Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Ο Π. ΣΑΡΑΝΤΗΣ, Η “ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ” ΚΑΙ ΤΟ “REALITY SHOW”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Ρωτούν ορισμένοι: Γιατί να μην πάρει ένας συνειδητός χριστιανός την “Κάρτα του πολίτη”; Πώς μπορεί να τον επηρεάσει; Δεν πρέπει η ζωή του να είναι καθαρή σαν κρύσταλο; Ακόμη και αν τον παρακολουθούν ηλεκτρονικά τι θα ανακαλύψουν αφού δεν κάνει τίποτα το...

παράνομο ή το μη κόσμιο;

Πολύ σωστά! Αν παρακολουθήσουν λ.χ. τη ζωή του π. Σαράντη και των άλλων πατέρων που πρωτοστάτησαν στη συλλογή των υπογραφών των αντιρρησιών παραλαβής της “Κάρτας του πολίτη” δεν θα βουν τίποτα επιλήψιμο. Το αντίθετο θα συμβεί! Θα ανακαλύψουν ότι πρόκειται για ενάρετους κληρικούς οι οποίοι ζουν για το Χριστό και όχι για από το Χριστό και οι οποίοι ανέθρεψαν ο καθένας ο Θεός ξέρει πόσα παιδιά εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου!

Το μόνο που θα συμβεί όσοι τυχόν παρακολουθήσουν ηλεκτρονικά τους καλούς αυτούς πατέρες - και δεν είναι ασφαλώς οι μόνοι - είναι ότι θα συνειδητοποιήσουν ότι κοντά στους σκανδαλοποιούς κληρικούς και τους νεωτεριστές υπάρχουν και οι άγιοι κληρικοί που εξαιτίας τους δοξάζεται το όνομα του Χριστού και για το ορθόδοξο φρόνημα που τους διέπει αλλά και για τον εν γένει ενάρετο βίο και την πολιτεία τους.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ REALITY SHOW;

Με την εξής διαφορά! Επειδή δεν έχουν αυτοί οι κληρικοί να κρύψουν τίποτα - όπως ασφαλώς δεν έχουν και πλείστοι όσοι άλλοι συνειδητοί χριστιανοί - αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουν η ζωή τους να γίνει “reality show” ώστε ο κάθε περίεργος ή εκβιαστής ή αδιάκριτος να παρακολουθεί και την τελευταία λεπτομέρεια της ζωής τους. Πέραν φυσικά των λόγων πίστεως που τους οδηγεί να αρνηθούν την παραλαβή της κάρτας.

Και αυτή η ευαισθησία για τα προσωπικά δεδομένα δεν αφορά μόνο τους συνειδητούς χριστιανούς αλλά και άλλους αξιοπρεπείς ανθρώπους οι οποίοι ούτε χρήση ή διακίνηση ναρκωτικών κάνουν, ούτε κλέβουν, ούτε μοιχεύουν, ούτε κάνουν κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπονται ή το οποίο είναι ποινικά κολάσιμο.

Αλλά και γι’ αυτούς ισχύει το ίδιο: Δεν σημαίνει ότι επειδή είναι νομοταγείς πολίτες και κόσμιοι άνθρωποι θέλουν να εκθέσουν την ιδιωτική και οικογενειακή τους ζωή στην αδιάκριτη περιέργεια ή το χλευασμό ή ακόμη και τον εκβιασμό των άλλων με τη δημοσιοποίηση ή και γιατί όχι ορισμένες φορές με την παραποίηση των στοιχείων της προσωπικής τους ζωής.

ΝΑ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΡΝΗΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ


Το δικό μου ερώτημα είναι το εξής: Γιατί δυσκολεύονται όλοι να συμφωνήσουν στην εξής πλατφόρμα; Να προσπαθήσουν όλοι - με κάθε νόμιμο τρόπο - να μην υιοθετηθεί το ηλεκτρονικό φακέλλωμα. Δεν έχει σημασία αν τα κριτήρια του αγώνα ορισμένων είναι ότι η κάρτα αποτελεί προσβολή της πίστης τους ή άλλων ότι αντίκειται στα δικαιώματα του πολίτη, αν υποσκάπτει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ή αν παραβιάζει το προσωπικό και το οικογενειακό τους άσυλο! Σημασία έχει ότι υπάρχουν πολλοί οι οποίοι αντίκεινται στο ηλεκτρονικό φακέλλωμα.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΛΩΜΑ


Αλλωστε με το ηλεκτρονικό φακέλλωμα δεν πρόκειται να περισταλεί η παρανομία. Το μόνο που θα πετύχει είναι να προσβάλει την αξιοπρέπεια των νομοταγών ανθρώπων, θα περιορίσει την ελευθερία τους και θα εκθέσει την ιδιωτική τους ζωή σε δημόσια θέα. Οσο για τους κακοποιούς και τους παράνομους αυτοί βρίσκουν - και θα βρίσκουν πάντοτε - τρόπο να ξεφεύγουν από τις διατάξεις των νόμων.

Στη Μεγάλη Βρετανία η αντίδραση του κόσμου απέτρεψε το ηλεκτρονικό φακέλλωμα! Οχι βέβαια για λόγους ευσεβείας! Γιατί να μην μπορεί και στην Ελλάδα να γίνει το ίδιο;

ΑΞΙΟΙ ΕΠΑΙΝΩΝ ΟΣΟΙ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΛΩΜΑ


Ας ευχαριστήσουμε λοιπόν όλοι τους πατέρες και τους αδελφούς οι οποίοι με την ευαισθησία τους για το θέμα μας βοήθησαν να συνειδητοποιήσουμε τους κινδύνους που προκύπτουν από το ηλεκτρονικό φακέλλωμα και ας εργαστούμε όλοι για να μην περάσει το τουλάχιστον επικίνδυνο από πολλές απόψεις αυτό μέτρο.

Να αναφέρω μάλιστα ότι είναι εντυπωσιακός ο αριθμός των 10,000 και βάλε πιστών που υπέγραψαν τη δήλωση μη παραλαβής της κάρτας καταρχήν επειδή δεν πάει πολύς καιρός από τότε που άρχισε η συλλογή υπογραφών και αφ’ ετέρου επειδή τη δήλωση, ως εικός, μπορούν να υπογράψουν ΜΟΝΟ Ελληνες Πολίτες και όχι γενικά Ορθόδοξοι χριστιανοί όπως συνέβηκε με την Ομολογία πίστεως για τον Οικουμενισμό. Ο εντυπωσιακός μεγάλος αριθμός των ανθρώπων που έσπευσαν, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να υπογράψουν δείχνει ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος για αποφυγή του ηλεκτρονικού φακελλώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters