Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Εθνικής σημασίας η αναβίωση των Μικρών και Μεγάλων Αμφιαρείων

Βασίλης Οικονόμου

Όπως έχουμε τονίσει, στην πολιτική δεν υπάρχουν πλέον κάθετες διαχωριστικές γραμμές αλλά μία μεγάλη, οριζόντια κόκκινη γραμμή που διέπει όλο το πολιτικό σύστημα. Πάνω από αυτή την γραμμή στέκονται αυτοί που βάζουν την Πατρίδα, το συνολικό συμφέρον, πάνω από το ατομικό ή το κομματικό τους.
Σε αυτούς ανοίκει δικαιωματικά και έμπρακτα ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου που διεκδικεί τον δήμο Ωρωπού.
Ο Βασίλης Οικονόμου που είπε ένα βροντερό ΟΧΙ στην κατοχή της χώρας από το ΔΝΤ. Ο άνθρωπος που έβαλε το συμφέρον της Πατρίδας και των Ελλήνων πάνω από το κομματικό και βεβαίως το ατομικό του συμφέρον. Δείτε λοιπόν πως η ορθή στάση ζωής φαίνεται σε όλο το φάσμα των πράξεων ενός ανθρώπου. Πως η αγάπη για την Ελλάδα γίνεται πολιτική με ουσία, χωρίς κορώνες πατριδοκαπηλείας με δικέφαλους και κραυγές που μεταφράζονται σε “YES SIR”.  Πολιτικές ουσίας που αναδεικνύουν στο έπακρο τη “βαριά βιομηχανία” αυτής της Γης: Την αειφόρο αρμονική πολιτιστική κληρονομιά.
Πως εξηγεί ο ίδιος μια από τις πρώτες δράσεις του ως δήμαρχος:
Ο Ωρωπός είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις της αρχαίας Ελλάδας, με πλούσια αρχαιολογικά μνημεία και ευρήματα. Ως λιμάνι με ιδιαίτερη σημασία λόγω της επικοινωνίας του με την Εύβοια, υπήρξε για αιώνες το επίκεντρο της διαμάχης μεταξύ Αθηναίων και Βοιωτών. Κατοίκηση στον Ωρωπό διαπιστώνεται από τη μεσοελλαδική εποχή στη θέση Νέα Παλάτια. Κεραμικά λείψανα της μεσσοελλαδικής, της μυκηναϊκής, της πρωτογεωμετρικής, της γεωμετρικής και της αρχαϊκής περιόδου προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού. Ακόμα και σήμερα διασώζεται το μεγάλο ιερό του Αμφιαρείου, το οποίο ιδρύθηκε στον 5ο αιώνα και του οποίου η φήμη απλώθηκε σε όλη την Ελλάδα. Δυστυχώς σήμερα ελάχιστοι γνωρίζουν την ιστορία του Ωρωπού ως αρχαία πόλη, ελάχιστοι επισκέπτονται το ιερό και ελάχιστοι είναι αυτοί που έστω και δειλά προσπάθησαν να αξιοποιήσουν την περιοχή. AmfiaraeionArxaiolEripiaStoas.jpg (16365 bytes) Ελάχιστοι επίσης γνωρίζουν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην περιοχή στο χώρο του αρχαίου θεάτρου, που είναι και το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο θέατρο.
Για το λόγο αυτό θέτουμε ως στόχο και προϋπόθεση ανάπτυξης την ίδρυση του «Αμφιάρειου Φεστιβάλ» ως Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού – Νεολαίας που θα αναλάβει την διοργάνωση των «Αμφιάρειων Εορτών», ως γεγονός εθνικής σημασίας με επίκεντρο τον αρχαιολογικό χώρο του Αμφιάρειου θεάτρου. Αρχαίο – σύγχρονο θέατρο, αθλητικοί αγώνες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, επιστημονικά συνέδρια, σημείο αναφοράς για την νεολαία της πατρίδας μας. Στόχος είναι η αναβίωση των Μικρών και Μεγάλων Αμφιαρείων όπου πραγματοποιούνταν στους αρχαίους χρόνους αθλητικοί, μουσικοί και ιππικοί αγώνες όπου έπαιρναν μέρος αθλητές, λόγιοι, μουσικοί και ηθοποιοί από όλη την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Μικρά Ασία γεγονός που καταδεικνύει και την μεγάλη σημασία του χώρου για τον αρχαίο κόσμο.
Πιστεύουμε ότι οι «Αμφιάρειες Εορτές» μπορούν και πάλι να αποτελέσουν εθνικό σημείο αναφοράς και να προσελκύσουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται με ήπιες και χαμηλού κόστους προσαρμογές ώστε να μην αλλοιώνεται ο φυσικός χώρος του Δήμου. Το κόστος των Εορτών δεν θα επιβαρύνει τους κατοίκους αλλά θα αναζητηθούν πόροι από το Υπουργείο Πολιτισμού, τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα ανάδειξης αρχαιολογικών μνημείων, διάσωσης και διάδοσης των ιδιαίτερων πολιτισμικών στοιχείων καθώς και από χορηγίες του επιχειρηματικού κόσμου.

Ένα μεγάλο μπράβο στον Βασίλη Οικονόμου που θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση μας για την υποψηφιότητα του, όπως την είχε και στην παλικαρίσια του απόφαση που έγραψε ιστορία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters