Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

To τελικό χτύπημα! Τέλος των συλλογικών συμβάσεων ψηφίζει η κυβέρνηση

Την στιγμή που ΓΣΕΕ και άλλα συνδικαλιστικά σωματεία μπαίνουν στη μάχη των νέων συλλογικών συμβάσεων η κυβέρνηση με ρύθμιση που θα ψηφίσει άμεσα τις καταργεί.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ρύθμιση θα υπερισχύει των κλαδικών οι συμβάσεις εργασίας που θα συνάπτονται ξεχωριστά για κάθε επιχείρηση (επιχειρησιακές συμβάσεις) η οποία θα δηλώνει ότι αντιμετωπίζει προβλήματα και βρίσκεται σε φάση αναδιάρθρωσης.


Με το νέο πλαίσιο θα δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις που θα δηλώνουν ότι είναι σε αναδιάρθρωση να συνάπτουν επιχειρησιακή σύμβαση, με τη σύμφωνη (υποτίθεται) γνώμη των εργαζομένων, η οποία θα μπορεί να ρυθμίζει όλα τα εργασιακά ζητήματα (αμοιβές, ωράρια κ.λπ.).
Με απλά λόγια και για να μην κοροϊδευόμαστε το 90% των ελληνικών επιχειρήσεων, μικρών, μεσαίων και μεγάλων ακόμη και αν δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα μόλις ψηφιστεί η ρύθμιση θα δηλώσουν ότι αντιμετωπίζουν και θα καλέσουν τους εργαζομένους τους να μπουν σε διαδικασία ατομικών συμφωνιών.
Τι θα μπορεί να κάνει ο εργαζόμενος όταν ανακοινωθεί από την εργοδοσία ότι αν δεν γίνουν ατομικές συμφωνίες η επιχείρηση θα κλείσει ή θα απολύσει μεγάλο αριθμό εργαζομένων;
Φυσικά ειδικά μέρες που είναι θα υποχωρήσει και θα δεχτεί περικοπή μισθού είτε με συμφωνία για μειωμένο ωράριο είτε σε άλλες περιπτώσεις η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο άγρια με περικοπή μισθού και αυξημένο ωράριο, εντατικοποίηση εργασίας κλπ.

πηγή http://simatoros.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters