Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ!!!

 










Επιτροπή για το Άγιο Όρος συνέστησε ο Πρωθυπουργός.

Στην σύσταση Επιτροπής "για τη μελέτη και προώθηση της προστασίας του Αγίου Όρους και λοιπών ζητημάτων Αθωνικής Πολιτείας" προχώρησε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες σκοπός της Επιτροπής θα είναι η καλύτερη συνεργασία Πολιτείας-Αγίου Όρους στο πλαίσιο όσων ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι σκοπός της Κυβέρνησης είναι η οικοδόμιση σχέσεων συνεργασίας με όλες τις Μονές και η αποφυγή καταστάσεων που δημιουργήθηκαν κατά το πρόσφατο παρελθόν και οι οποίες έθεσαν σε δοκιμασία την εικόνα της Αθωνικής Πολιτείας. Παράλληλα μέσω της Επιτροπής θα επισπευσθούν οι διαδικασίες για τα ......ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
έργα συντήρισης και αναστύλωσης των Ιερών Μονών καθώς και της προστασίας και ανάδειξης της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Κιβωτού του Ορθόδοξου Μοναχισμού.


Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται ο Υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, ενώ συμμετέχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Δημήτριος Δρούτσας, ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκος Μπόλαρης, ο Διοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου, ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Επικρατείας, Ιωάννης Αυγερινός, ο Νομικός Σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών, Μιχαήλ Απέσσος.


Η απόφαση της Πρωθυπουργού δημοσιεύθηκε στο σημερινό φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και ήδη, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν, ότι έγινε δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση από μοναχούς του Αγίου Όρους.9( Τους έταξε ευρω ο Γιωργακης!!)


Ακολουθεί το κείμενο της απόφασης του Πρωθυπουργού όπως δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως:


Αριθμ. Υ238


Περί σύστασης Επιτροπής για τη μελέτη και προώθηση της προστασίας του Αγίου Όρους και λοιπών ζητημάτων Αθωνικής Πολιτείας .


Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ


Έχοντας υπόψη:


α) Το κατά το άρθρο 105 του Συντάγματος «Καθεστώςτου Αγίου Όρους».


β) Τις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 3 και του άρθρου 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα, που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του Π.Δ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα» (ΦΕΚ Α΄ 9.


γ) Το Ν.Δ 10.09.1926 «περί κυρώσεως του Κ.Χ.Α.Ο.».


δ) Το Π.Δ. 227/1998 (ΦΕΚ Α΄ 176/28.07.199 περί του Οργανισμού της ΔΑΟ.


ε) Το άρθρο 29 του Ν. 3566/2007 (ΦΕΚ Α΄ 117/05.06.2007) «Κύρωση ως κώδικα του Οργανισμού ΥΠΕΞ».


στ) Το 1370/2/1α/27.06.2010 τηλεαντιγράφημα της ΔΑΟ.


ζ) Την με αριθμ. Φ.2/8α/1414/19.62.7.2010 επιστολή της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους.


η) Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:


Άρθρο 1


1. Συνιστάται Επιτροπή με αντικείμενο τη μελέτη και προώθηση της προστασίας του Αγίου Όρους σε επίπεδο θεσμικό και πρακτικό, καθώς και για οποιοδήποτε θέμα σχετικό με την Αθωνική Πολιτεία θεωρηθεί απαραίτητο.


2. Στην Επιτροπή μετέχουν:


α) ο Υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, ως Πρόεδρος,


β) ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Δημήτριος Δρούτσας,


γ) ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκος Μπόλαρης,


δ) ο Διοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου,


ε) ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Επικρατείας, Ιωάννης Αυγερινός,


στ) ο Νομικός Σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών, Μιχαήλ Απέσσος.


3. Όταν απουσιάζει ή κωλύεται ο Πρόεδρος, προεδρεύει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών.


Άρθρο 2


1. Η Επιτροπή συγκαλείται από τον Υπουργό Επικρατείας, ο οποίος και καθορίζει την ημερήσια διάταξη. Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής είναι δυνατό να προσκληθούν και άλλοι Υπουργοί, Υφυπουργοί, Σύμβουλοι του Πρωθυπουργού και υπηρεσιακοί παράγοντες, εφόσον συζητούνται θέματα της αρμοδιότητάς τους ή και άλλοι εμπειρογνώμονες για θέματα της ειδικότητάς τους ή φορείς του δημοσίου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα.


2. Η Επιτροπή για τη διευκόλυνση του έργου της ζητεί πληροφορίες και στοιχεία από τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες, οι οποίες οφείλουν να τις παρέχουν εγκαίρως και ενημερώνεται με εισηγήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς.


Άρθρο 3


Η διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη της Επιτροπής εξασφαλίζεται από το Υπουργείο Εξωτερικών. Γραμματέας της Επιτροπής είναι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών.


Η ισχύς της απόφασης αυτής αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα τηςΚυβερνήσεως.


Αθήνα, 19 Ιουλίου 2010


Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ


ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
===============================


Πηγή: Πύλη Εκκλησιαστικών Ειδήσεων http://www.amen.gr/ ...
===============================

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters