Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

«Προτεκτοράτο» η Ελλάδα του Μνημονίου

του Γιώργου Δελαστίκ - Kατάμουτρα μας το λένε και μας το γράφουν πλέον: μετά την υπογραφή του Μνημονίου της κυβέρνησης Παπανδρέου με το ΔΝΤ και την ΕΕ, η Ελλάδα έχει καταστεί… «χώρα που διοικείται ως προτεκτοράτο»! Οι Financial Times του Λονδίνου δεν είχαν καμιά αναστολή την Παρασκευή να διατυμπανίσουν ότι «η Ελλάδα, με τη μακρά και δυστυχή ιστορία των εξωτερικών επεμβάσεων από τους Οθωμανούς έως τους Ναζί, μπορεί να θεωρηθεί χώρα που διοικείται ως οιονεί προτεκτοράτο»! Και βεβαίως, αν υπάρχουν κάποιοι που ξέρουν από προτεκτοράτα, αυτοί είναι οι Άγγλοι…Η χρησιμοποίηση της λέξης «προτεκτοράτο» για την Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου έχει τεράστια σημασία.

Αποσκοπεί στο να καταδείξει σαφώς ότι μετά την υπογραφή του διαβόητου Μνημονίου η Ελλάδα δεν είναι χώρα ισότιμη με τα ανεξάρτητα κράτη της Ευρώπης είτε αυτά ανήκουν στην ΕΕ είτε όχι. Κανείς δεν αποκαλεί προτεκτοράτο, π.χ., την Αλβανία ή τα Σκόπια, τοποθετώντας έτσι την Ελλάδα σε κατηγορία κατώτερη από αυτές τις χώρες – και δικαίως, αφού ναι μεν οι χώρες αυτές είναι πολύ φτωχότερες, αλλά τουλάχιστον είναι οι κυβερνήσεις οι δικές τους αυτές που διαχειρίζονται τη φτώχεια τους και όχι οι υπάλληλοι του ΔΝΤ και της ΕΕ.


Φορέας υποτέλειας
Δεν ωφελεί ο στρουθοκαμηλισμός. Οφείλουμε να αντικρίσουμε κατάματα τις συνέπειες της διεθνούς ταπείνωσης της χώρας μας, στην οποία μας οδήγησε η απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου να θέσει την Ελλάδα υπό καθεστώς επικυριαρχίας του ΔΝΤ και της ΕΕ – μια κίνηση τόσο μειωτική της εθνικής αξιοπρέπειας, που δεν την έχει κάνει καμιά άλλη κυβέρνηση χώρας-μέλους της Ευρωζώνης.
Μόνο εθελόδουλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης (Λετονία, Ουγγαρία, Ρουμανία) και η Βοσνία, αυτό το τεχνητό κρατικό μόρφωμα που δημιούργησαν με τη βία των όπλων οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι προκειμένου να κρατήσουν υπόδουλους τους Σερβοβόσνιους, συγκαταλέγονται στην κατηγορία κρατών στην οποία υποβίβασε την Ελλάδα η υπογραφή του Μνημονίου με το ΔΝΤ και την ΕΕ εκ μέρους της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Μάλιστα, όπως βλέπουμε στην Ουγγαρία άρχισε τουλάχιστον η δεξιά κυβέρνηση της χώρας να προβάλλει αντιστάσεις στην ξένη κατοχή και αρνείται να εφαρμόσει τις εντολές των ξένων δυναστών για επιβολή πρόσθετων μέτρων λιτότητας εναντίον του ουγγρικού λαού.
Η συμπερίληψη της Ελλάδας στις ολιγάριθμες «μπανανίες» της Ευρώπης προκαλεί βαθιά θλίψη και απογοήτευση. Συνιστά δε σύγχρονη πολιτική τραγωδία το γεγονός ότι κομματικός φορέας αυτής της πολιτικής εθνικής υποτέλειας είναι το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που όσο ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε κάνει σημαία του την εθνική ανεξαρτησία και το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», στη βάση του οποίου συσπείρωνε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού.


Εθνικός ζόφος
Η κατάταξη της χώρας μας από τους Άγγλους στα «προτεκτοράτα» δεν έχει μόνο συμβολική, εξευτελιστική σημασία. Έχει και πρακτικές πολιτικές συνέπειες. Δεν προοιωνίζεται τίποτα καλό για την οικονομία ή για τα κορυφαία ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας. Τα προτεκτοράτα δεν έχουν δικαιώματα αυτοτελούς προσδιορισμού των οικονομικών ή των εθνικών τους συμφερόντων. Αυτά τα αποφασίζουν αποκλειστικά και μόνο οι προστάτιδες δυνάμεις με βάση τα αντίστοιχα δικά τους συμφέροντα.
Γι’ αυτό και οι υπάλληλοι της ΕΕ και του ΔΝΤ απαίτησαν, π.χ., την περασμένη εβδομάδα από την κυβέρνηση Παπανδρέου να ξεπουλήσει σε ιδιώτες το 40% των λιγνιτικών και το 40% των υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ! Μόνο πικρά χαμόγελα θλίψης προκάλεσαν οι λεονταρισμοί στη Βουλή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Παπουτσή, ότι δήθεν «κανείς δεν μπορεί να επιβάλει, πόσω μάλλον χαμηλόβαθμος υπάλληλος των διεθνών οργανισμών, αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς τόσο μεγάλων οργανισμών όπως είναι η ΔΕΗ». Δεν υπάρχει ίσως ούτε ένας Έλληνας που να συμμερίζεται τον ισχυρισμό του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, ότι δήθεν «η κυβέρνηση δεν αποδέχεται άκριτα ιδέες και υποδείξεις, αλλά διαπραγματεύεται και οι υπουργοί μας δεν είναι εκτελεστές διεθνούς συμφωνίας, αλλά εντολοδόχοι του ελληνικού λαού». Αφού οι ίδιοι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ διακηρύσσουν διαρκώς, οποιοδήποτε αντιλαϊκό μέτρο κι αν λαμβάνουν, ότι «αυτό ορίζει το Μνημόνιο»!


Η «ιδεολογία του Μνημονίου»
Η στάση αυτή του πρωθυπουργού και των υπουργών του είναι εξαιρετικά επιβλαβής από πολιτική σκοπιά. Όχι μόνο επειδή εμφανίζει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ως όργανο των ξένων δυναστών της πατρίδας μας ούτε επειδή παγιώνει σταδιακά την εικόνα του κυβερνώντος κόμματος ως φορέα εθνικής υποτέλειας. Αυτό είναι λυπηρό, αλλά τελικά βλάπτει μόνο το ΠΑΣΟΚ, αφού όντως αντανακλά την πολιτική που ασκεί η κυβέρνησή του μετά την αποφράδα 23η Απριλίου 2010, οπότε ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε από το τουριστικό Καστελόριζο την παράδοση της χώρας στο έλεος της ΕΕ και του ΔΝΤ. Άλλο όμως μας απασχολεί, όχι η πορεία και η εικόνα του ΠΑΣΟΚ.
Όταν η κυβέρνηση «θεοποιεί» τις εντολές του Μνημονίου και καλλιεργεί συστηματικά την εντύπωση πως είναι αδιανόητη οποιαδήποτε αμφισβήτηση ή παραβίαση αυτών των εντολών, τότε αντικειμενικά, εσκεμμένα ή όχι, διαπαιδαγωγεί τον ελληνικό λαό στην υποτέλεια και τη δουλοφροσύνη απέναντι στους ξένους επικυρίαρχους της πατρίδας μας. Ακόμη και κατά την περίοδο της επονείδιστης αμερικανοκρατίας της δεκαετίας του 1950, όταν οι μετεμφυλιακές κυβερνήσεις της Δεξιάς είχαν συμπεριλάβει στους κόλπους τους τους εκπροσώπους των μαυραγοριτών και των συνεργατών των Γερμανών κατακτητών με όλο τον ηθικοπολιτικό βόρβορο που μετέφεραν, οι κυβερνώντες προσπαθούσαν να εξωραΐσουν και να ιδεολογικοποιήσουν κάπως το επαίσχυντο καθεστώς της υποτέλειας και της ξενοκρατίας, παρουσιάζοντας τη θλιβερή Ελλάδα ως τμήμα του «ελεύθερου κόσμου» που συμμετείχε στον «παγκόσμιο αντικομουνιστικό αγώνα». Δεν διενοούντο καν να υμνήσουν αυτοτελώς την αμερικανοκρατία, όπως κάνει σήμερα η κυβέρνηση Παπανδρέου με την επίμονη προώθηση της απερίγραπτης «ιδεολογίας του Μνημονίου», το οποίο έχει αναγορεύσει σε υπέρτατη αρχή ρύθμισης της ζωής των Ελλήνων. Μια αρχή που κανένας δεν επιτρέπεται να μην αναγνωρίσει ως… ανώτερη του Συντάγματος και της Δημοκρατίας – πόσω μάλλον να αντιταχθεί σε αυτή και να αγωνιστεί για την ανατροπή της! «Αφού το απαιτεί το Μνημόνιο του ΔΝΤ, πάει και τελείωσε, θα γίνει οπωσδήποτε!» είναι το ιδεολογικό «πιστεύω» που προβάλλει προς τον ελληνικό λαό η κυβέρνηση Παπανδρέου.


Κυβέρνηση ίσον… έθνος!
Η ιδεολογικοπολιτική προσ-χώρηση της κυβέρνησης Παπανδρέου στις προανα-φερθείσες θέσεις και οι σα-φώς υποδεέστερες των πε-ριστάσεων αντιστάσεις των εργαζομένων οδηγούν τον πρωθυπουργό και τους υ-πουργούς του σε αλαζονική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά. «Δεν μπορεί να γίνεται μια εθνική προσπάθεια και κάποιοι να μην στοιχίζονται», δήλωσε προκλητικά στη Βουλή ο και συνταγματολόγος υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, αιτιολογώντας γιατί θα καταργήσει τις αποφάσεις της Διαιτησίας που χορηγούν οποιαδήποτε αύξηση σε εργαζόμενους!
Είναι εξωφρενικό να ονομάζει «εθνική» μια κυβερνητική πολιτική στην οποία αντιτίθεται η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και την οποία πέρασαν στη Βουλή μόνο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τη σύμπραξη της Ντόρας Μπακογιάννη και του ΛΑΟΣ, ενώ την καταψήφισαν τόσο η Δεξιά όσο και η Αριστερά. Πρόκειται για μια στενά κυβερνητική επιλογή αυτή της υπογραφής του ατιμωτικού Μνημονίου. Τόσο στενή, που το ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησε να αποπειραθεί καν να την περάσει από το Κοινοβούλιο ως μια διεθνή συμφωνία, η οποία απαιτεί μόλις 180 από τους 300 βουλευτές. Την πέρασε ως απλό νόμο, γιατί γνώριζε ότι δεν θα συγκέντρωνε ούτε καν το 60% των βουλευτών, πόσω μάλλον την πλειοψηφία του λαού.
Και όμως ο Ανδρέας Λοβέρδος απαιτεί την υποχρεωτική… «στοίχιση» των πάντων, ακόμη και της δικαιοσύνης, σε αυτή την άθλια κυβερνητική επιλογή! Και έβγαλε ένα νόμο που καθιστά παράνομη κάθε χορήγηση αύξησης προς τους εργαζόμενους!
Εκεί οδηγεί η ταύτισης της κυβέρνησης Παπανδρέου με το… έθνος (!) στα μυαλά των υπουργών που πρωτοστατούν στη λεηλασία των εισοδημάτων του ελληνικού λαού. Θα τους σταματήσει άραγε κανείς πριν να είναι πολύ αργά; Ίδωμεν…

m - epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters