Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Στον “ πάγο” μπαίνουν επτά… “ καυτά” μέτωπα λόγω εκλογών

Quantcast Στο βάθος του συρταριού κρύβει η κυβέρνηση επτά «καυτά» μέτωπα για να μην διακυβεύσει το αποτέλεσμα των εκλογών, αλλά και για να επιβεβαιώσει την πρωθυπουργική δέσμευση ότι «δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα που θα αγγίξουν τους μισθούς και τις συντάξεις»
Στην παραπάνω δήλωση έχει μεγάλη σημασία η λέξη «νέα» μέτρα αφού στα σκαριά βρίσκεται σειρά παρεμβάσεων που δεν είναι… νέες. Πέρα από την διαπραγμάτευση για το ενιαίο μισθολόγιο και τις μετατάξεις σε ΔΕΚΟ που αφορούν άμεσα στους μισθούς, προωθούνται εδώ και καιρό νέοι φόροι και πολλές άλλες νομοθετικές πρωτοβουλίες που αναμένεται να φέρουν κοινωνικές αναταράξεις:
1. Φορολογικά μέτρα του 2011. Η επιβολή ενιαίου φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης ξεκίνησε ως μέτρο που θα υποκαθιστούσε τον υψηλότερο ΦΠΑ. Όμως πλέον δεν είναι σαφές αν θα επιβληθούν και τα δύο μέτρα λόγω υψηλότερου ελλείμματος. Επίσης εκκρεμούν οι αποφάσεις για τη φορολογία σε αναψυκτικά και ποτά και για την νέα αύξηση αντικειμενικών αξιών.
2. Φορολογικό νομοσχέδιο. Ήταν να κατατεθεί τον Σεπτέμβριο και πλέον οδεύει για τον Νοέμβριο, περιλαμβάνοντας πέρα από νέες παρεμβάσεις και αναμόρφωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού η οποία αναμένεται να φέρει αντιδράσεις.
3. Οι διαδικασίες για το ενιαίο μισθολόγιο που θα τεθεί σε εφαρμογή το 2011 έχουν ήδη ξεκινήσει, με στόχο να επεκταθούν και στις ΔΕΚΟ με την ολοκλήρωση ης απογραφής των εργαζομένων σε αυτές τους επόμενους μήνες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι με αντιστάθμισμα την ενσωμάτωση στον βασικό μισθό του επιδόματος των 145 ευρώ θα περικοπεί πλήθος επιδομάτων, και θα ξεκινήσει σχέδιο μετατάξεων.
4. Στις ΔΕΚΟ πρέπει να προχωρήσει άμεσα και η σύνταξη επιχειρησιακών σχεδίων στο πρότυπο του ΟΣΕ. Αναμένεται να «συμφωνηθούν» στις 15 Νοεμβρίου με την Τρόικα και στη συνέχεια να εξειδικευθούν σε νόμους.
5. Εντός του μήνα θα πρέπει, βάσει σχετικών δηλώσεων, να ανακοινωθεί το πόρισμα για την ΑΤΕ αλλά και για την αποκρατικοποίηση των τραπεζών που αναμένουν διακαώς οι αγορές. Πρέπει επίσης να διασφαλιστεί ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι πλήρως λειτουργικό.
6. Στο πεδίο της οδηγίας απελευθέρωσης της αγοράς υπηρεσιών αναμένεται να ανακοινωθεί η λίστα με τους περιορισμούς που καταργούνται ή τροποποιούνται στην κλαδική νομοθεσία.
7. Είχε προγραμματιστεί η αναθεώρηση του αναπτυξιακού νόμου, καθώς και μέτρα που θα διευκολύνουν τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters