Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Τα Ευρωπαϊκά Σχέδια για «Διαβατήρια Εμβολίων» Είχαν Δρομολογηθεί 20 Μήνες πριν από την Πανδημία. Σύμπτωση;

Με το να λέγεται στον κόσμο ότι τα αποκαλούμενα «διαβατήρια εμβολίων» θα απαιτούνται για όλα τα διεθνή ταξίδια στο μέλλον, και σε πολλές χώρες ακόμη και για την είσοδο σε καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ, γυμναστήρια, ξενοδοχεία, θέατρα, συναυλίες και αθλητικές εκδηλώσεις, η εντύπωση που μας δίνεται είναι ότι το μέτρο είναι άμεσο αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Στην Ευρώπη, ωστόσο, η οποία περιλαμβάνει 8 από τις 10 κορυφαίες χώρες εξαγωγής φαρμακευτικών προϊόντων, ο σχεδιασμός για διαβατήρια εμβολίων ξεκίνησε τουλάχιστον 20 μήνες πριν από την έναρξη της πανδημίας Covid-19. Όπως φαίνεται, η πανδημία παρείχε βολικά στους Ευρωπαίους πολιτικούς τη «δικαιολογία»  που χρειάζονταν για να εισαγάγουν την ιδέα.

Η «Ευρωπαϊκή Επιτροπή» - το εκτελεστικό όργανο της Ευρώπης- δημοσίευσε για πρώτη φορά πρόταση για διαβατήρια εμβολίων στις 26 Απριλίου 2018. Θαμμένη βαθιά σε ένα έγγραφο σχετικό με την «Ενισχυμένη Συνεργασία κατά των Ασθενειών που Μπορούν να Προληφθούν με Εμβόλια», η πρόταση ουσιαστικά αγνοήθηκε από τα κύρια μέσα ενημέρωσης.

Ένα καθοδηγητικό έγγραφο δημοσιευμένο στις αρχές του 2019 όρισε στη συνέχεια συγκεκριμένα σχέδια για την εφαρμογή της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η κύρια ενέργεια που αναφερόταν στην καθοδήγηση ήταν «να εξεταστεί η δυνατότητα ανάπτυξης ενός διαβατηρίου που θα είναι ταυτόχρονα και έγγραφο εμβολιασμού» για τους Ευρωπαίους πολίτες και που θα ήταν «συμβατό με τα ηλεκτρονικά συστήματα πληροφοριών εμβολιασμού και αποδεκτό από χώρες του εξωτερικού». Το σχέδιο αποσκοπούσε στην έκδοση νομοσχεδίου στην Ευρώπη μέχρι το 2022.

Είναι ενδιαφέρον πως το καθοδηγητικό έγγραφο χρησιμοποιεί διάφορους όρους οι οποίοι, ενώ ήταν σχετικά ασυνήθιστοι στις περισσότερες χώρες πριν από την πανδημία, ακούγονται καθημερινά στα κύρια μέσα ενημέρωσης αφότου αυτή άρχισε. Ίσως ο πιο αξιοσημείωτος όρος από αυτούς είναι η «διστακτικότητα προς το εμβόλιο». Η υποστήριξη στις ευρωπαϊκές χώρες «για να αντιμετωπίσουν την διστακτικότητα προς τα εμβόλια» διατυπώνεται στο έγγραφο ως ένα από τα βασικά σημεία δράσης.

Στο καθοδηγητικό έγγραφο αναφέρεται επίσης η πιθανότητα εμφάνισης πανδημιών και «απροσδόκητων επιδημικών εξάρσεων». Είναι αποκαλυπτικό πως γίνεται ειδική αναφορά στην υποστήριξη της έγκρισης  «καινοτόμων εμβολίων, όπως για αναδυόμενες απειλές στην υγεία». Δηλώνοντας ότι η «βιομηχανία κατασκευής εμβολίων» έχει «βασικό ρόλο» στην επίτευξη των στόχων που περιγράφονται στο έγγραφο, η καθοδήγηση περιλαμβάνει τη «βελτίωση της παραγωγικής ικανότητας της ΕΕ»  και την συσσώρευση εμβολίων ως περαιτέρω σημεία δράσης που πρέπει να εξεταστούν. Με στόχο την ενίσχυση των «υφιστάμενων εταιρικών σχέσεων» και της «συνεργασίας με διεθνείς φορείς και πρωτοβουλίες», η καθοδήγηση παραπέμπει επίσης σε μια παγκόσμια σύνοδο κορυφής για τον εμβολιασμό, που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια, τον Σεπτέμβριο του 2019. Μια προσεκτική εξέταση των συμμετεχόντων και του θέματος της συνάντησης είναι αποκαλυπτική.

Η Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής για τον Εμβολιασμό το 2019

Χωρίς να αναφερθεί στα περισσότερα κύρια μέσα ενημέρωσης, μια «Παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής για τον Εμβολιασμό» φιλοξενήθηκε στις Βρυξέλλες, Βέλγιο, στις 12 Σεπτεμβρίου 2019. Διοργανωμένη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μόλις 3 μήνες πριν ξεκινήσει η πανδημία του κορονοϊού. Αξιοσημείωτα, αυτό ήταν επίσης μόλις 36 ημέρες πριν από την πλέον διαβόητη άσκηση προσομοίωσης πανδημίας κορωνοϊού, υποστηριζόμενη από το Ίδρυμα Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και τη Σχολή Δημόσιας Υγείας Τζονς Χόπκινς, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 2019.

Με προσέλευση επιτρεπόμενη μόνο με προσκλήσεις, στη σύνοδο κορυφής για τον εμβολιασμό προσήλθαν πολιτικοί ηγέτες, υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι  των Ηνωμένων Εθνών και άλλων διεθνών οργανισμών και Υπουργείων Υγείας, κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, επιστήμονες και επαγγελματίες υγείας, ο ιδιωτικός τομέας και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Η σύνοδος κορυφής διαρθρώθηκε γύρω από τρεις στρογγυλές τράπεζες με τίτλους: «Εμπιστευόμαστε τα Εμβόλια», «Η Μαγεία της Επιστήμης» και «Εμβόλια που Προστατεύουν Όλους, Παντού». Αξιοσημείωτα μέλη αυτών των στρογγυλών τραπεζών περιελάμβαναν τη Νανέτ Κοκέρο, Παγκόσμια Πρόεδρο των Εμβολίων Pfizer· τον Δρ Σεθ Μπέρκλεϊ, Διευθύνοντα Σύμβουλο της GAVI (Παγκόσμια Συμμαχία Εμβολίων) - ενός οργανισμού που έχει λάβει τεράστια ποσά χρηματοδότησης από το Ίδρυμα Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς. και τον Τζο Σέρελ, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ιδρύματος Ίδρυμα Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς για την Παγκόσμια Πολιτική και Άμυνα.

Ο πανδημικός σχεδιασμός ήταν σαφώς εμφανής σε αυτή τη σύνοδο κορυφής. Τα βασικά έγγραφα που διανεμήθηκαν στους συμμετέχοντες περιελάμβαναν εκθέσεις όπως: «Σχεδιασμός Ετοιμότητας για Πανδημική Γρίπη», «Άσκηση Πανδημικής Γρίπης για την Ευρωπαϊκή Ένωση», «Σχεδιασμός Ετοιμότητας για Πανδημική Γρίπη των Πτηνών και Πανδημική Γρίπη», «Σχεδιασμός Ετοιμότητας και Απόκρισης στην Πανδημική Γρίπη», «Προς την Επάρκεια Εμβολίων Πανδημικής Γρίπης στην ΕΕ» και «Σύμπραξη "Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα" για τα Ευρωπαϊκά Εμβόλια Πανδημικής Γρίπης». Σε όλα αυτά τα έγγραφα τονίζεται επανειλημμένα ο στόχος της ενίσχυσης της συνεργασίας με τη φαρμακευτική βιομηχανία, όπως και το μήνυμα ότι μια παγκόσμια πανδημία ήταν τώρα αναπόφευκτη.

 

Διαβατήρια εμβολίων: ποιος ωφελείται πραγματικά;

Ποιος πραγματικά ωφελείται από τα διαβατήρια εμβολίων; Σίγουρα όχι ο κοινός άνθρωπος, για τον οποίο η επίδειξη των πιστοποιητικών υγείας του και άλλων προσωπικών δεδομένων θα μπορούσε σύντομα να καταστεί υποχρεωτική για τη συμμετοχή του στην κοινωνία. Αντ ' αυτού, ο κύριος επωφελούμενος θα είναι η πολυεθνική φαρμακευτική βιομηχανία. Με τις παγκόσμιες πωλήσεις φαρμάκων και εμβολίων ήδη να προβλέπεται να φτάσουν στα 1.5 τρισεκατομμύρια δολάρια φέτος, οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι επενδυτές τους είναι εκστατικοί στην προοπτική τα διαβατήρια εμβολίων να καταστούν παγκοσμίως υποχρεωτικά.

Η συνολική αγορά για τα εμβόλια Covid-19 προβλέπεται να αξίζει 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις και 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε κέρδη μετά από φόρους. Οι ετήσιοι εμβολιασμοί κατά των μεταλλάξεων του κορωνοϊού θα μπορούσαν να αυξήσουν τα νούμερα αυτά ακόμη περισσότερο. Αν δεν αντισταθούμε στα διαβατήρια εμβολίων και αντ' αυτών «ψηφίσουμε την λογική», οι κατασκευαστές φαρμάκων και εμβολίων θα μπορούσαν να αναγκάσουν τον κόσμο σε μακροπρόθεσμη οικονομική και πολιτική εξάρτηση. Ο επείγων στόχος μας πρέπει λοιπόν να είναι να αντικαταστήσουμε το κερδοσκοπικό φαρμακευτικό μοντέλο «κερδών μέσα από την ασθένεια» με ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης που βασίζεται σε προσεγγίσεις πραγματικής πρόληψης. Το να δεχτούμε την επιλογή της φαρμακευτικής βιομηχανίας είναι απλά αδιανόητο.


πηγή:  Green Med Info

Μετέφραση: Κίμων ΠετρόχειλοςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home


Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters