Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Αδειάζουν τις δομές από 1η Ιουνίου: Aκόμα 11.237 αλλοδαποί ελεύθεροι ανάμεσά μας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, από την 1η Ιουνίου 11.237 αλλοδαποί που μέχρι στιγμής «φιλοξενούνται» σε δομές στην ενδοχώρα, διαμερίσματα του προγράμματος «ESTIA», Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ξενοδοχεία του προγράμματος «Filoxenia» θα αρχίσουν σταδιακά να αποχωρούν και να κυκλοφορούν ελεύθερα στην ελληνική κοινωνία.


Για την ακρίβεια τα 11.237 άτομα που αποχωρούν από τις δομές είναι και αναγνωρισμένοι πρόσφυγες αλλά και παράνομοι μετανάστες που δεν δικαιούνται άσυλο, χωρίς να διευκρινίζεται το ακριβές ποσοστό.

Βάσει των στοιχείων της Ύπατης Αρμοστείας για το πρόγραμμα στέγασης (accommodation scheme) του «ΕSΤΙΑ», φιλοξενούνται, αυτή τη στιγμή, σε διαμερίσματα 6.557 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες.

Οι μη αναγνωρισμένοι πρόσφυγες λαμβάνουν ένα χαρτί που λέει ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν από την Ελλάδα εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος.

Παράλληλα το υπουργείο ανακοίνωσε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου οι προπληρωμένες κάρτες που δίδονται στους αιτούντες άσυλο, θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από τους δικαιούχους αποκλειστικά και μόνο για την αγορά αγαθών και προϊόντων και όχι για ανάληψη μετρητών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου, «με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζονται χιλιάδες θέσεις διαμονής σε υφιστάμενους χώρους της ηπειρωτικής Ελλάδας για αιτούντες άσυλο, ώστε να καταστεί εφικτή η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών».

Τη διαδικασία θα εποπτεύει η Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ενώ ως αρμόδια αρχή για να «τρέξει» το πρόγραμμα έχει οριστεί η Διεύθυνση Προστασίας Αιτούντων Άσυλο.

Συνολικά, από τη Δευτέρα αναμένεται ότι θα αποχωρήσουν:

- από τα διαμερίσματα του προγράμματος «ESTIA» 4.000 άτομα,
- 1.200 αυτόνομα διαμένοντες
- από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, τις δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας, καθώς και από θέσεις υποδοχής σε ξενοδοχεία του προγράμματος «Filoxenia» επιπλέον 6.037 άτομα.

Προκειμένου οι παράνομοι μετανάστες να προχωρήσουν στο επόμενο να «ενταχθούν» στην κοινωνία ομαλά υπάρχει:

α) Συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για το σχεδιασμό νέων ή την προσαρμογή υπαρχόντων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των δικαιούχων διεθνή προστασία σε αυτά

β) Συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ για την πρόσβαση σε κοινωνικά επιδόματα,

γ) πρόσβαση όλων των αιτούντων διεθνή προστασία σε τραπεζικούς λογαριασμούς, μέσω των οποίων θα λαμβάνουν εφεξής το οικονομικό τους βοήθημα (ESTIA II cash assistance),

δ) προσαρμογή του προγράμματος ΗΛΙΟΣ και εξέταση βραχυπρόθεσμων λύσεων, όπως εφάπαξ χρηματικό βοήθημα πριν την υπογραφή συμβολαίου ενοικίασης στέγης από τον ωφελούμενο (με σκοπό τη δυνατότητα πληρωμής της προκαταβολής του ενοικίου και την κάλυψη βασικών αναγκών του νοικοκυριού) και επικέντρωση σε ομάδες πληθυσμού των αναγνωρισμένων προσφύγων που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες ευαλωτότητες, όπως ηλικιωμένοι χωρίς υποστηρικτικό δίκτυο, άτομα με αναπηρίες, ψυχικά ασθενείς.


Δείτε επίσης: ΑΝΤΕ ΒΡΕ.... "ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ" .....


https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/05/1-11237.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters