Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Η απογραφή βγάζει «λαγούς από το καλυμμαύχι»..


ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΗ 6.7.2010


Τα στοιχεία των μισθοδοτουμένων από το Δημόσιο κληρικών αναμένεται να αποκαλύψουν και τις διπλοθεσίες. Προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους τηδ Εκκλησίας εξαιτίας της απογραφής στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι αρχιεπί­σκοποι, μητροπολίτες, επίσκοποι, ιεροκήρυκες, διάκονοι και εκκλη­σιαστικοί υπάλληλοι που μισθοδοτούνται από το Δημόσιο. Η απογραφή θα γίνει σε όλη την ελλη­νική επικράτεια και συμπεριλαμ­βάνονται σε αυτήν η Εκκλησία της Ελλάδος, η ημιαυτόνομη Εκκλησία της Κρήτης και οι Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου που υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. «Οι υπό­χρεοι προς απογραφήν οφείλουσιν ίνα εφαρμόσωσιν επακριβώς την ως άνω Υπουργικήν Απόφασιν, εντός των προθεσμιών» τονίζεται στην εγκύκλιο που απέστειλε στίς μητροπόλεις ο Αρχιγραμματέας της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμανδρίτης κ. Μάρκος Βασιλάκης. Πολλοί μητροπολίτες όμως δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους καθώς με τη συγκέντρωση των στοιχειών αναμένεται να φανεί: • Πόσοι κληρικοί και λαϊκά στελέχη έχουν διπλές θέσεις στο Δη­μόσιο, αφού πολλοί είναι εκείνοι που εκτός από τον μισθό που ει­σπράττουν για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην Εκκλησία ερ­γάζονται και σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, όπως στην πρωτο­βάθμια, τη δευτεροβάθμια και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση - και ανά­μεσα τους βρίσκονται μητροπολί­τες και επίσκοποι.

Ορισμένοι ίσως κληθούν να επιλέξουν έναν από τους δύο μισθούς τους

Πόσοι κληρικοί, ενώ έχουν λά­βει τη σύνταξη τους, διορίζονται εκ νέου ως εφημέριοι και ει­σπράττουν και τον μισθό του εφη­μερίου, από τον οποίο αφαιρούνται μόνον τα επιδόματα.

Ορισμένα στελέχη της Εκκλη­σίας φοβούνται ότι ενδεχομένως από αυτή την καταγραφή να βρε­θεί σε δύσκολη θέση η ιεραρχία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των μισθοδοτουμένων ιε­ρέων σε ορισμένες μητροπόλεις υπάρχουν και κληρικοί που συνεχίζουν να λαμβάνουν τον μισθό τους ενώ έχουν καθαιρεθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί κληρικοί που εργάζονται και σε θέσεις Δημοσίου - όπως η εκπαί­δευση - φοβούνται ότι ενδεχομένως να κληθούν να επιλέγουν ένα από τα δύο μισθολόγια στα οποία είναι ενταγμένοι. Προσπά­θεια που κατέβαλε το κράτος και τη δεκαετία του 1980 επί υπουργίας Παιδείας Αντώνη Τρίτση. Τό­τε οι κληρικοί κλήθηκαν να επιλέγουν έναν από τους δύο μισθούς που λάμβαναν από το Δη­μόσιο.

Υστερα όμως από μικρό χρονι­κό διάστημα η απόφαση της κυβέρνησης ανατράπηκε και οι κλη­ρικοί κατάφεραν να κρατήσουν και τους δύο μισθούς. Αντίστοιχη ήταν και η απόφαση που ελήφθη και για τους συνταξιούχους κληρικούς.

Όπως επισημαίνεται στην εγκύ­κλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε στη Μονή Πετράκη να δημιουργηθεί «κεντρικός φορεύς, υπεύθυνος δια την διεκπεραίωσιν της καταχωρίσεως της μισθοδοσίας του συνόλου του προσωπικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων. Ο ανω­τέρω φορεύς θα τυγχάνει υπεύ­θυνος δια την συγκέντρωσιν, κωδικοποίησιν και αποστολήν των στοιχειών είς την Ενιαίαν Αρχήν Πληρωμής».

Μαρία Αντωνιαδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters