοί Παπανδρέου που έχουν πάρει εργολαβία να προσφέρουν το όνομα ( sic το είπε ο αδελφός Νίκος) Παπανδρέου στη χωρά και όχι στον εαυτό τους, οι διδάκτορες ανύπαρκτων επιστήμων Δρούτσες, φίλοι Γερουλάνοι, διάφοροι τοποτηρητές του στενού πυρήνα ΓΑΠ σε άλλα υπουργεία, και πάει λέγοντας. Αυτοί δεν ασχολούνται βασικά με το κράτος, ανεξαρτήτως θέσεως, αλλά με τις επενδύσεις που θα μας σώσουν, πράσινες, ενεργειακές, μελαχρινές και άλλες. Η παρέα είναι ο τρίτος βασικός πόλος της κυβέρνησης και περιλαμβάνει άμεσους η πνευματικούς συγγενείς της παγκοσμοιοποιημένης πρωθυπουργικής σκέψης.
Ποιά είναι η τέταρτη ομάδα ; Οι λοιποί φτωχοί πλην όμως υπάκουοι εξ αγχιστείας συγγενείςελέω ιστορικού ΠΑΣΟΚ.
oxi-allo-pasokΠάγκαλοι διακοσμητικοί και αστείοι αν όχι τραγικοί αντιπρόεδροι, ηττημένοι και υπάκουοι Βενιζέλοι, αμφισβητίες και νεοφώτιστοι μετά την υπουργο-ποίηση Σκανδαλίδηδες, όλα τα υπόλοιπα στελέχη της κυβέρνησης αναλώσιμοι, εκτελεστές των εν-τολών του συντονιστή, του συνομιλητή, της παρέας, το όλον ΠΑΣΟΚ που ήδη αποτελεί γραφικό παρελθόν.
Και που απεγνωσμένα προσπαθεί, μιας που οι δυο ρολόι του συνομιλητής της κυβέρνησης εξωτερικού και συντονιστή της κυβέρνησης εσωτερικού καλύπτονται, μπας και μια μέρα μπεί στην παρέα. Γιατί ο πόλος ΠΑΣΟΚ σήμερα…δεν ειναι πλέον εξ αίματος η πνευματικός συγγενής αλλά εξ αγχιστείας.


post from:  http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/12/blog-post_3645.html#ixzz18DYwTNqN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters