Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Για λόγους πολιτικών σκοπιμοτήτων η παραίτηση της Θ. Δραγώνα;

Posted by xryshaygh


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα OnAlert, παραιτήθηκε από την θέση της Ειδικής Γραμματέως του Υπουργείου Παιδείας, η Θάλεια Δραγώνα, ενώ μένει η επίσημη ανακοίνωση που μάλλον θα γίνει αύριο. Η ιστοσελίδα αναφέρει σχετικώς: «Η κ.Δραγώνα είχε δεχτεί παλαιότερα σφοδρές επιθέσεις για τις παρεμβάσεις της στο θέμα της εκπαίδευσης της μειονότητας της Θράκης,για την απόφασή της να κλείσει τη Παιδαγωγική Σχολή Θεσσαλονίκης,αλλά και για ένα από τα πολλά βιβλία που είχε γράψει με τίτλο «Τι είναι η Πατρίδα μας». Οι απόψεις της περί μη ύπαρξης ελληνικής ταυτότητας πριν από το 19ο αιώνα είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και μέσα στη Βουλή. Η ίδια σε συνεντεύξεις της σε ΒΗΜΑ και ΑΥΓΗ σε ανύποπτο χρόνο είχε εκφράσει την ικανοποίησή της που θα εργαζόταν και πάλι για το εκπαιδευτικό της Θράκης:
“Ομολογώ ότι είναι συγκινητικό για μένα που θα ασχοληθώ, ανάμεσα στ’ άλλα, με το ίδιο αντικείμενο για το οποίο έχω αναλώσει μεγάλο μέρος της ζωής μου, μέχρι την εκλογή μου στο κοινοβούλιο. Ενδεχομένως γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός μου ανέθεσε αυτή τη θέση. Η ενασχόλησή μου με την εκπαίδευση της μειονότητας στη Θράκη είναι έργο ζωής. Έχουν εμπλακεί από το 1997 δεκάδες ειδικοί από σχεδόν όλα τα πανεπιστήμια της χώρας και εκατοντάδες συνεργάτες τόσο της πλειονότητας όσο και της μειονότητας”,είχε πει σε συνέντευξή της στην ΑΥΓΗ, ενώ απαντώντας στις επιθέσεις που είχε δεχτεί ,έλεγε ότι “δεν δίνω σε κανένα το δικαίωμα να μου εκδώσει πιστοποιητικό πατριωτισμού”.
Η κ. Δραγώνα είχε κληθεί να αντιμετωπίσει και τον διωγμό ελληνίδας δασκάλας από μειονοτικό χωριό της Θράκης. Η κ.Χαρά Νικολοπούλου,κόρη του προέδρου του Αρείου Πάγου, είχε εκδιωχτεί από το μειονοτικό χωριό Μεγάλο Δέρειο. Η κ. Νικολοπούλου είχε δεχτεί ακόμη και βίαιη επίθεση εναντίον της . Η κ.Θάλεια Δραγώνα κατηγορήθηκε από την δασκάλα αλλά και από μεγάλη μερίδα του Τύπου ότι αντιμετώπισε σχεδόν με αδιαφορία το ζήτημα.
Παρόλες αυτές τις περιπέτειες η κ.Δραγώνα δεν είχε υποβάλει παραίτηση και φέρεται έτοιμη να το κάνει τώρα. Πολλοί μπορεί να συνδέσουν αυτό το γεγονός με την κατάσταση που επικρατεί στη Θράκη κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου. Πολλοί ψηφοφόροι και των δύο μεγάλων κομμάτων έχουν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά τους για τη πολιτική που ασκούν τα δύο μεγάλα κόμματα στη περιοχή. Προσπαθώντας να χειραγωγήσουν ένα μικρό αλλα απ΄ ότι φαίνεται αποτελεσματικό κομμάτι της μουσουλμανικής μειονότητας που δημιουργεί συνεχώς προβλήματα, έχουν ξεχάσει τον υπόλοιπο μουσουλμανικό και χριστιανικό πληθυσμό στο έλεος των ακραίων στοιχείων. Για ποιους λόγους παραιτήθηκε η κ.Δραγώνα, προς το παρόν μόνο εκείνη το ξέρει.»
Αν ισχύουν τα παραπάνω, όπως καταλάβετε, η παραίτηση της Θ. Δραγώνα γίνεται για μικροκομματικά οφέλη εν όψει των περιφερειακών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Δεν πρόκειται δηλαδή να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή στο υπουργείο Παιδείας καθώς όπως καλά θυμάστε από εκεί πέρασε πριν την Δραγώνα και η Ρεπούση με το επιτελείο της. Το σύστημα έχει ακόμα πολλές εφεδρείες τύπου Δραγώνα…

Δραγώνα: «Μικρή γλώσσα τα… Ελληνικά!

Νεκρή γλώσσα τα Αρχαία Ελληνικά…



post from: SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR: Για λόγους πολιτικών σκοπιμοτήτων η παραίτηση της Θ. Δραγώνα; http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2010/10/blog-post_2255.html#ixzz13N7szN2P
Under Creative Commons License: Attribution

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters