Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Φωνές για νέο πραξικόπημα στην Τουρκία: Βαθιά αποσταθεροποίηση στην τουρκική κοινωνία - Υπαινιγμοί για εκτέλεση του Ερντογαν...

Τις τελευταίες μέρες στην Τουρκία, ορισμένα μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχοι έχουν αρχίσει να συζητούν και πάλι το θέμα ενός πραξικοπήματος. Από τη μία, θυμήθηκαν το τελευταίο πραξικόπημα και από την άλλη μιλούν για την απειλή ενός νέου στρατιωτικού κινήματος.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, όταν ο επικεφαλής του γραφείου εκπροσώπησης αντιπολιτευόμενου κόμματος στην Κωνσταντινούπολη
(Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα / NPP), Janan Kaftanjioglu, δήλωσε ότι «η ηγεσία της χώρας με τη βοήθεια του εγώ και της φιλοδοξίας του Ερντογάν βλάπτει το κράτος, ενώ οι πολίτες καταλαβαίνουν τα πάντα, και η χώρα περιμένει μια αλλαγή συστήματος, η κυβέρνηση θα του ΑΚΡ φύγει με εκλογές ή με άλλο τρόπο”.
Αυτές οι δηλώσεις θεωρήθηκαν ως έκκληση για νέο πραξικόπημα.

Επιπλέον, τις προάλλες, ο Τούρκος αρθρογράφος Ragyp Zarakolu έγραψε στη στήλη του ένα κείμενο για τα πραξικοπήματα στην ιστορία της σύγχρονης Τουρκίας. Ο τίτλος έγραφε: «Μην ξεφύγεις από μια πικρή μοίρα».

Οι αρχές έλαβαν το κείμενο ως «υποσυνείδητο μήνυμα», που υποκινεί νέα απόπειρα πραξικοπήματος και ακόμη χειρότερα υπαινιγμό για την εκτέλεση του Τούρκου προέδρου.

Ο Ερντογάν, με τη σειρά του, μήνυσε ήδη τους επικεφαλής και τους συντάκτες των δύο εκδόσεων που δημοσίευσαν αυτό το κείμενο.

Σύντομα εμφανίστηκε ένα σχόλιο στην εφημερίδα Sabah και ο δημοφιλής αρθρογράφος Engin Ardych δήλωσε ότι η απόπειρα πραξικοπήματος ήταν πάντα στα χέρια των Κεμαλιστών, δηλώνοντας ότι αν η εξέγερση είχε πετύχει το 2016, τότε ο επικεφαλής του αντιπολιτευτικού κόμματος του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος, Kemal Kılıçdaroğlu, θα είχε γίνει πρωθυπουργός.

Σε γενικές γραμμές, το θέμα κυριαρχεί σε πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Κάποιος πιστεύει ότι ο Ερντογάν προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το θέμα είτε για να αλλάξει την ατζέντα, είτε να εφαρμόσει νέα σκληρά μέτρα για να συσπειρώσει το εκλογικό του σώμα, ωστόσο πολλοί πιστεύουν ότι υπάρχει ζωντανή η απειλή ενός νέου πραξικοπήματος.

Το πιο ενδιαφέρον πράγμα εμφανίστηκε χθες, όταν ένας από τους θρησκευτικούς ηγέτες της Τουρκίας, ο Ahmet Mahmut Unlu, ιεροκήρυκας, είπε ότι δεν πίστευε ότι ο Ερντογάν θα χρησιμοποιήσει την κατάσταση και πραγματικά υπάρχει απειλή πραξικοπήματος.

Όταν ρωτήθηκε γιατί το πιστεύει αυτό, ο Unlu απάντησε: «Πριν από έξι ή επτά μήνες, είχα όνειρο για πιθανό πραξικόπημα, οπότε πιστεύω ότι αυτό είναι αλήθεια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απειλή πραξικοπήματος δεν προέρχεται από τους Γκουλενιστές, αλλά από κάποιες άλλες δυνάμεις εντός της χώρας.


Ο ιεροκήρυκας υπενθύμισε επίσης ότι επτά μήνες πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, είχε επίσης δει ένα όνειρο, το οποίο αργότερα αποδείχθηκε προφητικό.

Δεν πιστεύουμε εδώ στην Ελλάδα φυσικά στα όνειρα ενός Ιμάμη, αλλά εκτιμάται ότι οι δηλώσεις του αποτελούν προοίμιο εξελίξεων στη γειτονική χώρα βάσει οργανωμένου σχεδίου του βαθέως τουρκικού κράτους.

Οι δηλώσεις και τα “όνειρα” του Ιμάμη επηρεάζουν σαφώς μεγάλο μέρος των Τούρκων πολιτών και πιθανόν η κατάσταση να “μυρίζει επικίνδυνα”.

Χθες αναφέραμε ότι σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο 250 χιλιάδες όπλα ευρίσκονται στα χέρια των μελών του ΑΚΡ, έτοιμα να ρίξουν κατά των “εχθρών” του καθεστώτος Ερντογάν, ενώ κυοφορούνται φήμες ακόμα και για πιθανή αναταραχή λόγω οικονομικού κραχ το καλοκαίρι.

Αυτό που είναι κάτι παραπάνω από πιθανό είναι το γεγονός ότι η κατάσταση στην Τουρκία ξεφεύγει από τα χέρια του Ερντογάν και τότε θα αναλάβει το τουρκικό βαθύ κράτος με τους μηχανισμούς του για να ελέγξει τις εξελίξεις.
https://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters