Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Στις 3 Σεπτεμβρίου ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός

  • Οι τελευταίες λεπτομέρειες «ρυθμίζονται» το Σαββατοκύριακο
  • Παρ' ότι έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, ο Παπανδρέου έδωσε οδηγίες σε συνεργάτες του να ενεργήσουν ώστε να σταματήσει κάθε συζήτηση περί ανασχηματισμού, για να μην επηρεαστεί αρνητικά η παραγωγικότητα των υπουργών
Οι τελευταίες λεπτομέρειες, όσον αφορά τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα στην Ελλάδα, αναμένεται να ολοκληρωθούν αυτό το Σαββατοκύριακο. Σ’ αυτό συγκλίνουν πληροφορίες που επικαλείται ο αθηναϊκός Τύπος. Ο πρωθυπουργός, στις 9 ημέρες που έχει συμπληρώσει μέχρι στιγμής στην Πάρο, συνάντησε στενούς του συνεργάτες, όπως τους κ. Ι. Ραγκούση και Χ. Παμπούκη, με τους οποίους συζήτησε -μεταξύ άλλων- και τις σκέψεις του για τον ανασχηματισμό.
Στην Πάρο πήγε και ο κ. Π. Γερουλάνος, με τον οποίο ο κ. Παπανδρέου συχνά-πυκνά συζητεί για ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της κυβέρνησης. Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι η λίστα των αλλαγών είναι ήδη έτοιμη και αναζητείται απλώς ο κατάλληλος χρόνος ανακοίνωσης του ανασχηματισμού. Ως πιθανή ημερομηνία εξαγγελίας του ανασχηματισμού αναφέρεται η 3η Σεπτεμβρίου, επέτειος της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εξετάζει το ενδεχόμενο να καταργήσει το άτυπο υπουργικό συμβούλιο και να συγκροτήσει κυβερνητική επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν πέντε ή έξι βασικοί υπουργοί και θα έχει αποφασιστικές αρμοδιότητες.
Αλλαγές επιφέρονται τοιουτοτρόπως και στο Μέγαρο Μαξίμου, ενδεχομένως με τη μετακίνηση υπουργών στο πλευρό του πρωθυπουργού.
Τα ονόματα των κ. Ι. Ραγκούση και Π. Γερουλάνου είναι εκείνα που έχουν συζητηθεί περισσότερο. Εφόσον τελικώς προκύψει το συγκεκριμένο σενάριο, ο κ. Χ. Παμπούκης ενδέχεται να μετακινηθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών ή σε κάποιο Υπουργείο με αναπτυξιακό προσανατολισμό. Ωστόσο, υπάρχουν και πληροφορίες περί του αντιθέτου, οι οποίες φέρουν τον κ. Παμπούκη ως παραμένοντα στο Μαξίμου, σε κάθε περίπτωση.
Θεωρείται βέβαιο ότι μετακινούνται οι υπουργοί Οικονομίας κ. Λούκα Κατσέλη και Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, δίχως ωστόσο να είναι ακόμη γνωστό αν θα βρεθούν σε κάποιο άλλο κυβερνητικό πόστο.
Τις τελευταίες ημέρες ενισχύεται, επίσης, το σενάριο, σύμφωνα με το οποίο η υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τίνα Μπιρμπίλη θα κατέλθει ως υποψήφια να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής. Η επιλογή αυτή δικαιολογεί, κατ’ ορισμένες πηγές, και την απόφαση του πρωθυπουργού να επέμβει προσωπικά στη διαφαινόμενη σύγκρουση με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, προκειμένου να μην πληγεί το προφίλ της κ. Μπιρμπίλη, η οποία στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας εμφανίστηκε μάλιστα ως η εκφράζουσα την κεντρική κυβερνητική γραμμή στο θέμα της ενέργειας.
Προς τις τοπικές εκλογές θα οδεύσουν πιθανότατα και άλλα κυβερνητικά στελέχη, όπως ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Στ. Αρναουτάκης για την Περιφέρεια Κρήτης και η υφυπουργός Υγείας κ. Φώφη Γεννηματά για το Δήμο Αθηναίων.

Οδηγίες για τερματισμό συζητήσεων
Στο μεταξύ, ο Πρωθυπουργός της ελλάδας, παρότι έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της Κυβέρνησής του, έδωσε οδηγίες σε συνεργάτες του να ενεργήσουν, ώστε να σταματήσει κάθε συζήτηση περί ανασχηματισμού.
Η επιθυμία του πρωθυπουργού, μάλλον ανέφικτη, έχει ως στόχο να σταματήσουν τα σενάρια, ώστε τα μέλη της κυβέρνησής του να συνεχίσουν απερίσπαστα τον προγραμματισμό στα ύπουργεία τους, δίχως να ενσπείρεται η ανησυχία για τυχόν απώλεια του υπουργικού τους θώκου.
Ο Γ. Παπανδρέου θα βρίσκεται στην αθήνα από Δευτέρα 16 αυγούστου. Η πρώτη του επαφή θα είναι με τον Ισραηλινό ομόλογό του μπενιαμίν Νετανάχιου, ο οποίος πραγματοποιεί από αυτή την ημερομηνία επίσημη επίσκεψη στην ελλάδα. Δεν έχει ακόμη καθοριστεί αν θα υπάρξουν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και την τρίτη ή την τετάρτη, καθώς η ατζέντα του Γ. Παπανδρέου γι αυτή την εβδομάδα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Το κοινωνικό «πακέτο»
Θεωρείται ωστόσο πιθανό ότι από το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας ή τις αρχές της μεθεπόμενης θα ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τις κοινωνικές ομάδες, ενόψει της ανόδου του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις αρχές Σεπτεμβρίου, αλλά και των γενεθλίων του ΠαΣΟΚ στις 3 του ίδιου μήνα.
Την ημερομηνία αυτή, ο Γ. Παπανδρέου θα παρουσιάσει το πολιτικό και το κοινωνικό «πακέτο» του Κινήματος, ενώ το αναπτυξιακό πακέτο θα παρουσιαστεί στη ΔΕΘ.
Καλά πληροφορημένες πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου και το ΠαΣΟΚ λένε πως στις 3 του Σεπτέμβρη θα ανακοινώσει και τα ονόματα των υποψήφιων περιφερειαρχών που θα στηρίξει το κυβερνών κόμμα στις 13 εκλογικές περιφέρειες της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters