Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Η τριμερής συνάντηση στη Νέα Υόρκη και η τουρκοποίηση των κατεχομένων

Η προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση στη Νέα Υόρκη στις 18 Νοεμβρίου ανάγκασε την ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή πλευρά να «σπεύσουν ταχέως» να βρουν συγκλίσεις –δευτερευούσης σημασίας- στο Περιουσιακό, προκειμένου να δικαιολογηθεί η συνέχιση των απευθείας συνομιλιών και να διευκολύνει τον ΓΓ του ΟΗΕ να καταγράψει στην Έκθεσή του τη «σημαντική πρόοδο» που έχει επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Ωστόσο, είναι γνωστό, ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στην όλη φιλοσοφία με την οποία προσεγγίζουν οι δύο συνομιλητές το Περιουσιακό.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας, παρά τις υποχωρήσεις που έκανε και σε αυτό το κεφάλαιο, προτάσσει ως αρχή, ότι τον πρώτο λόγο στην περιουσία τον έχει ο ιδιοκτήτης, ενώ ο κατοχικός ηγέτης προτάσσει τον «χρήστη», είτε αυτός είναι Τουρκοκύπριος είτε Τούρκος έποικος.
Η στάση της τουρκικής πλευράς είναι αποτέλεσμα των επεκτατικών σχεδίων της Άγκυρας. Η Τουρκία δεν επιθυμεί να παραχωρήσει σπιθαμή γης στην κατεχόμενη περιοχή, ούτε να επιλύσει το Κυπριακό στη βάση της ομοσπονδίας. Αυτό που σχεδιάζει είναι την τουρκοποίηση των κατεχομένων.
Αυτή ήταν η «ιστορική απόφαση» που πήρε η τουρκική κυβέρνηση στην πρόσφατη συνάντησή της με τον κατοχικό ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου. «Να τουρκοποιηθεί η ελληνοκυπριακή γη όσο το γρηγορότερο δυνατό», είπε στον Ντερβίς Έρογλου ο Πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ.
Ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε όπως αγοραστεί η ελληνοκυπριακή περιουσία στο ψευδοκράτος. Επίσης, ο Γκιούλ ζήτησε από τις τουρκικές τράπεζες, όπως συστήσουν μια επιτροπή, που θα χρηματοδοτήσει για αναπτυξιακά έργα εκείνες τις ελληνοκυπριακές περιουσίες που έχουν εξαγοραστεί από τους Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες. Στόχος της Τουρκίας είναι να μεταβιβαστούν σε Τούρκους και όχι σε Τουρκοκύπριους, οι ελληνοκυπριακές περιουσίες στα κατεχόμενα. Το ότι η Τουρκία φαίνεται, ότι δεν επιθυμεί τη λύση του Κυπριακού, το διαπιστώνει κανείς και από τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου στο BBC.
«Κανείς να μην περιμένει, ότι θα κάνουμε υποχωρήσεις στο Κυπριακό με σκοπό να αρθούν τα εμπόδια με την ΕΕ», δήλωσε κυνικά ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ και πρόσθεσε, «δεν είμαστε πλέον σε θέση να κάνουμε οποιαδήποτε υποχώρηση για το Κυπριακό».
Η προσπάθεια της Άγκυρας για τουρκοποίηση των κατεχομένων δεν σταματά ως εδώ. Τώρα υποκινεί το Εβκάφ να εφεύρει «ιστορικές μαρτυρίες», σύμφωνα με τις οποίες, ο χώρος της Ιεράς Μονής του Αποστόλου Ανδρέα ήταν κάποτε μουσουλμανικός. Ισχυρίζονται οι Τούρκοι, ότι εκεί ήταν ο τάφος ενός από τους συνοδούς του Μωάμεθ, ότι το αγίασμα του Αποστόλου βρέθηκε … από τον συνοδό του Μωάμεθ (!) και έτσι, σήμερα, μπορούν να κτίσουν μαυσωλείο και τζαμί προς τιμή του.
Η Ιερά Μονή του Αποστόλου Ανδρέα είναι σύμβολο επιστροφής των Ελληνοκυπρίων προσφύγων. Και νομίζουν οι Τούρκοι, ότι με αυτές τις αλχημείες θα κάμψουν την θέληση και την πίστη τους για επιστροφή και απελευθέρωση. Πλανώνται πλάνην οικτράν!
Η συνέχιση των απευθείας συνομιλιών με … τουρκική ατζέντα, όχι μόνο θα εξυπηρετούνται οι ευρωπαϊκοί προσανατολισμοί της Τουρκίας, αλλά η δική μας πλευρά θα καταφεύγει συνεχώς σε υποχωρήσεις για να διατηρεί ζωντανές τις διαπραγματεύσεις. Είναι καιρός, ο Πρόεδρος Χριστόφιας να προσέλθει στις συνομιλίες με ελληνική ατζέντα.
- Να καταγγείλει τις τουρκικές θέσεις στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης –τις προτάσεις Νταβούτογλου- που δεν αποβλέπουν σε ομοσπονδία και εκείνες στο Περιουσιακό που αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο, και να ζητήσει την απόσυρσή τους.
- Να ζητήσει να συζητηθεί το Εδαφικό «εδώ και τώρα». Οι Τούρκοι δεν είναι διατεθειμένοι να επιστρέψουν, κατά τη γνώμη μας, ούτε ένα δεκάριο γης στα κατεχόμενα. Έτσι, θα ξεσκεπαστούν και οι προθέσεις της Τουρκίας, αναφορικά με την επίλυση του Κυπριακού και θα είναι αυτή η εκτεθειμένη απέναντι στη διεθνή κοινότητα.
- Να απαιτήσει την παρέμβαση εμπειρογνωμόνων της ΕΕ, για να αναλύουν τις τουρκικές, αλλά και τις ελληνικές προτάσεις που κατατίθενται στο τραπέζι των συνομιλιών, κατά πόσο είναι σύμφωνες με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις αρχές της ΕΕ. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας και οι στενοί του συνεργάτες θα πρέπει να απεγκλωβιστούν από τις πρόνοιες του Σχεδίου Ανάν-Χάνεϋ. Διότι, ενόσω συμβουλεύονται το επάρατο αυτό σχέδιο, που ήθελε την διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα καταθέτουν προτάσεις χειρότερες από τις πρόνοιες του Σχεδίου Ανάν-Χάνεϋ, με το σκεπτικό ότι θα γίνουν αποδεκτές.
Όμως και αποδεκτές να γίνουν από την τουρκική πλευρά –μάλλον γίνεται σκληρότερη στη διαπραγμάτευση-, δεν θα γίνουν αποδεκτές από τους Ελληνοκυπρίους. Αν το Σχέδιο Ανάν δεν το έχει αποδεχθεί στο Δημοψήφισμα του 2004 η πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων, είναι πεπεισμένος ο Πρόεδρος Χριστόφιας ότι θα αποδεχθεί στο μέλλον ένα νέο χειρότερο Σχέδιο; Μάλλον, ματαιοπονεί!

Ρωμηοσύνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters