Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Είναι τέτοια η ήττα που βλέπουν στις επερχόμενες εκλογές που μέχρι και το μνημόνιο μπορεί να ανακαλέσουν προκειμένου να κρατήσουν τις θεσούλες τους

Εξετάζουν προσωρινή κατάργηση του "πόθεν έσχες"!!!

Την πλήρη ανατροπή της κατεύθυνσης της φορολογικής πολιτικής μέχρι σήμερα συζητούν στο υπουργείο οικονομικών. Με δεδομένες τις έντονα αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά, που έχουν τα φορολογικά μέτρα, τα οποία έχουν ληφθεί, εξετάζονται κάθε είδους εναλλακτικές για να μπορέσει να αντιστραφεί το κλίμα, ώστε να τονωθεί η κατανάλωση, να κινηθεί η αγορά και να ενισχυθούν τα έσοδα. Με δεδομένη, μάλιστα, την τραγική κατάσταση που επικρατεί σε κλάδους, όπως αυτοί του αυτοκινήτου και της οικοδομής, όπου η δραστηριότητα έχει υποχωρήσει κατακόρυφα, οι λύσεις πρέπει να είναι άμεσες και ίσως οδηγήσουν σε στροφή 180 μοιρών – έστω και προσωρινά – στη φορολόγηση φυσικών και νομικών προσώπων.

Απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Γιώργο Παπακωνσταντίνου έχει προταθεί η κατάργηση του «πόθεν έσχες» για την απόκτηση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου ! Ναι, καλά διαβάσατε. Το μέτρο, το οποίο έγινε πολύ πιο αυστηρό με το νόμο που ψηφίστηκε τον περασμένο Απρίλιο, προτείνεται να μην ισχύει πλέον. Όχι για πάντα, αλλά για την περίοδο, που ισχύει το μνημόνιο.

Οι εμπνευστές αυτής της πρότασης εκτιμούν... ότι – με αυτό τον τρόπο – θα τονωθεί η αγορά, σε μια περίοδο όπου παραμένουν αδιάθετα πάνω από 150.000 ακίνητα και στους εμπόρους και τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων ο τζίρος έχει υποχωρήσει κατά 60% και πλέον τα λουκέτα πέφτουν βροχή. Θυμίζουμε ότι ο νόμος 3842/2010 προβλέπει πλέον «πόθεν έσχες» και για την πρώτη κατοικία από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο, ακόμα και για τις δόσεις στεγαστικού δανείου !

Οι προτείνοντες το μέτρο αναγνωρίζουν ότι – αν εφαρμοστεί – θα ακυρώσει στην ουσία όλη την εκστρατεία κατά της φοροδιαφυγής και την κατεύθυνση της διαφάνειας και φορολογικής δικαιοσύνης, που επιχειρεί το οικονομικό επιτελείο. Πολιτική, που έχει ήδη ακυρωθεί εν μέρει από τη νέα περαίωση και τη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη. Εκτιμούν, όμως, ότι το μέτρο είναι αναγκαίο για τους λόγους που προαναφέραμε. Άλλωστε, υποστηρίζουν ότι θα είναι προσωρινής ισχύος. Η έκταση του «προσωρινού» αποτελεί θέμα, με πιθανή πλέον την επικείμενη επέκταση του μνημονίου και μετά το 2013.

Ανεξαρτήτως εάν συμφωνήσει ή όχι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, το μέτρο πρέπει να λάβει και την έγκριση των δανειστών μας. Ζητούμενο, επίσης, σε περίπτωση που όλοι πουν το «Ναι», είναι να διασφαλιστεί αν όσοι αποκτήσουν την περίοδο του μνημονίου περιουσιακά στοιχεία, θα έχουν απαλλαγεί πλήρως από το «πόθεν έσχες» και δεν θα τους ζητηθεί στη συνέχεια, στη μετά μνημονίου εποχή.
του Νεκτάριου Β. Νώτη στο capital


Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://apneagr.blogspot.com/2010/10/blog-post_5308.html#ixzz13NAjbf4N
apneagr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters